Ledig

Idag regnar det och därför är jag leeeeedig! Jag satt och körde 12 timmar i ett utan paus igår för att få vara ledig idag. Barnslaveri. Men det var det värt, en ledig dag är guld värt för att hinna med mina älskade hästar, min älskade pojke och för att plugga inför mitt efterlängtade körkort. ;) Ha det bäst!

söndag

Söndagen börjar gå mot sitt slut efter en underbar helg med nära och kära som bara har sprungit förbi, sorgligt nog. Nu sitter jag och laddar inför en ny vecka med harvande, suck. Men det som gör saken lite bättre är att det bara är fyra dagar den här veckan och sedan fyra dagar ledigt. Det känns ju väldigt skönt! Jag önskar er alla en bra vecka, och ett bra slut på denna månad.

Efterlängtad helg

Den efterlängtade helgen är äntligen kommen med en välbehövlig vila från allt harvande. Helgen kommer bjuda på firande av mamma på både lördag och söndag, vi ska iväg och äta med olika delar av släkten på olika ställen. Det kommer bli riktigt najs. Imorgon kväll ska jag även till bilträffen på Hella, det blir första året för mig och jag är taggad till tusen! Trevlig helg alla härliga människor!

Lång dag

Bästa dagen någonsin... Eller inte. Jag kom till praktiken vid 7 som vanligt och då blir jag tillsagd att vända på alla harvspetsar. För er som inte vet är det dom som river upp jorden och dom slits allt eftersom och måste vändas eller bytas. Jag vet inte hur många sanna harven hade, men det var en hel del. Dom skruvade vi för hand och vissa hade rostat fast typ, jag vet någon som kommer ha träningsverk i armarna i morgon... När det var klart satte jag mig och harvade och slutade vid kl 18 helt slutkörd. Man blir så himla trött av att sitta i en bullrande traktor. Det susar fortfarande i öronen, usch!

Nedräkning

Nedräkningen börjar gå mot sitt slut för idag är det varken mer eller mindre än två veckor kvar tills jag blir 18. 14 dagar, det är inte mycket alltså. Shit vad kul!

Dagens ridpass

Ridpass nr 1 på Wizze: Eftersom det var första gången jag red på honom så red vi bara ett kort pass för att lära känna varandra. Jag var lite nervös för Elvira har sagt att han inte alls brukar vara samarbetsvillig med nya ryttare och nu hade han dessutom inte blivit tiden på en månad. Men det gick så himla bra, vi red mycket volter för att mjukgöra honom och han var så härlig att rida och så duktig! Ett väldigt lyckat pass!
Ridpass nr 2 på Lycke: Vi åkte till ridhuset med honom, fast vi red ute i paddocken där det fans hinder uppsatta som Elvira la ned som kavalettibommar. Han gick som en klocka, så himla fint! Sedan kom även hon som äger stallet ut och gav lite bra tips, då gick det till och med ännu bättre. Hon är en duktig hopptränare som verkligen kan sin sak, jag borde nog ta någon lektion för henne någon gång också. Detta pass var alltså också helt super och vi fick mycket beröm av Elvira, kul!
Ridpass nr 3 på Jero: Det blev en barbackatur som vanligt och vi red runt lite på våra vallar och lite varstans. Han är så duktig så, sålänge man inte begär något av honom dvs... Hans psyke är inte det bästa om man säger så. Men som Skogsmulle är han helt underbar!

Freeeeedag

Nu är första praktikveckan avklarad (om jag inte ska köra något imorgon) och idag fick jag flytta utsäde och göra maskinumderhåll istället för att harva pga regn och slutade redan kl 12. Väldigt skönt må jag säga! I helgen har jag fullt upp, imorgon ska jag ev. harva beroende på vädret. Sedan är jag även bjuden på släktfirande med oscars släkt. På söndag fyller min farsgubbe år så faster och kusin kommer på fika. Innan det ska vi även hinna med att åka till ridhuset med Lycke och så ska jag få rida Elviras häst Wizze för första gången. Som ni hör är min helg fullplanerad, men det är kul!

Praktikdag 1

Första praktikdagen är avklarad, den varade mellan 7 och 17 och bestod av enbart harvning. Finns väl inte så mycket mer att säga om det kanske... Är uppbokad nu till och med lördag med det, på söndag hoppas jag är ledig för då fyller pappsen år.

