Nationella prov

Dagen har bestått av nationella prov i Engelska. På förmiddagen hade vi läsdelen som fick ta 100 minuter, jag gick efter halva tiden och då var jag så trött i huvudet så jag knappt visste vad jag hette. På eftermiddagen hade vi hördelen där vi lyssnade på massa grejs och svarade på frågor, det tog inte alls lika lång tid som tur var. Usch och fy, men nu är två av tre delar avklarade. På torsdag har vi den sista som är skrivning...

Söndag

Söndag är det idag och regnet bara forsar ner, och jag som måste ut till mina hästar snart.... Hur som helst så är det måndag imorgon och sista riktiga skolveckan innan praktiken. Nästa vecka är det påsklov för min del och sedan ska jag tillbaks till skolan två dagar för att gå på en D9-kurs (sprutning av kor och grisar). Sedan är det äntligen dax att gå ut på praktik i 6 veckor. Jag kommer hamna på en stor spannmålsgård här i lilla fj-100 så mesta tiden kommer jag nog sitta i en traktor och köra gärnet. Jag är taggad till tusen!!

flytt

Alla grejer är nu utflyttade från internatet med lite hjälp av mitt hjärta. Hälften av sakerna ligger ute i min bil och ruttnar medans andra halvan är inflyttat hos Oscar, dubbletter och saker jag inte har någon nytta av hemma. Nu återstår bara moppning av golv och att bli godkänd av internatförestånadaren, det kan gå hur som helst... Sedan är jag officiellt en av pendlarna och inte internatelev!

Sista internatveckan

Måndag idag och det är den sista veckan någonsin som jag bor på internat. Som jag verkligen utnyttjar. Host. Nu är jag hos Oscar, imorgon är jag hos Oscar, onsdag hemma och torsdag troligtvis hos Oscar. Men i alla fall, det ska bli skönt att slippa internatet faktiskt, men ändå lite sorgligt. Jag har ju ändå bott där i nästan två år.

Så less!

Nu har jag hamnat framför datorn hos Oscar, helt deprimerad för jag var så förbannat klantig och glömde det viktigaste av allt hemma - MOBILEN! Och jag ska liksom inte hem någon gång förens på onsdag, men jag hoppas verkligen att jag kan få Pontus att plocka upp den på vägen till skolan imorgon då han ändå åker förbi där. Alltså, har jag tur får jag den imorgon vid halv 10 men har jag otur får jag den inte förens på onsdag efter skolan. Medans Oscar är ute i verkstaden och meckar tänkte jag göra lite körkortsfrågor, men kan ni gissa vad jag precis kom på? Att inlogget till elevcentralen står uppskrivet på min mobil som är hemma, jag blir så less asså!

Otursdag

Tänkte skriva ihop ett inlägg om min otursdag, men jag ändrade mig precis när jag klarade repetition 3 (körkortsfrågor) på första försöket med endast fyra fel. Det gjorde min dag väldigt mycket bättre! Men i alla fall, dagen började med att jag satte på mobilen och fick ett sms från mamma som hon hade skickat igår kväll där hon skrev att Elvira var på sjukhus. Med hennes tur har hon ramlat ner från höskullen i stallet och fått fraktur i skallbenet och brutit nyckelbenet. Så det lär väl dröja ett tag innan hon är på benen igen... Det har snöat hela dagen, och det har till och med lagt sig kvar på marken. Suck. Och som pricken över i:et så har min älskade häst tappat en sko, och människan som har kunskap att slå tillbaks tappskor ligger inlagd på sjukhus. Så det blir väl bara att tillkalla hovslagare efter helgen. Man blir ju trött ibland...

Ny volvoraggare ute på vägarna!

Igår fyllde min älskade grabb hela 18 år och idag klarade han körkortet! Grattis till honom x2!!! Så nu kommer han snart och hämtar mig och så ska vi ut med några polare och fira den här händelsen med lite mat och volvoåk! <3

Måndag

Ännu en ovärd måndag med engelska och tråk. På dagens engelskalektioner hade vi muntligt nationellt prov i en kvart, resten av tiden gjorde jag allt annat än engelska. Bl.a så gjorde jag lite körkortsfrågor, jag klarade andra repetitionen så nu är det inte mycket kvar. Nu sitter jag på internatet och gör ingenting, jääätte kul är det... Men nästa fredag flyttar jag ut härifrån för gott, det ska bli så skönt men samtidigt lite sorgligt. Jag kommer verkligen sakna duscharna, det är dom skönaste någonsin! Men om man bortser från att jag aldrig mer kommer få uppleva duscharna här så ska det bara bli skönt att slippa bo här.

vårkänslor!


superbra dressyrpass

Trots att det är fredagen den 13:de så hade jag världens bästa dressyrpass med Lycke. Han gick så fint med högrest rygg och gjorde perfekta skänkelvikningar i både skritt och trav i båda varven. Vi har inte hållt på mycket alls med det än men idag lossnade det verkligen och det gick som smort. Man blir så lycklig efter sånna här ridpass då allt lossnar och det inte blir ett enda frågetecken från varken min eller Lyckes sida. Bästa känslan!

