The end!

Sista dagen av Januari börjar gå mot sitt slut och Februari väntar på att få blomma ut. Året har inte börjat så jättebra för min del, det har hänt rätt mycket skit (som jag inte tänker skriva om här, det är för privat). Men även några bra saker förstås. Jag hoppas på att Februari blir mer lyckat, och att min otur snart vänder. :)
 
 

-

 

Träning ikväll!

Ikväll ska jag och några andra träna! Det var någon spreciell träningsform, typ styrketräning, kondition och dans i ett. Kommer inte ihåg vad det heter för tillfället men det verkar i alla fall väldigt kul! Och så får jag äntiligen chansen att inviga mina nya träningsskor! ;D
 
 
 
 
 

Fodrat rådjur

Nu har jag, Potatis och Raket Pontus varit ute och fodrat rådjur med ensilage som korna inte ville ha. Jag fick köra!! :D Så nu är både jag och rådjuren glada och nöjda. Det var 100 ggr roligare än att sitta på internatet och göra ingenting. :)

Nästa vecka ska jag börja rida på ridskola igen med Lydia. Kommer bli så jäkla kul! Att bara få galoppera vanligt igen! Jag galopperar ju på Jero också men det är inte direkt någon avslappnad galopp. Fan vad jag längtar! :D

Flyttat kultingar

Idag har vi flyttat kultningar, flyttat lite mer kultingar och flyttat lite suggor. Det var faktiskt rätt drygt... In med suggor i trailer, in med kultingar i trailer, ut med kultingar ur trailer, ut med suggor i trailer. And so on and on...
 
Jag kommer dö av en hostattack snart, jag tål verkigen inte dammet inne hos grisarna. Jag knarkar halstabletter och hostar i ett. Skitjobbigt är det! Jag vet inte om jag kommer stå ut i nio veckor till, hoppas verkligen det bättrar sig! 
 
 

Fast and furious 5

Har precis kollat på Fast and Furious 5 med brorsan. Actionfilmer är verkligen inte min grej, jag tycker det är urtråkigt! Det finns ju ingen poäng med det, inget sammanhang och ingen "handling", dom bara skjuter hit och dit hela tiden! 
Men det är kul att göra något med brorsan, det händer ju inte så ofta nu för tiden vilket gör det ännu trevligare när det väl händer! :)
 
 
 

Fredag

Hemma igen! Vi slutade vid halv 12 som vanligt efter en hel förmiddag av växtodling. Pratade om olika jordar och gjorde nåt "experiment". Efter skolan åkte jag direkt till stallet där jag först gick en promenad med Jero, vi tog en runda på nästan 8 km. Efter det red jag Önska en stund i paddocken så hon ska hålla sig lugn imorgom då det kommer en tjej som ska provrida henne. 
 
Jag har haft världens humörsvägningar både idag och igår. Jävla hormoner... Livet skulle nog vara lättare som kille ändå, dom slipper allt sånt här och dom verkar ha lättare att bara strunta i allt och inte bry sig. (gäller självfallet inte alla killar)
 
bed and breakfast. ;)
 
 
 
 

-

 

Praktik

Två praktikdagar är avklarade och jag är tillbaks i skolan. Jag fick ingen mjukstart i måndags utan körde igång för fullt direkt. Jag halmade 30 boxar, mockade ur 10, flyttade och vägde in grisar till slaktavdelningen, utfodrade mm. Jag fick en blåsa, och världens hosta och heshet av dammet inne i stallarna. Igår var det aningens lugnare, på förmiddagen hade jag inte speciellt mycket då dom rensade avlopp och tvättade med högtryckstvätt, sånt som man inte kan hjälpa till med. Men på eftermiddagen fick jag blötlägga tomma boxar, ge fåren vatten, hjälpa till med vaccinering av grisar (istället för kastrering). Först gick vi igenom alla och målade alla tjejer lila. Sedan motade jag in alla till spalten så att dom inte hade lika stort område att röra sig på medans Josefine gav killarna vaccinet och målade dom gröna vart efter som dom fick sin spruta. Sedan fick jag utfodra innan jag slutade för dagen.
Jag har träningsverk i varenda muskel, och det kliar som fan i halsen men kul var det! :)
 
