komplimanger

Jag insåg precis hur dålig jag är på att ge komplimanger till dom jag bryr mig om! Jag vet ju själv hur glad man blir när man får en så det här var verkligen inte kul att komma på... Förlåt till er som inte har fått dom komplimanger ni förtjänar, jag lovar att jobba på det här!
 
 

underbar kväll

Igår kväll var jag, Camilla, Pontus och Oscar och träffade mina kompisar från Fjärdhundra. Det var så sjukt länge sedan jag träffade dom och jag har verkligen saknat det! Vi är ett skönt gäng där alla kommer överens. I alla fall så var vi vid en liten sjö mitt ute i ingenstans och grillade, spelade kubb och dom galna människorna badade. Det blev en väldigt lyckad kväll och jag tycker vi borde göra om det någon gång rätt snart! :)
 
(Gammal, uttjatad bild)

Vila i frid Molly! <3

 

Ridpass

Dagens ridpass gick riktigt bra. Jag red på Boyen, en liten D-ponny som jag aldrig ridit förut! Vi jobbade mycket med formen idag. I början blev det vara slängigt och han travade på lite väl fort. Men efter en hel massa halvhalter gick han jättefint i form på slutet av lektionen. Det tog ett tag att få till det, men det är väl förståerligt när man aldrig har ridit hästen förut och inte riktigt vet hur han funkar. Nästa gång vet jag hur jag ska göra för att få just honom att gå fint så då kan jag ha högre krav på både mig och honom. Jag är väldigt nöjd i alla fall! :)
 
 

hemma hos besök

Hemma hos besöket hos mig för internatet idag gick väl rätt bra. Vi kollade runt på hästarna, maskinerna, kossorna, katterna osv. När vi hade tittat på det mesta käkade vi glass innan vi åkte upp genom hage och skog för att kolla på varan åker. Sedan åkte vi tillbaks till skolan och åt kvällsfika. Nu har jag precis vart ute och gått en sväng med Lizzy och nu är det väl dax att göra sig iordning för sängen. Skönt ska det bli att få sova!
 
 (Detta skrevs igår)

Söndag

Ännu en vecka har passerat och imorgon är det måndag och skola. Det är dock bara tre dagar den här veckan vilket känns rätt skönt. I skolan ska vi återgå till våra vanliga lektioner och imorgon blir det mentorstid, fordornslära och naturbruk. På kvällen ska en minibuss gå från internatet hem till mig på hemma hos besök, vi får väl se om någon vill hänga med och kolla på kor, hästar och maskiner. ;)
 
 

maskin-expo

Idag har vart en lyckad far och dotter dag på maskin-expo i Stockholm. Det är alltså en maskinmässa för er som inte vet, liknande Elmia fast utomhus. Det är massa olika förtag som visar upp sina maskiner, allt ifrån röjsågar till stora lyftkranar. Mest fanns det nog av små kompaktlastare och grävmaskiner. Jag lyckades även plocka med mig en hel del gratisgrejer, det är en av mina specialiteter. ;)
 
Imorgon kommer Plexus ägare och ska ut och rida med mig. Håll tummarna för att Jero visar sin bästa sida och inte sticker. Det var ju ett bra tag sedan han fick sällskap på ridturer så vi får hoppas han sköter sig!
 
God natt! 
 
 

Halvt hjärndöd

Jag känner mig rätt hjärndöd efter dagens prov. Matte. Nationella. Usch. Det var tre delprov efter varandra, 1h+1h+2h. Dom två första delarna gick rätt bra, men när man kom till den sista delan pallade inte hjärnan att tänka något mer. Jag tror det gick helt okej ändå, men dom hade ju gärna fått dela upp proven under några dagar för bättre resultat. 
 
 

Första doppet

Årets första dopp är avklarat! Det var väldigt kallt men samtidigt skönt. :)
 

studiebesök

Dagen har bjudut på två studiebesök i Dalarna. Det första stället vi åkte till var en strutsgård med köttproduktion. Det var riktigt häftigt att se faktiskt! Det är jäkligt stora och maffiga djur ändå. Vi fick se allt ifrån sekundsgamla kycklingar till sjuttonåriga strutsar. Vi fick till och med se när en kyckling kom ut ur sitt ägg, det var rätt dag vi valde att åka dit. Sammanfattningsvis var det verkligen en kul upplevelse som jag sent kommer glömma!
 
Det andra studiebesöket var på en mjölkgård med drygt 300 mjölkande. Dom mjölkade korna tre gånger per dag i karusell. Riktigt häftigt att se en sådan i verkligheten med! Det var i alla fall en fin och välskött gård med 12 anställda plus ägare. 
 
 

blöt måndag

Idag har jag stått hela dagen och dragit elstängsel. På förmiddagen var det rätt kul, sedan började det regna och då vart det mindre kul. Och kallt. Jag hoppas på bättre väder imorgon! 
 
