Stockholm nästa!

Nu har jag och Kristina varit och gett hennes hästar mat och släppt ut dom. Om bara några minuter ska vi sätta oss i bilen mot Stockholm horse show. Jag är fett taggad!! :D

Hem till pållen! <3

Idag ska jag hem till min älskade lilla pålle. :D Anna ska bort så jag har lovat att sköta insläpp och utfodring ikväll och utsläpp och utfodring imorgonbitti. När jag nu ändå är där tänkte jag också ta en lugn och fridfull barbackatur i mörkret. Jag har nästan saknat honom mer än vanligt den här veckan så det ska bli skönt att få komma dit och träffa min sötnos! 
morgon kommer jag då behöva gå upp superdupertidigt. Jag blir hämtad hemifrån halv 8 och då måste jag ha hunnit till stallet först, jag lär ju behöva vara i stallet allra senast halv 7 om jag ska hinna med allt. Så då blir det till att ställa väckarklockan på halv 6. Men det är helt klart värt det!
 
 

Ny vecka (ännu en av mina skojsiga rubriker)

Imorgon är det måndag och början av ännu en ny vecka. Jag borde få ha en traktorkortslektion imorgon, annars blir jag arg för den har blivit uppskjuten i minst tre veckor nu. Jag vill få mitt jäkla kort snart så jag kan få köra ute på vägar! Efter skolan imorgon har jag i alla fall anmält mig till ridningen, troligtvis får jag rida Tobbe igen. :)
 
På onsdag har jag lovat Anna att åka hem för att sköta hästarna för dom skulle åka bort någon stans så då tar jag hand om in- och utsläpp utfodring och mockningen. Jag tycker det är kul att få hjälpa till med sånt, få lite ansvar. :)
 
Nu ska jag plugga matte, har tre prov den här veckan! -.-
 
 
 
 

23/11-13

Det har varit så himla fint väder hela dagen, sol och frost. Så jag bestämde mig för att gå ut i skogen i morse för att rensa tankarna. Jag bara gick helt planlöst och tänkte på allt och inget, så jäkla skönt!
 
Efter lunch åkte jag iväg till stallet. Anna har sökt medryttare till Önska så hon var där och provred, hon hade tydligen inte ridit på åtta år så jag vet inte om Önska är den perfekta hästen för henne... Men det var i alla fall en mysig tur. Jag, hon, Anna och Maja var det som red så alla hästar förutom Lillen fick gå, det var kul det. :)
 
 

Fredag igen

Idag är det fredag igen så nu ska jag snart hem. Så skönt! Har inget planerat för helgen förutom stallet och eventuellt övningskörning. 
 
Nästa helg ska jag nog på stockholm horse show i globen med Kristina. Hon hade fått en biljett över så hom frågade om jag ville hänga med. Så jäkla taggad! Men då kommer jag inte hinna till Jero på lördagen vilket jag har väääldig ångest över, men jag tror det är värt det. I så fall ska jag åka till Kristina på fredagen och sova där och åka med dom till stockholm. Jag har aldrig varit hos henne sen hon flyttade så det kommer ju också bli spännande att se hur hon bor nu. Och träffa hennes söta pållar. Det kommer definetivt bli superkul! 
 
 

wednesday

Jag fick precis tillbaks mitt ekologiprov, 40/55 rätt. ganska okej ändå, i alla fall med tanke på att det inte var så många som klarade det. Alla som klarade det fick sluta 45 minuter tidigare medans de andra gjorde komplettering. Så nu sitter jag här helt ensam på elevhemmet och väntar på att dom andra ska sluta, vilket är om en kvart.
 
Ikväll ska vi få pizza till middag! Yummy! Sedan ska nästan alla andra ha jägarexamen och för oss som inte har det kan man få gå ner på smyckestillverkning. Får se om jag lyckas släpa dit någon. 
 
Det var väl allt jag hade att säga för den här gången. Ha en fortsatt bra dag!

söndag

Jag har precis varit ute och övningskört med pappa. Idag kom jag upp i 90km/h. Det går fortare för varje gång och jag känner mig säkrare. Jag är inte alls lika spänd nu när jag kör som jag var första gången vilket känns väldigt bra!
 
 
Imorgon är det måndag igen vilket betyder att jag far tillbaks till skolan. Men först är planen att jag ska till stallet så att jag slipper åka hem på Onsdag. Det känns bättre att åka dit tidigt på morgonen när det är ljust ute än att åka hem från skolan och rida i beckmörker. Det känns rätt ovärt. Vi börjar ju ändå inte förens halv 10 på måndagar så det funkar ju rätt bra.
I skolan borde jag få träna på mitt traktorkort, det har blivit uppskjutet av lärarna nu i två veckor så om vi inte får göra det imorgon blir jag inte alls glad! Sedan tror jag inte vi har något särskilt planerat för resten av veckan.
 
