Aug-Sep

Idag är det redan sista augusti. Behöver jag ens säga hur sjukt fort tiden går? Jag hänger inte med i svängarna! Imorgon är det september, och även en höstmånad. Usch. 
 
 
Imorgon är det måndag vilket betyder skola, det ska la bli skoj! Troligtvis ska vi fortsätta med tröskningen om det är bra väder vilket jag tror det ska vara. I så fall lär jag och Oscar få köra tröskan för vi skulle egentligen ha fått gjort det i fredags då det blev inställt pga regn. Så får jag inte tröska imorgon blir jag sur! ;)
Hare gött!
 

we heart it

 

Så trött!

Idag vart det 10 timmars skoldag och jag är så trött att jag skulle kunna lägga mig i ett hörn och dö. Nu ska jag ta en lång varm dusch och sedan däcka i sängen. God natt med er!
 
(Inne med ett spannmålslass till lantmännen)

12 timmars skola

Skolan började 8.10 med att vi åkte in till kungsängsgymnasiet och hade vår allra första idrottslektion - teori. Nästa lektion hade vi vår allra första samällslektion med en ny lärare för våran del. 
Efter lunch blev vi utkallade av Mats för att äntligen börja med höstbruket! Så jäkla kul! Jag har fått gjort allt mellan himmel och jord. Lyft upp höbalar på skullen med liften. Kört in ett spannmålslass in till lantmännen med havre. Kört strängluftaren på gårdagens halmsträngar. Och slutligen kört strängaren på blivande hö och slutade vid kl 20. Alltså vart det en lååång men väääldigt rolig dag! Nu ska jag sätta mig och kolla film med några polare! :D
 

Inflyttad och klar!

 

Packat och klart!

Nu är all min packning inlastad i bilen och jag är redo att flytta in på internatet imorgon! Det ska bli skönt att komma tillbaks igen till alla kompisarna och den sköööööna sängen. Dock så är jag rädd att det kommer bli väldigt rörigt då hela skolan ska flytta in under bara några timmar och ingen vet var dom ska bo och ingen har nyckel. Men det löser sig väl på nåt fiffigt sätt. ;)
 
 
 
 

Mellanskogselmia

Idag och imorgon har det vart/ska vara mellan skog del mia på öbsy. Det är en stor skogsmässa där dom beräknar ca 15.000 besökare. Det är väldigt kul att något så stort händer på våran lilla skola. Min uppgift har vart att stå utanför själva mässan och sälja fika, hamburgare osv. Det är rätt kul faktiskt. Imorgon ska i alla fall jag och Camilla in på själva mässan och springa runt och ta en massa gratissaker. Det är lite våran grej ;)
 

Lycke

Är så jäkla taggad inför morgondagen!
Kl 9 kommer Pontus och hämtar mig för att åka till skolan som börjar kl 10 med upprop i aulan. Sedan får vi se vad som händer fram tills kl 13 då pappa och Elvira kommer och hämtar mig. Då ska vi åka till en bensinmack i Uppsala och... Trumvirvel... Hämta Lycke! En kallblodstravare från hudiksvall som jag ringde på idag! Det gick ju fort minst sagt, men hans tränare skulle på tävling i Stockholm imorgon så då kunde hon ta med Lycke och mötas upp i Uppsala.
I alla fall, han är en 6-årig kallblodstravare som inte passade för travet. Han ska vara snäll i all hantering och även lite dressyrtränad. Så nu är det bara att hålla tummarna för att han och Jero kommer bra överrens. :)
 

sista natten med spökena

Inatt är det min sjunde och sista natt i spökhuset med alla djuren för den här gången. Det ska bli skönt att få komma hem, jag gillar verkligen att få klara mig själv men just dom här hundarna skippar jag gärna. 
  Sedan blir det endast en natt hemma innan det bär av till sala på tisdagkväll för att tagga skolstarten på onsdagen. Jag ser verkligen fram emot det här läsåret. Jag ska verkligen ta tag i min träning och även leva livet! Bästa Lizzy har lovat att dra med mig ut på en massa roliga äventyr, med start den 29 då vi ska på bilträff på hälla. Det kommer bli grymt! <3
 
 

