barackbygge

Idag har jag och pappa börjat bygga på våran/Elviras barack till något lite mer husliknande. Vi ska bygga nya väggar och sätta i mer isolering. Vi ska även bygga ett snedtak och veranda. Så idag har vi börjat och skruva upp lite brädor och fixat taknocken, tycker vi har hunnit förvånandsvärt långt ändå! 
 
 

Bland det värsta man kan göra...

...är att diska när man är kissnödig. Mer än hälften av gångerna när jag ska diska behöver jag gå på toa men bestämmer mig för att jag inte orkar och ställer mig och diskar istället. Det brukar leda till att man blir ännu mer kissnödig av att höra det rinnande vattnet. Och det brukar sluta med att man antingen står och hoppar på stället medans man diskar eller springer i panik till toan! Så då är min fråga: Varför sjutton lär jag mig aldrig detta och går på toa INNAN jag diskar?!
 
 
 

vilket kap!

 

8 rädslor

  • Att bli ensam!
  • Höjder, stå på stege är bland det läskigaste som finns!
  • Spindlar
  • Döden, ovissheten om vad som kommer hända.
  • Att något skulle hända mina hästar.
  • Att misslyckas
  • Gå upp i vikt
  • Förlora mina vänner
 

nytt tillskott

Vårt nya tillskott här på gården är en fyrskärig Överumplog. Pappa var och hämtade den i Enköping idag och den ser riktigt fräsh ut förutom spetsarna som var utslitna till 1000. Men dom bytte jag ut, så nu är den som ny! Så nästa vecka ska vi ut och plöja upp dåliga vallar. Tagga!
Jag kan tänka mig att detta inlägg inte var så intressant för de allra flesta av mina läsare, men det är ju valfritt att läsa. ;)

Vila i frid kära skor

Idag är dagen då mina kära skor hamnar i soptunnan pga. arbetsskada. </3 Jag kommer aldrig glömma er! :'(
 
 

Hästar och kvigor tillsammans

Idag har jag släppt in hästarna till våra kvigor. Jag var rädd för att kvigorna skulle springa emot hästarna och skrämma dom så att dom skulle spränga staketet. Men allt gick som smort. Kvigorna gick fram i långsam takt och tittade på hästarna, en var t.o.m. framme och nosade på Plexus. Men båda hästarna var kolugna och tänkte bara på sitt gräs. 
Jag tänker nog inte ha hästarna där när jag inte är hemma och när jag ligger och sover för jag vill ändå kunna rycka ut ifall något skulle hända. Men det är så härligt att ha dom där, en oändligt stor hage med oändligt mycket gräs, det måste vara rena himmelriket!
 
 

Förändring

En sak jag har insett nu de senaste månaderna är hur mycket jag har förändrats. Bara det senaste året sedan jag började gymnasiet har jag blivit en helt annan människa, på ett positivt sätt enligt mig. 
 
Idag är jag mycket mer framåt och öppen, jag kan föra ett samtal med människor jag inte känner och jag kan bjuda mer på mig själv runt mina kompisar. Visst, det kan fortfarande bli betydligt bättre, men jämför man med hur jag var för bara ett år sedan så har det blivit väldigt bra med min blyghet. Då kunde jag svara på tilltal från personer jag inte kände, men så mycket mer var det inte. Jag vågade inte bjuda på mig själv även fast jag ville. Jag är så glad för att det inte är riktigt så längre, tänk hur framåt jag kommer vara om ytterligare ett år. Förhoppningsvis.
 
En annan sak som har förändrats är mitt intresse för maskiner. För ett år sedan tittade jag inte åt maskiner, eller visst jag tyckte det var kul att köra traktor men det var också allt. Idag gillar jag verkligen maskiner, traktorer, bilar osv. Jag kan mycket fler märken, hur dom ser ut och deras bra/dåliga sidor. Även motorer har jag fått större kunskap och intresse för. Har man gått i samma klass som 7 maskinintresserade killar är det kanske inte så konstigt att även jag har fått upp synen för det. Man blir väl som man umgås!
 
Det är väl det allra tydligaste förändringarna, men det finns massa små förändringar som man inte märker av så väl. Dom förändringarna har nog bara mina allra närmaste vänner och släktingar märkt av, och så får det förbli för nuet. Det jag kan säga med säkerhet är att min utveckling går åt rätt håll, fortsätter det så här kommer det nog bli något av mig med! ;)
 
 
 

nytt

 

ointressanta inlägg

Det känns som om jag skriver om alldeles för mycket "ytliga" saker och på tok för lite "djupa" tankar. Det ända jag skriver om är vad jag sysslar med under dagarna i princip, vilket jag kan tänka mig blir rätt tjatigt i längden. Detta beror mestadels på min urusla fantasi... Jag skulle vilja skriva om betydelsefulla saker, saker som faktiskt kan intressera folk. Har ni några idéer om vad ni vill läsa får ni mer än gärna kommentera. Jag ska även försöka använda min egna hjärna och komma på något fiffigt. 
 

sötaste tjejerna!

 

Helgen

Har haft en helt fantastisk helg med mina fina vänner! Vi har grillat, spelat fotboll, sovit, spelat kubb, pratat och skrattat i mängder.
Det är synd att vi inte kan träffas så ofta, alla bor på olika ställen och har olika jobb och andra aktiviteter att utföra. Men det gör väl att det blir ännu roligare när man väl träffas.
 