Ha det bra så hörs vi! :)
 
 
 
 
 

-

 

heeeeeeelg

Nu är det helg, fan vad skönt. Imorgon ska jag nog till skolan i alla fall för dom har öppet hus. Titta gärna förbi! Jag tänkte svänga förbi och se om dom behöver hjälp med nåt. Troligtvis skulle jag och oscar sköta korvgrillningen, men vi får se, han kanske klarar av det själv.

Resten av helgen ska jag spendera i stallet med min lilla, söta pålle. Jag hoppas även jag hinner med ett övningskörningspass med pappa. :)

Ha en bra helg alla!




Gästbloggning á la Camilla!

Hallå där alla Sofies läsare! :D 
Jag heter Camilla Eriksson och går i Sofies klass, alltså lantbrukslinjen på Ösby, wehooo! Finns det nämligen några trevliga bönder där ute som läser Sofies blogg kanske? Börja följa oss på instagram @oskela och @camillaaeriksson :) 
Här om dagen sov vi i klassen över hos raggarstrand, vilket var ruskigt roligt! Jag har för mig att Soffan nämnde det, höhö. Jaja, hur som helst. I eftermiddag är det skördefest! En lantbruksskola utan skördefest, är ingen lantbruksskola! 
Ha det bra och ta hand om er! 

Hopp och Lek/ CAMiLLA




Klassträff

Igår åkte nästan alla i klassen hem till Oscar efter skolan. Det var kul att umgås med dom på något annat ställe än i skolan för omväxlingens skull. Vi gjorde hemmagjorda pizzor som blev skitgoda. Sedan gick vi ut i skogen i mörkret vilket typ är standard i våran klass. Dock så lyckades Camilla och Marco gå vilse så vi andra fick gå fram och tillbaks i skogen och leta efter dom i evigheter. Men till slut hittade vi dom och kunde gå hem igen. Sedan spelade vi något tråkigt sälskapsspel, tittade på TV och sjöng singstar.
Jag är väääääldigt trött idag för jag sov nog max en timme. -.-
 
 
 
 

Flytta hem Jero

Jag längtar tills jag kan flytta hem Jero, slippa vara beroende av skjuts och kunna gå ut och vara med honom precis när man vill. Nu måste jag anpassa mig efter Annas tider då hon måste ha sällskap om hon ska kunna rida ut då Önska inte vill gå först. Plus att hennes planering inte är på topp. Jag vaknade halv tio idag av att jag fick ett sms och då ville hon att jag skulle vara i stallet kl 10. Jag hade alltså en kvart på mig att äta frukost och ta på mig ridgrejer. Jag fick ett litet utbrott faktiskt! :p 
Jag längtar efter att slippa allt det där. Att kunna gå ut när man själv känner för det. Där i mot så kan det vara skönt att få komma bort från allt några timmar per dag och bara vara med hästar och hästmänniskor. Om jag flyttar hem honom kommer jag ju oftast få rida själv. Det kan i och för sig vara jäkligt skönt ibland, men ibland är det ju kul att ha någon att prata med... Men jag har flest positiva saker om att flytta hem honom så om två år ska han hem! ;) (när jag inte bor på internat längre)'
 
 
 

söndag

Nu är jag i princip helt färdig i mitt rum. Jag ska bara städa det sista och flytta på tavlor och plansher. Jag är riktigt nöjd faktiskt, och det är även mina katter. Frisco har legat i min skrivbordsstol hela eftermiddagen och nu när han gick hoppade Pixel upp där och la sig.  Här har ni resultatet:
 
Imorgon är det måndag vilket betyder att det är dax för skola igen. Jag måste även till stallet innan då jag inte kan åka hem på onsdag den här veckan heller då jag har stalltur. Det betyder att jag måste ta hand om grisarna hela veckan både före och efter skolan. Det kommer nog bli kul, men jag mår lite dåligt över att jag inte kommer kunna åka hem och motionera Jero.
På tordag har jag även prov i Ekologi så det är väl bara att sätta sig och plugga lite nu då. Jag borde även räkna lite matte ikväll om jag får någon tid över...
 
 
 

Lyckad ridlektion

Ridlektionen idag gick super! Jag är så jäkla stolt över min häst! Vi satsade till stor del på ställning och sits idag och jobbade en hel del från marken. Jag fick lära mig att han lyssnar mycket bättre om man är super lätt på handen. Man märkte direkt skillnaden om jag tog för hårt någon gång, då protesterade han direkt genom att dra upp huvudet. Allt var nytt både för mig och Jero då det var akademisk ridning. Men fan vad mjuk han var, han blev som en helt annan häst. Helt otroligt! :D
 
Nu ska jag äta lite yoghurt och sedan fortsätta med min möblering. Jag tror det kommer bli riktigt bra! :) 
Ha en bra kväll allesammans!
 