Min ögonsten

Har haft det bästa ridpasset på länge på min ögonsten! Elvira hjälpte oss och som vanligt lärde jag mig massor. Vi tränade på mycket halter och lydnad och för att få honom lugn och avslappnad. Han gjorde de flesta halterna jättefint och han var till och med lugn i traven. Det var så roligt och jag är så himla stolt över min älskling! <3
 
 

Seeeeg

Jag hade tänkt försöka skriva något sånt där djupt inlägg idag. Men just nu är jag så trött så jag knappt kan röra fingrarna. Det vart inte supermycket sömn i natt så jag har gått runt som en zombie hela dagen. Är jag inte lika seg imorgon ska jag försöka få ihop något fiffigt inlägg. God natt på er!
 
 

Hejdå!

Idag flyttar brorsan till Linköping. Jag fick inte följa med då jag måste passa monsterhundarna. Jag har fått uppdatering från mamma och allt verkar ha gått bra hittills och han har fått in möblerna i lägenheten. I alla fall, jag önskar honom all lycka och hoppas han trivs. Vi kommer sakna honom här hemma, men jag ska hälsa på honom om mindre än en månad. 
 
 

djurvakt

Igår flyttade jag in här bland alla djuren i mitt f.d.stall. Fast jag bor inne i huset inte i stallet! :p Jag ska bo här tills på måndag medans dom som bor här är på Gotland och har det skönt. Jag vet inte hur jag kommer stå ut, deras döva boxer tar kål på mig! Hon får inte gå lös för hon har sprungit ut på stora vägen flera gånger och cirkulerat runt bilarna. Hon skäller hela tiden. Hon drar i kopplet. Hon biter i kopplet och har dragkamp på promenaden. Hon hoppar på en och bits. Hon är hopplös helt enkelt. Och inte kan man säga till henne heller eftersom hon inte hör... Men annars går allt bra här! ;)
 
 

bra helg!

Min helg har vart väldigt rolig. Igår var jag först i mitt före detta stall och fick instruktioner inför veckan då jag ska bo där och passa alla gulliga djur. Senare på kvällen åkte jag iväg till Evelina och umgicks med henne, Ester, Camilla, Kristina, Hilda och Pontus. Det vart mycket skratt och glädje kan man ju lungt säga! Som avslut på det hela fick vi pannkakor med kvarg till frukost. Godare frukost får man leta efter! 
Bästa helgen med bästa kompisarna! <3
 
 

det var på tiden

Idag kom äntligen hovslagaren efter en dryg vecka för Jero utan sko. Nu limmade han dit den, så nu jävlar ska den sitta!
 
Nu ikväll har även jag och Elvira provat sadlar på Jero. Hans egna syntetsadel var för stor (det har jag misstänkt förut, men fick det bekräftat av Elvira), den är även på tok för stor för mig (17.5 tum). Man får väl vad man betalar för, jag tror Anna köpte den begagnat för 1000:- eller nåt. 
Sedan provade vi även Elviras dressyrsadel som hon har haft till sin häst men den var för liten för henne. Tror det är 16.5 tum eller nåt. Den satt som en smäck på Jero så vi ska prova rida i den imorgon. :)
 
 

grym ridlektion!

Har precis avslutat ett helgrymt ridpass på Plexus med Elvira som instruktör. Bättre instruktör får man ju leta efter! Jag har nog lärt mig mer om ridning på den här kvällen än vad jag har gjort efter en termin på ridskola. Vi jobbade med lösgöring, mycket ställning och lite förflyttningar i sidled. Plexus var sååå duktig och jag lärde mig massor. Och det bästa är att vi kommer fortsätta med det här regelbundet. Framförallt med Jero då det faktiskt är honom jag kommer ha kvar! :)
 
 

Röken är här!

Som rubriken lyder så har röken från skogsbranden nått våran gård. Det är som en tjock dimma med röklukt, och jag befarar att det kommer bli värre. Dom tror ju inte dom kommer kunna få stopp på den här branden förens om någon månad då höstrusket kommer. På 6 dagar har det blivit hur stort som helst, hur stort kan det då inte bli på en månad?! 
Man känner sig så hjälplös, det finns inget man kan göra åt saken. Bara stå och titta medans ens hem hamnar i ett stort rökmoln!

