Linköping

Nu är jag och pappa framme i Linköping hos brorsan. Jag sitter i hans bastu till lägenhet och tråkar medans pappa installerar en ny diskbänk. Hoppas det går skapligt fort i alla fall så att vi kommer hem i skaplig tid, jag vill gärna hinna med en häst idag i alla fall.
 

Mina svar:

Gillar du korv?

Det beror på vilken sorts korv du pratar om….


har du haft sex?

Ja, om du nu så gärna vill veta


Är du en katt eller hundtjej?

Där måste jag nog ändå svara hund trots att jag har två älskade katter. Hundar är mer personliga.


Vad föredrar du helst - myskväll hemma i soffan eller partyparty?

Myskväll hemma i soffan!


Favoritklädesplagg?

Munktröja tror jag.


Vill du ta över din gård när du blir äldre?

Ja, som det ser ut nu vill jag det. Eftersom att jag är den ända som är intresserad av att ärva den lär det bli så för jag vill absolut inte att den ska läggas ner! Den ska gå i familjen, så är det bara!


Vad gör dig lycklig?

Mina vänner, familjen, killen, alla mina älskade djur osv.


Barfota eller strumpor?

Strumpor, förutom på somrarna när det är väldigt varmt.


Tycker du att man är konstig om man gillar fötter?

Det beror på om man skyltar med det. Man kan väl gilla fötter lika väl som man gillar något annat. Men jag skulle säga att man är rätt konstig om man pratar om det typ...


Sex en dag/vecka VS två ggr/dag?

En dag/vecka


Lila VS rosa hår?

Lila!


Rollspel i sängen VS pinsam tystnad i sängen?

Rollspel tror jag om jag måste välja...


Gravid nu VS Gravid när du är 55?

Hellre nu, men det kommer absolut inte hända det heller!

 
 

Elmia maskinmässa

Jag är så glad idag så ni anar inte! Nu har jag ett skönt höstlov framför mig och gårdagen var så bäst! ♥ 
Alla lantarna, ettor, tvåor (vi), treor och NP14 (särskola) åkte till Elmia i Jököping över dagen. Det betyder nästan 10 timmar i buss. Jag bävade för bussresan men det blev de 10 bästa timmarna ever!
 
Själva mässan var väl mindre lyckad, i alla fall om man jämför med förra året som var så underbart kul! I år var en av hallarna stängda för några stora företag som John Deere och New Holland ville inte komma och ställa ut sina maskiner. Det var roligare när det var inomgård med djur, uppvisningar och vallmaskiner som förra året. I år var det bara stora monster till maskiner. Visst, det är kul det med, men det var betydligt roligare och mer att titta på förra året! Men nästa år ska det vara djur igen så det taggar vi!
 
I det stora hela vart det en vääääääldigt lyckad dag med världens bästa människor! ♥
 
 

skördefest

En mättsam middag avklarad med quornfilé, potatisgratäng, morotsbröd och sallad. Efter middagen var det underhållning, en asrolig gubbe! Och efter allt skratt fick vi en supergod äppelpaj med vaniljsås. Mumma! Såklart var allt producerat på Ösby, äpplena, potatisarna och nötköttet som ickevegetarianerna fick. 
 
Nu taggar jag en ny händelserik dag imorgon på Elmia! Vi ska komma iväg senast 6.20 på morgonen och kommer väl hem runt halv 11 på kvällen gissningsvis. Inräknat med stopp och grejs kommer bussresan ta 5 timmar enkel resa, alltså 10 timmar totalt. Och tro mig när jag säger att våran buss är en skrothög så vi får väl se om den håller hela vägen... Men det kommer bli så skoj!!
 
Detta kommer ske med min helt underbara klass!
 

hemma

Idag efter skolan åkte jag hem för att longera mina hästar i kylan. Det gick så bra! Lycke fick jag ut på en stor, rund volt och jag fick även in honom i galopp tre gånger. Han orkade dock inte hålla den så länge, men ändå, han galopperade!
Jeros volt var inte rund och fin någonstans men han försökte inte dra iväg åt ett annat håll en ända gång vilket han alltid brukar göra. Så jag är så himla nöjd över mina små älsketofsar!
 
Imorgon är det skördefest på skolan vilket betyder att vi äter en fin middag med egenproducerade råvaror, och till det är det underhållning av något slag. 
På fredag åker lantarna till Jönköping för att gå på elmia hela dagen. (En stoooor maskinmässa) Tagga, tagga!
 