Jag hittade denna bild på min lärares facebook på när jag sådde för några veckor sedan. Fett coolt ju! ;)
 
 
 

3 hästar,1 dag

Imorse kom äntligen hovslagaren, det var väldigt välbehövligt! Så nu har både Jero och Plexus fått nya skor fram. 
Jag har även hunnit med att rida ut på tre hästar. Först red jag en timmes runda på Jero, han skötte sig exemplariskt förutom att han ville vända hem till Plexus hela tiden. Efter det red jag en lite längre runda på Plexus, jag hittade en "ny" jättefin ridväg. Den kommer jag använda mycket i framtiden vill jag lova! Sist men inte minst åkte jag iväg till mitt f.d. stall och red ut med Maya och Anna. Jag fick rida fina Önska, friesern. Hon är så jäkla fin och rolig att rida, det måste göras om snart igen! 
 
I morgon väntar också tre ridpass, först ska jag ha en hopplektion på ridskolan. Och sedan ska såklart mina sötnosar få motion. :)
 
God natt!
 
Önska ↑ (bild tagen av Anna)
 

Ridtur i solen

Ikväll har jag vart ute på en lång ridtur på Plexus. Det känns verkligen som att han litar mer och mer på mig för varje dag och att han förjer mina hjälper bättre och bättre. Det är en så himla skön känsla när man verklien känner förändringen. Det var hur skönt som helst att vara ute och rida idag i det underbara vädret. Jag satt och log hela turen och bara njöt!
 
 

Usch, vad surt!

Varför kan hovslagare aldrig komma när dom ska??? Idag skulle han ha kommit kl 13 för att fixa nya skor åt mina sötnosar, Jero har tappat en och kan inte gå på grusvägar utan att ömma mängder! Jag SMS:ade direkt när jag vaknade för att försäkra mig om att han skulle komma eftersom jag inte ville åka hem från skolan helt i onödan. Och visst, han skulle komma men han skulle eventuellt bli lite försenad. Hur som helst så kommer mamma och hämtar mig i skolan och jag åker hem och gör iordning allt som att ta bort all halm i ligghallen så att han kunde stå där med alla sina grejer och sko dom. Kl 14 är han fortfarande inte där och jag har inte hört ett ljud från honom. 14.30 får jag ett SMS där han skriver att han inte hade tid att komma till mig idag ändå och frågar om det går bra på lördag istället. Då hade jag alltså tagit ledigt från skolan helt i onödan, från våra sjukt roliga lektioner, jag har åkt 6 mil med bil helt förgäves och jag flyttade all halm bara för att lägga tillbaks den direkt efter. Usch, vad sur jag blir! När jag till och med kollade med honom så att han verkligen skulle komma! Det är så fult gjort! Men vad ska man göra? Det är väl bara att gilla läget....
 

hopplektion - utverdering

Jag hade som förväntat Gulliver. Vi hoppade en liten bana på fyra hinder, über låga, som träning inför nästa veckas banhoppning med förhoppningsvis högre och fler hinder. 
Hur som helst, lektionen gick rätt bra. Betydligt bättre än förra veckan i alla fall. Gulliver är väl inte en av mina favvohästar direkt då han har väldiga ponnyfasoner och gör lite som han själv vill. Han kan inte heller galoppera i vänster galopp vilket är riktigt störande. Men han är fortfarande väldigt gullig! ;)
 
 
 

Hoppning

Om en halvtimme ska jag åka iväg för att ha hopplektion, antagligen på Gulliver. Mamma och pappa skulle komma och kolla också för dom hade en ledig eftermiddag för omväxlingens skull. Går det bra får ni en utvärdering sedan, hör ni inget så är jag sur för att det har gått åt skogen. ;)
 
 

Lärorikt

Denna dagen har varit väldigt lärorik. Först och främst har jag lärt mig köra röjsåg vilket var huuur kul som helst! Sedan har jag även lärt mig vilka mina riktiga vänner är som finns där för mig i alla lägen. Och sist men inte minst så har jag lärt mig att man kan inte lita på alla, det finns många lömska människor där ute i världen, men nu tror jag alla sådana är bortränsade ur mitt liv! 
 
God natt vänner! :)
 
 

Bra dag!

Idag har jag haft en riktigt bra dag. Den började med att jag gick upp kl 6 för att rida mina hästar innan skolan som började halv 10. I skolan samarbetade jag med Oscar hela dagrn , började med att ta av dubbelmontage från John Deeren och dom fick jag köra bort med en Deutz som vi har på prov! Fan vad kul det var! Efter lite annat småpyssel fick vi gå ut och ta bort gammalt staket till hästhage då det ska göras om. 
Imorgon tror jag att jag ska få köra röjsåg för första gången i mitt liv, sååå kul! Jag älskar verkligen min skola just nu! :D
 
Efter skolan gick jag och Potatis 7 km som tidsfördriv och sedan var vi ett gäng som spelade kort. Det har blivit lite av våran grej här, vi spelar kort nästan varje kväll. ;)
 
God natt alla! 
 