Ikea shopping

Nyss hemkommen från Ikea och Erikslund. Familjen var där för att framförallt köpa lite grejer till brorsans flytt. Det är helt sjukt, han flyttar om drygt en vecka!! Men vi hittade även lite andra grejer som en gardin i aprikosfärg (Apsnygga!) och sådana där krokar att hänga fast på dörren. Jag tänkte ha det på toadörrren på internatet då det är lite snålt med krokar. Även gardinerna är planerade för ösby så det blir lite snyggt och hemtrevligt!
 
Nu taggar jag terminstart på Sorf ikväll, ridlektion alltså. Som jag har längtat! Och som pricken över i:et så hänger bästa Elvira med och kollar (och är min chafför). 
 
 

Schemat är här

Såhär ser mitt schema ut för höstterminen -14. Jag kan ju säga att jag blev rätt besviken först när jag såg det, liksom tre engelska lektioner på en måndag hur kul är det?! Men som tur är har jag och Camilla exakt samma schema. Och tillsammans kan vi göra det allra tråkigaste roligt!
 
I alla fall, jag tänkte att det kanske kunde vara lite skojsigt för er att höra om mina lektioner. Jag har ju en del "udda" grejer. Så här är en lista på alla lektioner:
Engelska 6 - det är ett tillval till oss som har valt högskolebehörighet. Medans dom andra läser röjsåg. -.-
Matte 2a - Utökad kurs, alltså helt frivilligt. Jag måste vara dum som faktiskt lägger till den!
Svenska 2 - obligatoriskt för alla!
Religion - Påbörjas först nu, så vet inget om det. 
Samhällskunskap - samma som föregående kurs.
Idrott - Har vi bara i tvåan och trean. Är rätt taggad faktiskt!
Lantbruksdjur - Man lär sig framför allt om grisar och kor, beteenden, skötsel osv. Vi får även lära oss om foder mm.
Växtodling - Som ni hör på namnet får man lära sig hur man odlar. Vi pratar om olika jordar, växter, gödning osv. För att få växterna att trivas så bra som möjligt.
Naturbruk - Alla som går naturbruk oavsätt inriktning läser det här. Det är en 200p kurs som man måste få godkänt i om man ska få sin examen. Här ingår allt mellan himmel och jord som t.ex traktorkortet.
Djurens biologi - Ska jag vara ärlig har jag ingen aning om vad skillnaden mellan det här och lantbruksdjur är...
Maskinlära - Här lär vi oss allt vi ska kunna om maskiner och redskap. Allt ifrån hur motorer funkar till hur man ställer in plogen rätt. Även de praktiska delarna under vårbruk och skörder tillhör det här ämnet.
MAVÄ - Jag har inte den blekaste av vad det står för, men med tanke på vilken lärare jag har så borde det ha något med växter att göra. :p
 
Det var nog alla ämnen för tillfället. Jag måste bara säga att jag älskar min skola och jag längtar tillbaks!

Skogsbrand

För er som inte har hört det bröt det ut en skogsbrand i salatrakten i torsdags. Räddningstjänsten har det fortfarande inte inom kontroll och över 60 hektar står i brand. Tre helekoptrar är ute och försöker släcka det, även bönder hjälper till med sina traktorer. Det är hemskt, jag hoppas dom får bukt på det snart innan det sprids till några hus eller dyligt. Och alla dessa djur som mister sitt hem. Det är fruktansvärt!
 
Bild från google på branden, upplagd för 21 timmar sedan
 

Här är vi ute i god tid...

Här kör vi inte något spontant, utan jag har bokat tågresa för att hälsa på brorsan i Linköping innan han ens har flyttat. 
Vi ska flytta dit honom om knappt två veckor. Planen är att pappa, brorsan och jag tar bilen och släpkärran dit och hjälper honom komma till rätta med allt. Sedan tar jag tåget till honom direkt efter skolan fredagen den 12 september för att hälsa på honom. Stannar i hans lilla lägenhet till söndagen då jag tar tåget hem igen. Varför jag har valt just den här helgen är för att jag har studiedagar måndag och tisdag så jag hinner ändå med hästarna.
Jag är en människa med behov av väääldigt mycket planering. ;)
 
 

RSS 2.0