Frågestunden fortsätter...

Igenridning

Nu ska jag sätta mig och kolla på Draktränaren med Lyzanne, hon tyckte det var en skam att jag aldrig har sett den. Några ettor pratade även om att komma förbi, vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Klockan halv åtta ska jag åka till Sorf för att ha min allra sista ridlektion på ridskola för ett bra tag i alla fall. Vi får väl se om jag börjar igen någon gång i framtiden men just nu har jag inga planer på det för det finns så mycket saker jag hellre lägger ner dom pengarna på. Enligt planeringen ska det i alla fall bli en uteritt idag i kylan, burrrr!
 
Xagovia
 
OBS! Glöm inte att peppra frågestunden med frågor!!
 
 
 

Frågestund delux!

Nu tycker jag det är dax för en frågestund, det var snart ett år sedan jag hade min förra och mina läsare har kanske ändrats. Plus att jag behöver något att skriva om för jag är inne i en bloggtorka.
 
Så fråga på alla! Jag vill ha mycket frågor, (annars blir det pinsamt) allt mellan himmel och jord! Jag svarar i ett inlägg när jag inte tycks få fler frågor. 
 
 

Mitt val som vegetarian

Det finns många som ifrågasätter mitt val som vegetarian, så jag tänkte skriva ihop ett inlägg om mina tankar kring det och varför jag blev det.
 
Jag blev vegetarian när jag gick i sexan (herre gud vad tiden går snabbt!) och jag kan nog erkänna att det mest var grupptryck även om jag inte vill att det skulle ha vart det. På den tiden hade jag tre kompisar som också var vegetarianer och hade vart det ända sedan dom var rätt små. Men på slutet när jag åt kött så mådde jag illa när jag tänkte på att jag faktiskt åt upp ett djur, min "kompis". Jag ville inte äta upp ett djur, en levande varelse med känslor.
 
I dagens läge är det väl inte riktigt så längre, nu är det väl mer att är jag redan vegetarian så kan jag väl lika gärna fortsätta. Plus att det är väldigt hälsosamt att inte äta kött om man ser till att få i sig alla nyttiga ämnen som det finns i kött på andra sätt. 
 
Nackdelar med att vara vegetarian är att det är dyrt. Qourn och Soja är allt annat än gratis, och även grönsaker är ju inte det billigaste. En annan nackdel är när man äter borta, när dom som bjuder måste anpassa sig efter mig och om man äter ute med kompisar måste man välja ett ställe som har något vegetariskt. Som tur är brukar dom flesta resturanger ha något i alla fall. Men mässor brukar vara problematiska då dom bara bjuder på korv med bröd och hamburgare typ. Så jag ska inte säga att tanken på att börja äta kött igen aldrig har slagit mig, men än kommer det nog ändå dröja ett bra tag innan jag gör det.
 
 

Hemma

Inatt sover jag hemma. Mamma hämtade mig direkt efter skolan och jag skyndade mig direkt ut till hästarna för att hinna motionera båda innan det blev allt för mörkt ute. Jag började med att longera Lycke, förut har han alltid genat på ena halvan av volten. Men inte idag! Han var så duktig och höll en stor rund volt.
Med Jero körde jag ett dressyrpass. Jag krävde inte så mycket, mitt ända mål var att det inte skulle bli en maktkamp som det väldigt ofta blir då han vill visa att han är starkare än mig och kan bestämma. Visst försökte han bestämma idag med, men det kunde ha vart 100 ggr värre så jag är ändå rätt nöjd över passet.
 
Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp till skolan, det blir ju mycket tidigare än vad jag är van med i och med att jag får 35 min resväg också. God natt folket!
 

cardiopass

Idag har jag tränat cardio med några tjejer. Det är så himla jobbigt men samtidigt så jäkla kul. Det lär väl kännas i alla muskler imorgon skulle jag tro.
 
Kvällen avslutades med ett parti Yatzy med Anna (fritidsledare), Lyzanne och Robin. Yatzygalna Anna vann förstås! Hon hade världens tur, jag har aldrig sett någon med sådan tur i yatzy alltså!
 
