Nytt

 
 
 

I brist på annat...

Nu tänker jag underhålla er med en sådan här helt underbar lista med frågor. Jag har en drastisk bloggtorka, så vill ni få något roligt inlägg får ni kommentera förslag! Enjoy! ;)
 
Ditt namn: Sofie (mer får ni inte veta :p)
Smeknamn: Soffa, Soffan, Fi, Soffsoff
Beroende av: Mobil och maaaat
Vem behöver du mest just nu? Alla nära och kära, kompisar och vänner <3
Vad tror folk om dig? Blyg, tyst och tråkig. Det är i alla fall vad jag skulle fått för intryck.
Vad får du oftast komplimanger för? Till utseéndet är det ögonen, annars vet jag inte riktigt...
Hur imponerar man på dig? Det beror på vilket sätt du menar att man ska imponera...
Brukar du skratta för dig själv? hela tiden!
Vad står det i ditt senast inkomna sms? "Ska genast prata med Patrik om det :)"
Trivs du där du bor? Absolut :)
Äger du några converse? Japp, gula som är äkta. Och ett antal falska
Vad har du för mobil operatör? Har precis bytt till Comviq
Är du allergisk mot något? Nej, inte vad jag har upptäckt än i alla fall 
Nästa mål i ditt liv? Att klara mig igenom tvåan 
Hur svarar du i mobilen? Det beror på vem som ringer. Någon jag inte brukar prata med "Hej, det är Sofie" Är det en kompis säger jag bara hej eller liknande
Vem ringde du senast? Brorsan
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Jag frågade om skjuts hem från jobbet. Han sa väl "visst" eller nåt sånt
Antal timmar sömn inatt? Vet inte, 9 kanske
Sov du ensam? Ja :'( Forever alone
Brukar du komma i tid? Det beror helt på tillfället
När mår du bra? När jag är med mina underbara vänner
Hur känner du dig nu? Trött och uttråkad
Vad saknar du? Det känns helt förskräckligt att säga det här, men jag saknar faktiskt skolan
Favoritdryck på morgonen? Jag brukar dricka kaffe, te eller vatten
Rakar du benen? Yes
När brukar du gå och lägga dig? Det är väldigt olika, men runt 11 i genomsnitt kanske
Är du blyg? Ja, tyvärr :(
Sysslar du med någon idrott? Ridning
Vill du hellre ha mejl än brev? Det är roligare med brev men smidigare med mejl
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja det gör jag väl
Är du nöjd med ditt liv? I det hela ja, men det finns ju alltid saker man vill ändra
Är du bortskämd? Det beror på vad det gäller
Vad gör du imorgon? Jobbar mm
Vad är det värsta du vet? Självupptagna människor diggar jag inte
Vad längtar du till? Det är förskräckligt, men jag längtar till skolan... Och i längre sikt mitt körkort! :D
Har du bra vänner och äkta vänskap? Få men väldigt bra!
Hur gammal är du? 17 år och 3 månader
Tycker du om någon just nu? Siiii
Om fem månader är det juuuuuul
Du samlar på? Väckarklockor, inte medvetet dock....
Gröna eller röda äpplen? Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma
Vilken tid gick du upp idag? 8.20
Sov du i din egna säng? Japp
Är det okej att gråta? Självklart!
När grät du senast? När jag fick reda på att Plexus ska hem i höst ( någon vecka sedan)
Bär du glasögon eller linser? Nej!
Tycker du det är viktigt med märkeskläder? Absolut inte!
Vill du gifta dig? Kanske, men är man inte gift så kan man inte heller separera vilket är väldigt bra. Så jag vill nog ha själva brölloppet men inte äktenskapet typ :p Men det kan ändras med tiden
Vill du ha barn? Jag vill föra mina gener vidare så ja
Solar du ofta? Aldrig!
Är du bra på att laga mat? Helt okej
Är du flygrädd? Inte så farligt faktiskit med tanke på min höjdskräck
Är du musikalisk? Rätt så
Favvoglass: GB sandwish
Morgon/kvällsmänniska? Kväll
Ögonfärg: Blå
Har du någon gång gråtit dig till sömns? För många gånger
Biter du på naglarna? Nope, har aldrig gjort
Röker du? Nej, och har aldrig testat. 
Hur ofta tränar/motionerar du? Så ofta tillfälle ges, och så får jag rätt mycket vardagsmotion
 
 
 
 

ingen rubrik

Usch, vilken dålig uppdatering jag har på den här saken. Jag borde skämmas! Jag skyller på värmen, det ända man orkar är att sova typ....
 
