Träning i all ensamhet

Medans i princip alla från internatet var i västerås och shoppade passade jag på att ta mig lite egentid med träning. Först gick jag en runda på ca 7 km i raskt tempo, medans jag pratade med Potatis i telefonen som satt och plöjde på sitt jobb. Under promenaden passade jag även på att palla lite äpplen, fett badass! 
Sedan gick jag ner till gymmet en timme innan kvällsfikat, det blev ett rätt slött träningspass. Men det är det lilla som räknas. 
 
Nu är klockan bara nio men jag tror jag tänker njuta av ensamheten och ta en snabb dusch och sedan gå och lägga mig.
Men troligtvis kommer dom andra hinna tillbaks innan den tanken är utförd... :p
 
Dom här ursäkterna anvnder jag tyvärr alldeles för ofta!
 
 

Ladugårdstur

Nu har jag precis bänkat mig framför datorn efter en rolig ladugårdstur (mjölkning) med Oscar. Vi började vid 3 och var klara runt halv 6, vi var så många så det gick riktigt snabbt och smidigt. Själva mjölkningen tog väl ca. 2 timmar och då har dom ungefär 120 mjölkande på 18 mjölkmaskiner. 
 
 

helgen

Igår var jag på hästloppis och fyndade ett par gråa framben skydd åt Lycke för 40:-. När jag kom hem invigde jag dom med tömkörning/markarbete. Han var jätteduktig som vanligt! Sedan åkte jag hem till Evelinus för en mysig filmkväll med en massa tjejsnack.
 
Idag började jag dagen med ett ridpass på Lycke innan jag åkte in till stan med päronen för att äta med min morbror. Jag åt världens godaste pastasallad med fetaost! 
På hemvägen lämnade dom av mig hos Eve igen då jag och Camilla skulle leka modeller för en av eves fotouppgifter i skolan. Det var riktigt kul och jag tror vi fick ihop några fina bilder.
 

Vart är hästarna?

Det är åska, det blixtrar, det är mörkt och hästarna är någonstans ute i kvighagen på ca. 10 hektar. Jag gick ut för sent så det hade hunnit bli mörkt när jag stänga in dom i deras egna hage. Jag drog med pappa ut och letade, vi hittade dom men dom sprang iväg. Dom har vart uppstressade idag pga blåsten och det kändes bara som dom blev ännu mer upp stressade när vi sprang runt med lampor efter dom, så vi sket i det rätt snart. Jag hoppas bara inte att Lycke är åskrädd, jag vet att Jero inte är det men det har inte äskat någon gång sedan jag skaffade Lycke. Jag hoppas dom har gått in självmant innan jag ska gå och lägga mig!
 

Idrott

Nu sitter jag här på KSK och väntar på att få ha idrott. Vi skulle ha först lite teori och sedan ut och springa i kylan. Det är 3 grader, 3 ynka grader! Jag kommer avlida med löpartights och tjocktröja!!
 

Engelska

Äntligen tillbaks i skolan efter en vecka. Det är engelska som gäller hela dagen idag, det är så jobbigt att ha all engelska på samma dag. Hjärnan orkar liksom inte med. Men det är i alla fall bara en kort dag, vi börjar engelskan 10.10 och då har vi haft mentorstid innan. Sedan slutar vi redan vid tre så det är bara att kämpa på! 
 

********

 
 

Feber

Idag vaknade jag upp med 40º feber och ont i hela kroppen så det blev alltså ingen skola för mig. Jag hatar seriöst att vara sjuk, man känner sig så hjälplös och det är så tråkigt att inte orka göra någonting.
 
Här får ni en bild på min fina häst för att liva upp stämningen lite:
 
 
 

tömkörning

Idag har jag tömkört båda hästarna ute på stubbåkern. Ett helvetes pass med Jero och ett himelskt pass med Lycke. Jag tog av nosremmarna från deras träns för att se om dom skulle trivas bättre med det, många hästar gillar ju att tugga när dom jobbar. Jag fick verkligen ångra att jag hade tagit bort Jeros, hela passet blev en enda stor maktkamp. Han bara gapade och drog som bara tusan. Det gick verkligen inte att kontrollera honom och han lyssnade inte för fem öre, jag blev så förbannad! 
 
Sedan tömkörde jag Lycke och det gick som en dans, jag bara gick och log hela tiden. Han var så jäkla fin och gick som en klocka på tygeln hela tiden. Jag provade även att använda gummisnodd och det funkade ju hur bra som helst. Det kan ju vara bra att ha det som hjälpmedel i början i alla fall. Jag tror verkligen det kan bli något stort av den här hästen! :)
 
 

Hemresa

Om några timmar lämnar jag Linköping och åker hem till mina älsklingar där hemma. Innan jag åker ska jag ställa mig och steka lite pannkakor, i en på tok för stor stekpanna så vi får väl se hur det kommer sluta...
 