 
 

Stipendium

Har precis skrivit ihop ett litet "brev" för att söka stipendium från LRF. Alla som bor i fjärdhundra och går på ett Naturbruksgymnasium får söa det om jag har fattat det hela rätt. Jag vet inte riktigt hur det funkar, men jag tror att man kan få lite pengar på nåt vänster... och det sitter ju aldrig fel. ;)
 
Imorgon är det första praktikdagen. Jag börjar faktiskt bli lite smått nervös, men det ska nog gå bra. För er som inte har fattat det så ska jag vara på en grisgård måndagar och tisdagar i åtta veckor minus en vecka då det är sportlov. Jag tror detta kommer bli väldigt lärorikt, och skönt att bara behöva gå i skolan tre dagar per vecka! :)
 
 

God morgon!

Idag bär det av till Kristina med Eve för att ha lite tjejtid. Det ska bli skitkul, vi träffar ju varandra så sällan nu för tiden. 
På något vänster måste jag även hinna till stallet innan och jag åker dit efter lunch för annars lär allt bara bli konstigt med mat och sånt. Hade egentligen planerat att åka dit på förmiddagen men smart som jag är så sov jag lite för länge för det. Så nu blir det till att snabba sig på där!
 
 
 
 

Superdag!

Dagen har spenderats hos Camilla. Jag åkte inte dit förens halv två så jag hann iväg till stallet först för att mocka och ta en promenad med Jero. Väl hos Camilla gick vi iväg till hennes grannars stall där hon är hästvakt den här veckan. Två före detta varmblodstravare, hur lugna och snälla som helst, och en lite busigare connemara som försökte bita på allt och alla men supergullig! Vi tog en mysig promenad med varmbloden. När vi kom tillbaks till Camilla så satte vi oss på golvet och spelade kort, Rally. Det var skitkul! Det var ett sånt där stresspel så man fick upp pulsen rätt regält! ;)
 
Jag hade en superdag! :D
 
 

Vad gör jag vaken så här dax??

Klockan är kvart i 12 på natten och jag är fortfarande vaken och det är skola imorgon... Varför? Jo, för att alltid när man går och lägger sig här så händer det massa skoj. Just nu händer det inte ett skit men om några timmar kommer allt vakna till och bli livat! ;)
 
God natt världen!

Tupplur

Har precis vaknat upp från min drygt två timmars långa tupplur. Vi övertalade fåran lärare att vi skulle få sluta vid halv tolv så då gick jag och däckade på sängen fram tills nu. Det är inte alls vanligt att jag sover på dagen för jag brukar må så dåligt efteråt och det känns som det är en ny dag igen när man vaknar. Det gjorde det den här gången med men jag mår faktiskt inte så dåligt annars.
 
Anledningen till varför jag gjorde detta var för att jag var uppe och levde rövare tills kl halv 4. Allt kul som händer här händer såklart på natten. Först så åkte jag, potatis och Lizzy runt lite och sladdade med Casper. Han hade betydligt mer kontroll över bilen än vad jag har trott! Detta hände väl någon gång runt 23 skulle jag tro. Sedan halv två åkte jag och grabbsen iväg och sladdade med "Hallonet" som chafför. Dom var hungriga så dom skulle äta någon stans och jag hängde på. Kul var det i alla fall! :)
 
 

Hundvakt

Här sitter jag och passar Ebba medans Lizzy är ute med boysen och sladdar. Där sprack mitt löfte med att leva livet... Nej då, det är kul att passa Ebba. Kanske inte just idag dock för hon har pms och kan inte vara stlla och slappna av för en sekund. Men aja, alla har väl sämre dagar. ;)
 
Idag skulle det egentligen ha varit ridning här, men ledaren blev sjuk. Det kanske är lika bra det för annars skulle vi ha dött av köldskador!
 