Aja, nu ska jag i alla fall dra till jobbet, vi hörs! 
 
 

vääääääärme

Det har varit så jäkla varmt de senaste dagarna, man orkar ju ingenting! Men imorgon pratas det om att det ska bli svalare igen. Så då ska jag prioritera att rida Jero för det var för länge sedan. Det känns så meningslöst när varken jag eller hästen orkar pga värmen. Plexus kan jag i alla fall inte rida förens på måndag (i bästa fall) för han har tappat en sko och hoven är helt trasig så vill inte slita ner den mer än nödvändigt. På måndag säger hovis att han ska komma, men det vet man ju aldrig....
Aja, nu ska jag sluta babbla och gå och lägga mig. God natt världen!
 

Hovslagare asså....

Jädrans hovslagare till att inte kunna passa tider, vad sur jag blir! Först skulle han ha kommit i måndags, så jag städar ur all halm ur ligghallen och stänger in hästarna i sin egna hage. Sedn ringer han och frågar om han kan komma på fredagen istället för det hade tagit längre tid än vad han hade räknat med på stället innan. Idag är det fredag, och jag vaknade upp till ett sms där han skrev att han inte kunde komma pga nåt jäkla affärsmöte. Borde han inte ha vetat om det redan i måndags när han bestämde tiden?! Han skrev att han skulle ringa senare på dagen när han visste mer, har fortfarande inte hört av honom men han borde väl ringa snart....
 
we♥it
 

Bästa

Som ni kanske märkte på föregående inlägg så spenderades gårdagens kväll/natt med bästa tjejerna: Kristina, Ester och Evelina. 
Vi skulle ha grillat, men det åskade så vi beslutade oss för att steka maten istället. Vi åt allt mellan himmel och jord, hamburgare, korv, haloumi, majskolv och pommes. Shit vad mätt man blev!
Närmare midnatt bestämde vi oss för att cykla ner till mörtsjön, 6 km gånger två på de obekvämaste cyklarna. Väl där badades det och pratades i telefon (med högtalare, vi är väl inte helt osociala). Sedan bar det hemåt i full fart för att se på film och dricka varm oboy. Helt sjukt vad gott det var efter det äventyret.
Förutom allt det här blev det även en hel del prat och skoj såklart! Det är synd att vi inte kan träffas så ofta nu för tiden, men å andra sidan uppskattar man tillfällena mer.
 
 
 
 
 

Singel o Sökande

Hallå Sofies läsare :D
Jag  är Sofies bääästa vän Kristna, även kallad barret eller kikki. Nu är det så att jag är snygg, rolig och trevlig (inte för att skryta) men jag är också singel och sökande! Jag vet att Sofie har overflow snygga killar runt omkring sig och därför bönar och ber jag er snygga killar att langa era nummer och snapchats till mig! Det jag söker hos en kille är: snygg, rik och sexig. Det viktigaste är rik. Jag är öppen för både seriösa förhållanden och om du bara vill ha lite kul så går det också bra.Men om det bara är för en natt så kostar det. Men ta det inte på fel sätt, jag är inte nån prostituerad som ni bara kan ringa så fort ni vill ligga.  Hör av er till mig alla snyggingar; kristinafalt97 på snapchat eller fråga Sofie efter mitt nummer. 
Här är en bild på mig
 
Puss och kram 
 

dålig uppdatering

Förlåt för min mindre braiga uppdatering, rätt mycket har hänt. Eller inte hänt snarare. Och så håller vi på med vallskörden så jag har inte många minuter över på mina dagar. Hoppas ni har förståelse för detta, jag kommer försöka bättra mig så fort vallskörden är över!
 

tömkörning

Elvira, varan otroligt duktiga granne och anställda har ikväll hjälpt mig tömköra båda mina sötnosar. Hon äger själv en egen häst och tävlar i dressyr. Hon har hållt på med hästar i 11 år och hon är så otroligt duktig med vad hon gör. Hon har lovat hjälpa mig få ordning på mina hästar. Tömköra, ge ridlektioner till mig osv för att få hästarna mjuka och fina och även för att förbättra min ridteknik. Jag tror verkligen att det här kommer hjälpa helt enormt för både mig och hästarna, hon vet verkligen vad hon gör och hon älskar det.
Så nu är vi igång! 
 