13 sep

Nu har jag vart här i Linköping halva tiden och jag har redan fått en stor reva på ryggen som gör förjävligt ont och en lite mindre reva på armen som inte är så skön den heller. Så det känns inte som att jag borde komma hit något mer, Henriks lägenhet verkar liksom inte gilla mig. 
  Idag har vi vart inne i kärnan av Linköping och köpt nya skor åt brorsan och så hittade jag en mössa åt mig. Och nu har vi inget mer planerat på hela tiden förutom matlagning. :p

till brorsan

Nu är det inte många timmar kvar tilla jag får träffa brorsan. Jag ska bara överleva en tråkig skolddag fram tills halv ett och en tågresa på tre tmmar. 
 
Planen för idag är att handla mat och laga spaghetti och köttfärsås och lära brorsan lite matlagningsgrunder. ;)
 
Kolla så söta getter Oscar har skaffat, Tingeling och Stjärna:
 
 

The Fault In Our Stars

I söndags kväll tog jag mig äntligen tid att kolla på den väl omtalade filmen The fault in our stars, även kallad Förr eller senare exploderar jag. Den var lika bra som jag hade förväntat mig och ett så fint budskap den hade.
 
 
För er som inte har sett den är det en rätt ny film som är baserad av en bok, en kärleksroman av John Green. Filmen handlar om en tjej, Hazel Grace som fick diagnoserat när hon var 13 år att hon hade obotlig canser i lungorna men som ändå var under kontroll. Hennes mamma tvingar med henne till en stödgrupp för att träffa nya kompisar med liknande sjukdommar. Där träffar hon Guz som har haft skelettcanser och i och med detta förlorat sitt högra ben. Som ni kanske förstår faller dom för varandra och man får följa deras liv och hur dom hanterar sina sjukdommar med stöd från varandra. Jag tänker inte avslöja hur det slutar för er som inte har sett den, det får ni ta reda på själva. Men det är en riktigt bra film, och ett bra budskap tror jag är att man ska leva sitt liv helt och fullt även om man vet att det kommer ta slut rätt snart. Dom skulle kunna få ett lika bra liv som vem som helst, bara lite kortare.
 
Ni har missat något om ni inte har sett den, så se den!
 
 

engelska

Här sitter jag och har engelska medans resten av klassen är ute på höstbruk, det suger! Men eftersom jag vill ha högskolebehörighet är detta ett måste... 
  Jag har haft engelska hela jäkla dagen, men nu är det inte mer än en halvtimme kvar. Sedan taggar jag ridning med internatet och efter det teori inne på sorf.
 
 

fantasilöst

Idag har jag verkligen inget vettigt att skriva om så därför bjuder jag endast på en bild av min vackra katt.
 

ridning på stubbåker

Idag har jag tränat båda hästarna på våran nyblivna stubbåker med massa halmbalar att göra volter runt och köra slalom. Helt perfekt ju! Båda var duktiga men väldigt pigga och ivriga efter en veckas vila, vilket väl är rätt förståerligt. Men dom är så duktiga så!
 
 

Torsdag

Nu ska jag ge mig ut och springa en sväng efter en arbetsfull dag. Hela förmiddagen hade vi djuren i naturbruket, från halv 9 till halv 12. Jag har aldrig vart med om en segare lektion. Vi lärde oss om snöapor och deras beteenden för dom hade så tydliga beteenden att se och koppla till våra djur i naturbruket om jag inte fattade helt fel.
 
Efter lunch gick vi ut på höstbruket. Först fick jag och Camilla göra rent tröskan med tryckluft. Fy vad dammigt det var, och jag har fortfarande inte hunnit duscha så det kliar över hela mig. Sedan fick jag äran att åka in med det allra sista lasset spannmål till lantmännen, och det gick som smort! Sist men inte minst så böt jag av Johan som satt och körde välten för han skulle hem. Jag fick sluta lite innan kl 6 och nu sitter jag och försöker tagga springtur som jag bara måste ut på innan jag kan ställa mig i duschen med gott samvete.
 
Hare bra så hörs vi!
 
 
 

Plöjning

 

Tröskning

 

första september

Nyss hemkommen från ridningen och sitter på mitt rum och lugnar ner mig lite innan det är dax att sova. På ridningen hade jag mirte, en tjurig D-ponny och vi jobbade mycket lösgörande på böjt spår. Mirte var väldigt trög men jag lyckades få henne rätt fin ändå.
 
Innan det så har jag och oscar suttit och tröskat hela dagen, eller han dissade mig efter middagen så efter det körde jag själv fram tills halv 8. Det var så jäkla kul, och man känner sig så jäkla bra när man sitter där i den stora grejen medans alla ettor tittar på. :p
 
God natt! :)

RSS 2.0