 
 

Love me

Har precis kollat på filmen Love me och den rekomenderas starkt! Det var ingen sliskig romantisk film som man kan tro på namnet, utan det var lite "action", men även romantik såklart. Väldigt bra måste jag säga! Under filmen fick jag sådan lust att vara lite kreativ så jag försökte rita av en bild av Harpan, blev rätt okej faktiskt. Tänkte rita av Jero men det var ett hopplöst fall, han hade vääääldigt komplicerade former. ;)
 
 
Imorgon är det dax att åka tillbaks till skolan igen. Varför kan inte helgerna vara längre?? Aja, det är i alla fall bara fyra skoldagar den här veckan då vi har studiedag på fredag. Det är ju skönt! 
Nu ska jag vara flitig och ställa mig en halvtimme på crosstrainern innan jag hoppar in i duschen och provar min nya hårinpackning. Den såg rätt exklusiv ut så hoppas den fukar bra. :)
 
 

Stackars häst! <3

Jag lider med Jero! Han har lera i hagen upp till knäna, nu även snö. Han har ingen bra mat; mögligt hösilage. Han har gått ner massor i vikt, man ser hans revben, han har alltid haft lite fett på kroppen. Nu är bara benen kvar. Antingen beror det på hans mat, vilket inte skulle förvåna mig för fem öre, eller så är han sjuk på nåt sätt. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, det är hemsk att se honom ha det så här! Det bästa skulle vara att ta hem honom hit med torrare hagar och bra mat men det funkar inte så länge jag går i skolan för jag har ingen här som kan tänka sig ta hand om honom när jag inte är hemma. Det känns nästan som om jag skulle kunna hoppa av skolan bara så att han kan få ha det bra. Men det kan jag ju inte göra... Detta är bara ett rent helvete, jag vet varken ut eller in! :(
 
 
 

Kaaaaaallt

Jag kollade på termomtern efter frukosten och det var -10!!! Jag kommer avlida när jag ska till stallet sedan, mina händer tycker det är för kallt när det är 5 plusgrader! :(
 
 
Ha en mysid dag i det kalla vädret! Det tänker i alla fall jag ha!

Think freely & be curious

 
 
Tro det eller ej men dessa texter hittade jag i clas olsson katalogen. Det var tavlor som man kunde köpa... jag tyckte i alla fall att det var så bra texter så jag skrev av dom och gjorde egna "bilder" av dom. Jag känner att det är välidigt bra "motton" för mig. :)
 
 

Helg

Nu är det helg, åh vad skönt. Jag har inget speciellt planerat förutom att jag ska till stallet varje dag så klart. Imorgon ska jag troligtvis motionera två hästar, både Jero och Önska. Det kommer bli kul, det är roligt att rida någon annan häst än Jero ibland också för omväxlingens skull. Inte för att jag inte älskar att rida Jero, det gör jag ju såklart!
 
Ha en bra helg! 
 
 
<--- Ebba!
 
 
 

Ovärt att läsa detta!

Tjeeeenare!

Här händer inget som vanligt, sitter i soffan och slöar. Innan det dammsög jag hela elevhemmet, två korridorer, hall och allrum + mitt rum. Det var ju kul... not.

Imorgon är det i alla fall fredag så då får jag åka hem till min bästa häst! Vi slutar vid halv 12 så det är skönt. :)

Som ni märker hade jag inget vättigt att säga så därför slutar jag skriva nu! Ha det bra alla! ;)

Kärnämnen

Kärämnes-dag idag, usch! det är så segt, har gjort halva dagen nu men känns som om jag har suttit här i en hel evighet. 
 
I eftermiddag händer ingenting tror jag, vi skulle eventuellt åka ut till utfodringsplatserna med minibuss och kolla om det finns några djur att se där. Och så borde jag även plugga, men det kommer jag säkerligen inte orka...
 
 

First day of school

Första skoldagen av vårterminen 2014 är härmed avklarad. Dagen började med mentorstid kl 9.30, där fick vi reda på att vi har studiedag nästa fredag. yeeeeeeey! Sedan 10.10 hade vi djuren i naturbruket där vi fick tillbaks två prov (koprov: 15/16p, grisprov: 20/21p) och sedan gick vi även igenom året med grisar/kor på tavlan. Efter lunhen hade vi prov i bevattning och sprutning, det tog väldigt kort tid men vi fick ändå sluta för dagen efter det. Alltså runt kl 13. Provet gick okej skulle jag gissa på då jag i alla fall svarade på alla frågor.
 