 

Klövverkning

Imorgon väntar en körig dag med klövverkning, ev. vallskörd och jobb på Isby (praktikgården). Klövverkaren brukar komma runt klockan åtta, vi får se hur mycket hjälp dom behöver av mig där. Men lite lär det väl bli. Sedan funderas det på om jag ska åka ut och slå lite gräs, beroende på väderprognosen. På eftermiddagen ska jag till Isby, det brukar väl ta ca tre timmar. Sedan har jag ju även mina hästar att ta hand om om det blir någon tid över till det, annars får dom få en ledig dag imorgon. 
 
Nu ska jag ut och ta in mina pållar till sin egna hage och sedan krypa ner i sängen och tagga morgondagen. God natt på er!
 
 

Tacokväll

Nu sitter jag nersoffad framför TV:n efter att precis vart i Ransta på tacokväll med Camilla och 17 andra ungdomar. Det var väldigt trevligt. Vi lagade maten tillsammans vilket var ett bra sätt att börja prata med andra på. Sedan åt vi, det var väldigt mumsigt! Efter det plockade vi undan och diskade. 
Det var läldigt lyckat, och kul att "lära känna" lite nya människor. :)
 
 

Min helg i bilder

 

Mobilberoende

Det är sjukt, tragiskt hur många som är beroende av sin smartphone i dagens samhälle. Jag kan säga att jag är en av dom, och det är inget jag är stolt över. Vart man än går måste man ha med sig sin mobil, annars känner man sig "naken" och rätt hjälplös. Får man några minuter över kollar man sociala medier för att fördriva tiden och se om någon har uppdaterat. Det känns nödvändigt att ha med mobilen ifall någon kompis eller anhörig vill nå en, även fast det i de flesta fallen är något som kan vänta och är oviktigt. 
 
Jag har två tillfällen då jag inte har med mobilen. Tillfälle ett är när jag ligger i sängen och ska sova, jag stänger till och med av mobilen under natten. Tillfälle två är när jag är ute i ladugården då jag inte vill råka förstöra den i koskiten. Och då känner jag mig faktiskt inte naken uten den heller, det känns snarare rätt skönt att koppla av den för en sekund. 
 
Sedan finns det ju även tillfällen då det är väldigt bra att ha med sig en mobil. T.ex när man är ute och rider ifall något skulle hända. Ifall jag eller hästen skulle skada oss under ridturen mitt ute i skogen där ingen kan hitta oss är det faktiskt väldigt bra att kunna nå hjälp med mobilen. Alla sånna lite mer riskfyllda tillfällen är det bra att ha en mobil, speciellt om man är själv.
 
Jag är ärligt talat lite sugen på att byta ut min smartphone till min första knappmobil under några veckor. Bara för att kunna slappna av den för ett tag, och då har jag ju faktiskt ändå de viktigaste funktionerna.
Ringa och SMS:a är ju egentligen det ända som behövs.
 
Bild lånad från we♥it

grow

 

Ett år med älsklingen!

Idag för precis ett år sedan skffade jag min lilla gullegris. Ett helt underbart år med honom har passerat och vi har lärt varandra massor både innom ridning och hantering. 
Han är min bästa vän, mitt allt och jag hoppas jag kommer få dela ytterligare mååånga år med honom! <3
 
 
 

-

 

Jobb, jobb, och mera jobb

Hemma efter första dagen på jobbet och jag är mer eller mindre död. Jag började kl 7, att komma upp var inga som helst problem, jag blir så pigg när det är ljust ute. Vi började i "gamla ladugården" där dom har kalvar, lite kvigor och ett antal kor som ska kalva, sinläggas eller mår dåligt på något sätt. Där ska kalvarna få mat, det ska mjölkas i spann och det ska ströas. Jag fick även farklarat allt som skulle göras där på eftermiddagen då dom planerade att låta mig fixa det själv. Efter det följde jag med för att hämta hem kor som ska kalva, jag fick köra traktorn, niiiice! 
 
Kl 10 cyklade jag hem för en paus. Då åkte jag och familjen in till stan för att handla och äta pizza/sallad. Jag tog en pastasallad med fetaost, den var ljuvlig! Och mättsam.
 