Slaktsvin

Dagen har spenderats på en grisgård med slaktsvinsuppfödning, ägaren av gården är Jeanette som var med i bästa bonden. Halva klassen var där och andra halvan hade maskinlära, vi kommer köra varannan vecka. Att vi åker ut på grisgårdar beror på att dom har valt att ta bort alla grisar på skolan, förut hade dom i alla fall några få suggor men nu är även dom borta. Idag var vi alltså på en slaktsvinsgård, nästa gång ska vi till en gård med suggor och smågrisar. Dagens jobb var först och främst att väga en avdelning, med kanske 40 boxar med 10 i varje. Det blir ett antal grisar att gå runt och väga en och en och dom är grymt starka och dom skriker och springer runt som galningar. Vi skulle i alla fall markera alla över 103 kilo då dom snart är redo för slakt, och sedan skulle avdelningsnummret tatueras på deras bogar. Vi fick även göra vardagligt jobb som att mocka och ströa. En lyckad dag med nya erfarenheter, nu kommer jag sova gott!

Årets första!

Solen har lyst för fullt hela dagen så efter en skoldag inne i ett tråkigt klassrum bestämde jag mig för att byta om och ta årets första springtur i det fina vädret. Det var riktigt härligt att få komma ut igen, jag har tänkt det rätt många gånger nu men varje gång har något annat kommit i mellan. Men idag blev det äntligen av, och shit så härligt det var!

8 mars

Jag har haft en väldigt bra dag, mest tillbringad med Elvira. På förmiddagen hämtade hon hem sin Pålle till oss så vi kunde rida ut tillsammans, det blev en lång skrittur i solskenet. Väldigt mysigt, det känns ju nästan som sommar! På eftermiddagen åkte vi till Glada Hästen och shoppade lite. Jag köpte ridstövlar då mina chaps kollapsade häromdagen och Elvira köpte lite allt möjligt till sig och sin häst. Det är mycket roligare att handla hästsaker med någon som själv är intresserad än med någon som bara följer med för att vara snäll.

Grym dag!

Dagen har vart helt omvänd humörsmässigt än gårdagen. Jag har vart på bra humör hela dagen vilket kan bero på att jag har hämtat min bil. En Golf kombi, fyrhjulsdriven -04. Den var så skön att köra, superbra komfort och väldigt lättväxlad. Ett köp jag sent kommer ångra. Den blev utsatt för jobb direkt när vi kom hem då jag kopplade den till transporten direkt och så fick Elvira köra den till ridhuset. Dressyrpassat med Lycke gick också hur bra som helst, allt lossnade verkligen idag och han gick hur fint som helst! Och som toppen på moset har det vart strålande sol hela dagen!

bullbak med humörsvägningar

Det har inte vart en bra dag idag, har haft humörsvängningar hela dagen och vart skittrött, inte så svårt att lista ut vad det beror på... Annars så har jag vart med Oscar och bakat bullar efter privat proffsrecept som hans syrra vann VM med i bakning. Inte illa, inte illa!

Ladugårdstur

Igår hade jag och Oscar ladugårdstur igen, vi var alltså med på eftermiddagsmjölkningen. Allt gick som smort och inget krånglade, det är så roligt när allt funkar som det ska. Vi blev klara redan halv 6 så vi kom hem i tid också. I veckan kommer jag få reda på om jag får min praktikplats eller inte på en gård med spannmål och köttdjur. Hoppas verkligen jag får vara där annars måste vi leta rätt på något annat ställe och det är bara fem veckor kvar så det börjar brinna i knutarna. Det är ju större chans att man får det ju tidigare man frågar.

hästflytt

Idag har jag hjälpt Elvira flytta hennes lilla häst till stallet där jag brukar utnyttja deras ridhus. Det blir nice, nu kan vi börja rida tillsammans. Flytten gick super, urstädningen gick mycket snabbare än förväntat och Visse var hur lugn som helst. När Elvira ledde in honom i hans nya box ställde han sig bara helt obobekymrat och började tugga på halmen. Det bådar gott, jag tror han kommer få det superbra! Ni får ingen bild idag heller då jag skriver på Oscars mobil eftersom att min är så värdelös och laddar ur sitt batteri hela tiden. -.-

RSS 2.0