D9-kurs

Dagen har spenderats sittandes på en stol i skolans aula, enormt roligt! Mellan halv 10 och tre har vi bara suttit och lyssnat på två veterinärer som har lärt oss allt om sjukdomar hos nötkreatur och grisar. Den här kursen ger oss alltså möjlighet att spruta nöt och gris utan att veterinären behöver vara där. Det kan ju vara väldigt bra att ha, det kan även göra så man lättare blir anställd senare i livet.

Lycke 7 år!!

Idag är det inte vilken dag som helst, det är nämligen Lyckes födelsedag. Idag har han levt i hela 7 år, grattis till honom! Mycket har hänt i hans liv hittills, han har vart tävlingstravare och håller nu på att skolas om till en helt underbar ridhäst. Hoppas jag får spendera många herrans år med mitt busfrö!

kojobb

Dagen har spenderats på två olika mjölkgårdar, våran och Isby. Jag började efter lunch med att jobba några timmar på Isby med att mocka, stora, mata kalvar osv. Efter middagen gick jag ut och var med på våran eftermiddagsmjölkning. Det är så rofyllt att mjölka, jag gillart!

Halkkörningen

Halkkörningen är avklarad och jag lever, nädå, det var inte alls så farligt som jag trodde. Det läskigaste var väl att prova på att volta i en bil i slowmotion, men även det var betydligt lindrigare än befarat. Vi fick köra runt på en bana i en automatvolvo som var upphissad i en ställning så det gick att reglera hur mycket tyngd hjulen hade mot vägen, alltså halheten. Vi provade att ställa oss på bromsen i olika hastigheter osv. Det fick en att tänka till lite på hur farligt det faktiskt kan bli om man kör på fel sätt.

Risk2

Just nu sitter jag i soffan framför TV:n och är smått nervös inför morgondagen. Jag ska nämligen ha min halkkörning, det kan ju gå hur som helst. Jag är mest nervös över att snurra runt i en bil, imiterad voltning. Hänga upp och ner i ett säkerhetsbälte, känns sådär... Men jag ska nog överleva. Innan jag ska till halkbanan har jag även en körlektion, så min dag kommer vara fokuserad till mesta delen på mitt körkort!

Full rulle!

Idag har det vart fullt upp hela dagen. Direkt när jag vaknade åkte jag och mamma till ridhuset med Lycke för ett dressyrpass, han var så duktig så! När jag kom hem satte jag mig i traktorn och körde ut lite gödning på vallar i 4 och en halv timme, fortsättning av det imorgon. Nu på kvällen har jag bytt till sommardäck på min bil och ridit en skön barbackatur på Jero i kvällssolen. Riktigt härligt!

en månad kvar!

Idag är det fjärde April, Påskafton och exakt en månad kvar tills jag blir myndig! Jag längtar så himla mycket efter mitt körkort, man blir så fast när man bor på landet och inte har det, man vill ju liksom inte alltid be sina föräldrar om skjuts. Dagen har vart bra, jag fick vakna upp med älsklingen och han stannade på "påskbord" bestående av sill, köttbullar, prinskorv och ägghalvor. På eftermiddagen åkte vi till mina kusiner och åt gofika. Nu har jag precis bakat dumlesnittar och ska göra en körkortsfas.
Så här såg dom ut ogräddade.

Skärtorsdag

Vaknade upp med halsont och lite feber men jag tog en alvedon och masade mig iväg till skolan ändå för jag har haft nationella prov i engelska, skrivning. Det gick väl helt okej, vi skulle skriva om våran generation, något fick jag väl ihop i alla fall. Med det gjort hade vi lite maskinlära där vi bara behövde göra en snabb uppgift för läraren var dunderförskyld och ville åka hem. Så nu har vi slutat (10.00) och jag sitter och väntar på min skjuts hem till mina älskade hästar.

Träffa tjejerna

Har precis kommit hem från skolan och utvecklingssamtal. Inga konstigheter, är godkänd i allt och det rullar på. Nu ska jag bara kolla till hästarna lite så ska jag iväg till Evelina och träffa mina saknade tjejer. Det blir väldigt långt mellan våra träffar nu för tiden, men jag är glad att vi har lyckats hålla kontakten i alla fall! :)

1:a April


RSS 2.0