Nu säger jag och dom här söta kalvarna från ösby god natt!
 

sista ridlektionen

Idag har jag haft min sista ridlektion på Sorf, fast jag ska ändå dit nästa vecka och rida igen så kanske snarare min näst sista. Jag känner att det är bättre att lägga ner den tiden och pengarna på mina egna hästar. Lektionerna är inte tillräckligt givande för att det ska vara värt det.
 
Jag är i alla fall sjukt nöjd över dagens lektion. Jag hade Xagovia, en helt underbar häst! Hon har mycket motor och är mjuk att jobba med. Jag fick ner henne så fint och hon blev så avslappnad i slutet av lektionen. Jag vet inte riktigt vad dagens lektion gick ut på, hon ställde ut lite konor att göra framdelsvändningar runt och sedan fick vi göra lite som vi själva ville. Men det kändes riktigt bra att jag fick henne så avslappnad och fin, och fick även en hel del beröm för det.

premiäravramling

Idag gjorde jag min premiäravramling från Lycke, mycket spännande. Han blev rädd för något, som jag varken såg eller hörde. Han kastade sig i sidled och ner på åkern och eftersom jag red på långa tyglar utan stigbyglar tappade jag balansen i sidohoppet och gled av när han galopperade hem till Jero, hans beskyddare. Men ingen skada skedd, bara lite smått mör. Nya tag imorgon!
 
 
 

Lässtudio + laggarbosvett

Idag var det ingen vanlig tråkig skoldag. Vi började halv nio som vanligt med gemensam frukost för alla, vilket betydde att jag inte behövde gå upp ur sängen förens kvart över 8. Under frukosten var det även lässtudio, läraren läste någon tråkig text och vi fick läsa tidningar som var utspridda över borden. Skolan var även så generös så vi fick välja varsin pocketbok att ta med oss hem. 
 
När detta var avklartat var det dax för laggarbosvetten, motsvarande skoljoggen. Vi som var lite hurtiga sprang en runda på 4,5 km medans dom lata gick en tipspromenad på 3 km. Och gissa vad!? Jag kom tvåa av alla tjejer som sprang och jag kom först av alla (4) i klassen som sprang. Det trodde jag aldrig! Dom hade världens största prisbord så priserna räckte åt alla, även till dom som bara gick tipspromenad. Men jag fick välja pris näst först så jag valde i alla fall en svart t-shirt med ösbyloggan, det går alltid åt.
 
 

clinic

Nyligen hemkommen från en dressyrclinic på Sorf. Det är alltså som en praktisk föreläsning där en pratade och så var det två ryttare som visade. Det var väldigt lärorikt och tänkvärt. Hon hade ju en rätt bra poäng med allt hon sa så det tänker jag ta med mig till det att jag ska träna mina pållar.
 
Nu ska jag sätta mig och kolla på skräckfilm med internatet. Man blir rätt härdad när man bor här - kollar skräck i princip varje kväll. :p

photoshoot

Jag har fått några fler bilder från mitt och Camillas "modellerade" för Evelina som hon nu har redigerat. Så här är dom:
 

nytt

Det här kom snälla Elvira hem med till mig igår. Ett supersnyggt schabrak, en fårskinnspad och ett sadelöverdrag som inte passade till hennes sadel (tror jag). Tack så jättemycket!
 
 

halloweenpepp

Här sitter jag en lördagskväll och taggar till Halloween genom att göra "pumpor" av konservburkar. Jag sticker hål med en spik så det bildar ett ansikte. Enligt mig själv är det fett kreativt, och 100ggr billigare än riktiga pumpor. ;)
 
 

Galopp

Jag är så glad just nu, jag fick till en väldigt bra galopp på lycke idag. Den var rätt sansad ändå för att vara honom och jag fick stopp på honom innan åkern var slut. Det är ett stort framsteg! Jag är så stolt över honom!
(Oj, så liten bilden vart) 

Torsdagskväll

Just nu sitter jag och kollar på någon film på elevhemmet, men jag kom precis på att jag har prov imorgon i växtodling så jag borde verkligen seriöst gå och plugga. 
 
Idag har jag suttit och stubbar hela dagen och fått skavsår på ryggraden av traktorstolen. Efter skolan har det vart biljardturnering (som jag förlorade), sedan körde jag, Maya och Lydia lite guitar hero i väntan på kvällsfikat. Sist men inte minst så har jag vart duktig och damsugit alla gemensamma utrymmen på elevhemmet.
 
God natt på er, tagga en ny fredag imorgon!
 
 

RSS 2.0