 

Vilken helg

Den här helgen har tagit kol på mig på alla tänkbara sätt. Jag måste nog säga att det ska bli skönt att få komma tillbaks till skolan imorgon och få tänka på annat. Dock så måste jag upp kl 6 för att motionera hästarna innan skolan, jag är verkligen ingen morgonmänniska men det är ändå värt det! 
 
Hoppas ni har haft en bättre helg än mig! God natt folket! :)
 
 

LRF

Nu har jag gått sta och blivit medlem i LRF ungdom, lantbrukarnas riksförbund. Man får typ massa erbjudanden hitan och ditan och får vara med på aktiviteter, det är väl i prinicp allt jag vet om det. ;)
 
(Förlåt Camilla för att du inte fick värva mig, det blev en hundring billigare om pappa gjorde det)
 
 

Ösbydagen

Nu är ösbydagen avklarad! Först fick jag aggera parkeringsvakt i några timmar och gå runt med en komradio, jag kände mig fett highteck! Stundvis blev det lite stressigt när bilisterna inte gjorde som jag visade eller när det blev fullt på en av parkeringarna. Men det gick över förväntan i alla fall! :) Resten av dagen gick vi bara omkring och kollade läget typ utan någon särskild uppgift, men det var kul det med även fast jag kanske hellre hade haft något vettigt att göra! Jag vet inte hur många som kom men kanske 3000-4000 pers! :)
 
Nu ska jag springa ut till hästarna innan det blir mörkt och rida dom sedan måste jag fixa till saker och ting som jag har trasslat till regält... Ha det bäst så hörs vi!
 
 

Titanic

Så, nu har jag precis kollat på Titanic för första gången, med Lizzy och hennes hund.Det var faktiskt en riktigt bra film, möjligtvis lite väl lång men annars har jag inget att klaga på! Jag var allt bra nära till tårar stundvis och jag gråter i princip aldrig till filmer, så den var väldigt sorglig. En väldigt sevärd film!
 
 

Förbereder inför Ösbydag

Dagen har bestått av förberedelser inför ösbydagen. Jag och Camilla har samarbetat hela dagen, först tvättade vi våran stora John Deere då den ska visas upp på lördag, så nu är den skinande ren både utvändigt och invändigt. Den ser så gott som ny ut! När vi var klara med det fick vi köra undan Claasens dubbelmontage med våran lastmaskin och sedan fick vi byta till skopa på lastaren och åka ut och ta bort skit ur en hästhage. Sist så fick vi skölja av golvet i maskinhallen med brandslangen, så nu är det också rent och redo att visas upp. ;)
 
Om en dryg timme ska jag och Lydia åka iväg till Sorf för hopplektion! Jag är fett taggad! Det är hästbyte så jag har ingen aning om vem jag får men jag hoppas på någon bra. (ofc) :p Ni får väl en utverdering sedan om ni är riktigt snälla.
 
Dumdristiga klasskompisar man har, detta rekomenderas inte att göras! ;)

Sorgligt men sant...

 

Presenter:

Muminmugg från faster & kusiner (+ morötter & presentkort på granngården)
 
 Löpartights, bok, skjorta, skor och schabrak från familjen. ( + tidning & grimskaft)
 
Tack alla, detta uppskattas verkligen! :D
 
 

970504

Kan ni gissa vilken dag det är idag??
- Jo, det är dagen då jag har lyckats hålla mig i liv i hela 17 år! Det är hemskt vad gammal jag börjar bli! 
Det här datumet för exakt sjutton år sedan kl 17.54 föddes alltså lilla jag på BB i Västerås. Jag vägde 3.8 kg och var 51 cm lång, idag väger jag betydligt mer och är drygt tre gånger så lång. Grattis till mig! ;)
 
Jag och morfar för ett x antal år sedan <3

Beställt

Bengalin Strappy Skater Dress, Nelly.com 499:-
 
Passar den så är det tanken att jag ska ha den på min brorsas student och skolavslutningen!

Saknar! <3

Bild från avslutningsmiddagen i nian
Usch vad jag saknar dessa underbara männskorna och tiden med dom! Alla bor på olika ställen och går i olika skolor så vi träffas bara mer och mer sällan, vilket är grymt synd! Jag har fått massa bra kompisar i gymnasiet, men inget slår gänget vi var! <3

Valborg

Min valborg spenderades hos Oscar med hans vänner. Jag trodde att några fler från klassen skulle komma men det var bara Camilla som dök upp och hon åkte igen efter en timme. Men även fast det inte blev som planerat så var det riktigt trevligt och Oscars kompisar var väldigt snälla så det va inga problem. I slutändan vart det bara 5 stycken som sov kvar, egentligen skulle vi ha vart många fler men dom åkte vidare till andra ställen. 
  Kl 13 idag åkte jag hem för att träffa min släkt och fira mig som fyller år på söndag. Vi fikade och så fick jag visa hästarna för nyfikna kusiner. Jakob (min kusin) stannade en timme efter att alla andra hade åkt för vi hade fått igång ett väldigt bra snack. Det var riktigt trevligt faktiskt, har aldrig pratat så med honom förut. :)
 
 

RSS 2.0