Idag har jag även hunnit med att vara med på kvällsmjölkningen så pappa kunde få lite "ledigt" för att skriva bokföring osv. Jag skötte i alla fall själva mjölkningen medans mamma motade in kor, det gick som smort! 
 
 
 

glad midsommar!

Snart ska vi smaska i oss denna goding som mamma har bakat och jag garnerat! Mums!

Visit på grönan

Idag drog jag, brorsan och kusinerna iväg till grönan. Vi har som tradition att åka dit dagen innan midsommar för det brukar vara ytterst lite folk och köer. Det brukar dock bli mer lyckat än det blev idag. Det började med att vi virrade bort oss i spöregnet och gick ett varv runt skeppsholmen helt i onödan. När vi äntligen kom fram till grönan var vi dyngsura och trötta i benen. En kusin blev typ sjuk så vi tog tåget hem redan vid fyra, men vi hade ändå hunnit åkt en del då det inte var några köer alls. Jag kan dock inte säga att det var värt pengarna den här gången, men men, det är väl alltid kul att umgås med släkten...
 

Underbara häst! <3

Idag skickade jag ut mamma för att ta lite kort när jag hoppade på Jero i min "fina" paddock med stolar som hinderstöd och störar som bommar. Man får väl ta vad man har... 
Jero var i alla fall superduktig, han har inte världens snyggaste hoppteknik men det jobbar vi på. Det viktigaste är att han tycker det är kul, och det tycker han definetivt! 
 
 
 
 
 

Full rulle

Jag har inte haft en lugn sekund sedan sommarlovet började, det är tröttsamt men kul då jag gillar att göra saker... Idag har jag i alla fall vart i stan med mamma och köpt bla. en ny kalender och flugpannband. Tänkte prova det mina hästar inte är överförtjusta i flughuvor. 
På eftermiddagen kom släkten för att fira brorsan som fyllde 19 igår, det var väl trevligt. Vi ungdommar spelade monopål men dom flesta tröttnade efter 10 min inklusive mig som började snapchatta med en av kusinerna som var med. :p
När alla hade åkt hem tog jag en promenad med Jero för att träna bort all tårta. Det vart 7.4 km på 1.3h. Vi blev jagade av en traktor med betesputs, Jero vart alldeles uppsstressad och ville dyka ner och äta hela tiden. Jag kan ju säga att jag var rätt slut efteråt. Men då hade jag ju en till häst att motionera så jag satte upp en inprovisorisk paddock och lät Plexus springa runt där, han var alldeles galen! xD
 
 

Överaskning/avslutningsfest

Igår kväll åkte jag hem till Oscar för att fira sommarlovet med lite salabor, det var även en kombinerad överaskningsfest för Simon som fyllde 17. Vi åt tårta, pratade, spelade ett spel med charader och bara umgicks. Det blev en väldigt lyckad kväll med mycket skratt och glada miner! 
 
 

sommarlov!

 

sovmorgon

Första sovmorgonen här på Ösby är härmed avklarad. Jag vaknade lagom till förmiddagsfikat som är 9.50, så jag fick t.o.m frukost! "Lektionerna" börjar inte förens efter lunch så innan dess har jag tänkt kolla ett avsnitt av vampire diaries och börja packa lite eftersom vi ska flytta ut härifrån på fredag. Antar jag. Vi har inte fått någon information om det men eftersom att vi slutar på fredag så lär vi ju flytta ut då också...
 
 

<3

(Han är inte överförtjust i pussar, men det får han ändå)
 

sista veckan

 
Nu sitter jag och taggar sista veckan i skolan som börjar imorgon. Det blir ensilageköra hela veckan skulle jag tro. Imorgon ska vi bära sandsäckar till förbannelse då dom fyllde klart plansilon idag som ska täckas. På fredag har vi "avslutning", inget speciellt egentligen. Rektorn ska hålla något tal och sedan ska klassen samlas och umgås med mentor. Efter det ska det väl även flyttas ut från internaten skulle jag tippa. Med andra ord kommer det nog bli en slitsam men rolig vecka! :)
 

Lördag

Min lördag bestod av ensilageköra, slåtterkross och hämtat hem rundbalar från åkern. Sedan hann jag även med att träffa tjejerna ett par timmar. Vi satt i sängen, åt Ben&Jerry och bara pratade. Trevligt som bara den! Sist men inte minst har jag hunnit med att rida båda hästarna. 
Det blev ytterligare en toppendag! :)
 
 

underbaraste kompisar!

Idag kom ett gäng helt underbara kompisar till mig och åt tacos och umgicks. Dagen blev helt fantastisk, det ända var att jag inte hann motionera mina hästar men dom får klara sig en dag utan det!
Tack alla för att ni gjorde min dag bäst, det här måste vi göra om snart igen! <3
 

student 2014

 

bästa skolan!

Det finns ingen bättre skola än Ösby! Idag har jag suttit och kört slåtterkross hela dagen och imorgon skulle jag tro att jag blir satt på snittvagnen. I hur många skolor får man göra sånt liksom?! :D
Efter skolan åkte jag hem och hjälpte till med vallskörden hemma. Jag har kört pressat och kört hem balar. 
 
 

RSS 2.0