Just nu sitter jag på mitt rum och häckar då ingen annan har slutat än så jag sitter här forever alone. Har inte den blekaste av vad som kommer hända resten av dagen, troligtvis inte ett skit som vanligt!
 
 

Sista lovdagen

Sista dagen på lovet börjar gå mot sitt slut. Imorgon är det dax att åka tillbaks till skolan igen. Suck. Men om två veckor så börjar våran praktik, det ska bli riktigt kul. Vi ska vara ute måndagar och tisdagar i åtta veckor, sedan är det dax för vårbruket på skolan. Kommer nog ändå bli en rätt rolig termin. :)
 
Appropå praktik så åkte jag och pappa till min praktikplats imorse för att hälsa på, bestämma tider etc. Jag ska alltså vara på en stor grisgård en dryg mil hemifrån mig. Mina arbetstider blir mellan 7 och halv 5, alltså väldigt långa dagar, jag vet inte riktigt hur jag kommer klara av mina kärnämnen restrerande dagar. Men det blir väl bara till att kämpa på.
 
 
 
 

En nivå högre!

Idag har jag kommit en nivå högre i min ridning - jag har hoppat över diken barbacka. Utan att ramla av. Vi tog oss över tre diken, det försa gick han bara över för att det var så litet. Det andra hoppade han över, hoppet gick alldeles utmärkt men han vejade för ett träd precis efter så jag hamnade lite på sniskan, men lyckades hålla mig kvar. Sista diket tog han ett stort hopp över, det kändes som att han gjorde det bara för att han tyckte det var kul och inte för att komma över för då hade det räckt med ett minimalt skutt. Det hoppet gick också super! :)
Jag har även fått uppleva en bilist som faktiskt respekterade oss. Han körde in till kanten direkt när han såg oss och väntade där tills vi hade gått förbi. Sedan väntade han tills vi hade gått en bit till innan han körde iväg lite långsamt. All credit till honom, han visste hur man visar respekt!!
 
Jag har även varit på Måns Ols och ätit för att fira min farfars födelsedag, 83 år. Ett stort grattis till honom! Det var väldigt trevligt, och mättsamt. Jag tog en kantarellrisotto, sjukt gott var det! Nu behöver jag inte äta på flera veckor! ;)
 
Utsikten på Måns Ols, dimman gick ihop med vattnet. Rätt häftigt!
 

min fredag

Idag har jag hunnit med en hel del. I förmiddags flyttade jag lite dynga på dynghögen, blev dock inte helt färdig så jag ska nog fortsätta med det imorgon. Efter lunch åkte jag till stallet och tog en långpromenad med Jero, 8 km gick vi. Jag red inte då jag kände att jag borde träna bort all julmat plus att det blir så kallt när man rider. Jag tror även att Jero tycker det är kul när jag går med honom på marken ibland. :)
Efter middagen gick jag ut och hjälpte till med mjölkningen. Man har ingen motivering alls till det när det är mörkt ute, men jag vet ju att jag tycker det är kul när man väl kommer dit.

Bowling

Idag har jag, brorsan och kusinerna varit inne i stan och ätit pizza och bowlat. Pizzan var god men man mår ju inte så värst bra efteråt... Bowlingen var väldigt rolig. Jag vann! :D 
 
Davidstyle! xD
 

.

 

Nytt år, nya tag, nya möjligheter!

Första dagen av 2014 idag. Firade det nya året i västerås med Kristina och Ester i natt, riktigt kul att träffa dom, det var så länge sedan sist. 
Jag har inget särskilt planerat för det här året, inget stort i alla fall. Men det känns som om det kommer bli riktigt bra. Detta är mina "löften":
  • Börja träna på gymmet med Lizzy så fort det har blivit färdigrenoverat.
  • Sluta tänka så jädrans mycket på allt!
  • Leva livet!
Vi får väl se om jag lyckas hålla dom, men allt går bara man vill! ;)
 
Gott nytt år allesammans!!
 
 

RSS 2.0