På vägen hem lämnade familjen av mig på jobbet. Jag började i "nya ladugården" där dom har alla mjölkkor och robotarna. Jag fick dra ner skit från liggpallarna och ströa, göra rent vattenkar och foderstationer. Sedan fick jag även hjälpa två kor till robotarna. En som inte ville gå dit av ren lathet och en som ville gå dit men behövde mjölkas manuellt då spenarna satt konstigt så roboten inte kunde hitta rätt. Efter det gick jag till gamla ladugården och gjorde samma prosidur som på förmiddagen. Jag slutade vid halv 5, så har bara jobbat 6.5 timmar totalt. Men det räckte gott och väl, jag är inte van att jobba såhär.
 
Ni behöver inte oroa er, ni kommer inte få ett sånt här inlägg efter varje dag. Nu ska jag ut till mina sötnosar (hästarna), stackarna är överfallna av bromsar. :(
 
 

jobb

Imorgon är det måndag och första dagen på jobbet. Jag har fått arbete på min praktikgård med mjölkkor och robot. Jag vet varken arbetstider eller arbetsuppgifter. Allt jag vet är att jag börjar kl 7, har paus på förmiddagen, och ska sedan tillbaks kl 13. Vet dock inte om det ska vara så varje dag eller om det är andra tider sedan, vet inte heller vilka dagar jag ska jobba. Men det lär väl visa sig. Kul ska det i alla fall bli!
 
 

Värmeslag

En stor del av dagen har spenderats uppe på taket till baracken i stekande sol med arbetsbyxor och arbetsskor. Jag hade helst velat ha shorts och sandaler, men då skulle väl mina ben vara fulla av stickor. Vääääldigt varmt vart det, men man ska väl inte klaga nu när sommaren äntligen är här.
 
Nu ska jag bänka mig framför det senaste avsnittet av Pretty little liars och vänta på att det blir lite svalare ute innan jag går ut och rider mina pållar. Plexus gillar inte heller värmen utan står inne i stallet när det är som varmast. Jag förstår honom, han kan ju inte bara klä av sig ett lager direkt. 
 
 

Hornudden

Idag åkte jag och mina päron iväg till Hornudden, ett superfint café vid Mälaren. Det var hur fint som helst, med supergott fika. Det är verkligen ett ställe jag kan rekomendera, dock så var det rätt dyrt...
 
 
 

Äkta eller falska vänner?

Hur ska man kunna veta om en vän är av äkta material som kommer ställa upp för en i ur och skur?
 
Personligen, efterson att jag är så pass blyg så blir jag inte kompis med vem som helst. Jag måste känna att jag kan lita på personen innan jag börjar känna mig bekväm och kunna börja prata mer. Ju mer personen anförtror sig åt mig, ju mer litar jag på hen och kan prata om djupare, mer personliga saker.
 
Jag har inte supermånga vänner då många anser mig som tråkig innan dom börjar känna mig och jag börjar våga prata och bjuda mer på mig sjäv. Jag förstår dom, jag skulle också tycka jag var tråkig. Men de vänner som verkligen har fått se MIG är vänner jag litar på och som jag vet kommer ställa upp om jag skulle behöva något.
 
Tillbaks till frågan, hur vet man vilka vänner man kan lita på?
- Jag tror inte det finns något direkt svar på det. Bara lyssna till hjärtat och magkänslan, och även på hur personen i fråga litar på dig.
Har du något bättre svar på den här frågan tycker jag du ska kommentera det.
 
Det är inte lätt att hitta riktigt bra vänner, men ta tillvara på dom du får!
 
 

Brunnbys lantbruksdagar

Idag åkte jag och pappa iväg till västerås och brunnbys lantbruksadagar. En stor maskinmässa som hålls varje år där dom visar allt så som sprutor, grödor, tröskor, kultivatorer mm. 
Väl där övergav jag pappa (jag kände mig väldigt taskig men det var faktiskt hans förslag) för att gå runt och kolla på maskiner med Oscar, senare anslöt sig även Eric till oss. Det var väldigt kul att träffa både kompisar och lärare från Ösby, och göra det medans man får kolla på maskiner är ju pricken över i:et!
 
Oscar är med och tävlar i sparsam körning
 
 Eric i Ösbymontern, vi var där medans lärarna åt
 

Regnigt värre

På förmiddagen var jag och mina päron i stan och handlade maaaaaaat och lite grejer till baracken, färg, skruvar mm. Nu har jag bytt om till ridkläder för att vandra utåt till mina pållar, men då tittar jag ut genom fönstret och ser att det regnar. Suck. Så nu tänker jag kolla på pretty little liars och vänta på att vädret blir bättre, förhoppningvis. 
 
 

RSS 2.0