 

Ridlektion

Imorgonbitti ska jag ha min första ridlektion ever på Jero! Ska bli sjukt kul, jag är t.o.m en aning nervös. Hoppas det går bra! :) 
 
Sedan ska jag nog även möblera om i mitt rum för jag har fått min brorsas gamla kontorsstol och den passar inte till mitt skrivbord. Så då är tanken att jag ska byta till brorsans skrivbord då han ändå aldrig använder det. Då måste jag även byta plats på allt för det skrivbordet är typ dubbelt så stort som det jag har nu så det får inte plats om jag inte byter plats för det. Vi får se hur det blir... annars är det ju bara att byta tillbaks igen.
 
 
 

torsdag

Idag är det torsdag vilket betyder att jag har kärnämnen hela dagen. Suck. Jag har haft biologi där vi inte gjorde ett skit, nu har jag engelska och då jobbar vi i våran coursebook. Efter lunch har jag svenska och matte. Låter som en rolig dag va?
Jag funderade på om jag skulle åka hem till Jero efter skolan eftersom jag inte gjorde ddet igår som jag brukar. Men nu har jag nog bestämt mig för att inte göra det ändå då det ändå kommer vara kolsvart innan jag ens hinner dit. Jag mår lite dåligt över det, men jag tror det är bättre jag åker dit och rider mycket i helgen när det är ljust. Och imorgon såklart för då slutar vi redan halv 11! :D  Vi kommer inte ha några lektioner, vi kommer bara åka in till stan och se på bio. Fett chill!
 
 

Bästa skoldagen ever!

Igår var helt klart den roligaste skoldagen hittills! På förmiddagen var vi i verkstaden och hade service på maskiner, jag och Johan fick hålla på med deutz tröskan. Jag körde in fett i nipplar som satt på alla möjliga konstiga ställen, man blev inte så lite fettig. Jag skruvde även dit ett nytt luftfilter. När vi var klara fick jag köra tillbaks den till garaget! Första gången jag har kört tröska. Skitkul! :D 
På eftermiddagen fick jag och Johan gå och vara med och hjälpa till på klövverkning. Jag fick uppgiften att bind fast föterna och hissa upp dom så att det var fördigt för klövverkaren när han kom till den foten på kossan. Det var också skitkul! :D
 
Ni kommer nog få stå ut med lite sånt här snack nu när jag har börjat på naturbruksgymnasium, sorry. Jag förstår att det nog inte är så många som är intresserade men i alla fall...
 
 
 

Avicii

Jag, Ester, Kristina och Eve ska tydligen på Avicii konsert den 1 mars. Det blev väldigt plötsligt bestämt. Eller vi har pratat om att gå förut men vi trodde inte vi skulle få några biljetter, men idag hittade Ester 4st på ticnet som hon kastade sig över. Det kommer säkert bli skitkul! :D

Ett riktigt skitjobb

Idag har jag flyttat dynga på dyngstacken så det får plats mer. Ett riktigt skitjobb bokstavligt talat. Innan det var jag på allahelgonafika hos min faster med delar av min släkt. Och innan det var jag i stallet. Först red jag, Maya och Anna en sväng men inte långt alls då Maya ville prova att rida barbacka för första gången. Det gick super, hon var jätteduktig! Eftersom vi red en så kort sväng fortsatte jag i paddocken efteråt, vi körde mest dressyr men vi tog även några skutt över ett litet hinder. Han var jätteduktig, det är sjukt hur trött han blir efter ett pass i paddocken då han behöver tänka. Han är ju inte ett dugg van att tänka, utan det skulle ju bara gå fort frammåt, Nu föröker jag få honom att vara samlad med "krökt" nacke, han är sååå duktig men han blir sååå trött. Men det är i och för sig bara bra. :)
 
 

...

Nu har jag preceis kommit hem från kyrkan efter att ha spelat blockflöjt på två gudstjänster (?) med min faster. Och nej, jag är inte kristen för fem öre, men jag tjänade pengar! Jag gör allt för lite pengar! ;D Det gick väl rätt bra, men det var inte särskillt mycket publik. (om det nu heter så i kyrkan?) 
 
Imorgon "måste" jag till stallet skittidigt för Anna sklulle bort 11 så då måste vi ha ridit klart. Ett alternativ va också att vi skulle rida när de kom hem igen men då ska jag till min faster och fika så det funkade inte för mig. Jag skulkle såklart kunna rida själv också men det är ju roligare med sällskap + att Anna och Maya inte kan rida ut utan mig för ingen av deras hästar vill gå först så då kommer dom ingen stans. Så då har jag mer tid att jobba hemma också och tjäna in lite mer pengar vilket ju är bra. :)
 
God natt gott folk! 
 
 
 
 

RSS 2.0