2013

2013 har varit ett jäkligt bra år måste jag nog säga. Mycket lärorika och roliga händelser och det har hänt en hel del på alla sätt. Men även några väldigt tråkiga händelser. Här får ni en liten sammanfattning i bilder av mitt år:
 
Mormor. Året började ju inte så bra med att min älskade mormor gick bort i cancer. Det var väldigt förutsett vilket gjorde det lite lättare att hantera, men jag saknar henne massor! <3
 
Avslutningsmiddagen. Åttorna fixade en helt fantastisk avslutningsmiddag åt oss nior med god mat och bra underhållning.
 
Skolavslutning. Detta var nog det sorgligaste men även det skönaste jag någonsin har varit med om. Det var så hemskt att skiljas från den bästa klassen som man någonsin kan ha, men det var även väldigt skönt att ha slutat grundskolan.
 
Språkresa. Den blev mindre lyckad. Jag hade förväntat mig något annat tror jag och jag hade världens hemlängtan. Men jag klarade att vara kvar en tredjedel av tiden i alla fall. ;)
 
Hästköp. Jag har skaffat världens bästa häst! Helt klart årets höjdpungt! Han är mitt allt! <3
 
Börjat gymnasiet och fått en helgrym klass! Det är så himla kul jämfört med grundskolan, nu har vi bara tråkiga ämnen två dagar i veckan. Resten av veckan har vi roliga ämnen som hör till inriktningen. :D

skoproblem

Imorse åkte jag och mamma in till stan för att öppna ett ungdomskonto på Nordea åt mig. Jag har haft länsförsäkringar förut men då det inte alltid funkade så bra så bestämde vi att jag skulle gå över till Nordea. Det var i alla fall jättemycket folk där så vi han springa runt på stan ett tag medans vi väntade på att det skulle bli våran tur. Jag kom nämligen på imorse att smart som jag är så har jag lämnat alla mina skor på internatet, förutom mina kängor och fodrade nike skor. Och det är ju fint att ha till klänning på nyår... eller inte. Till slut så hittade jag låga fakeconverse för en hundring på nightmare outlet så det får duga. Det ser nog i alla fall bättre ut kängor. ;)
 
 
(skrivet igår, verkar som om jag glömde publicera det. uuuups.)
 

Nytt år, nya tag, nya möjligheter!

Detta året har jag bestämt mig för att:
  • Börja träna på gymmet med Lizzy så fort det blir klart.
  • Sluta tänka så förbannat mycket!
  • Leva livet!
För mig låter dessa punkter rätt bra och rimliga, vi får väl se om jag lyckas hålla dom. :)
 
GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!! 
 
 

Västerås

Igår åkte jag och Evelina in till Västerås. Hon behövde köpa en klänning till nyår så hon frågade om jag ville hänga på, vilket jag självfallet ville. Det var evigheter sedan vi träffades! Det var hur som helst jättekul, hon hittade en klänning plus lite mer rea fynd och jag hittade en skjorta som var på rea på H&M. Jag fick den för 100:- och den skulle egentligen ha kostat 249:-, så det var ett bra köp. 
 
Idag åkte Anna med familj på "semester", dom ska vara borta över nyår. Därför kommer jag få passa hennes djur (förutom hundarna som dom tog med sig) medans dom är borta. Jag ska fixa mat, mockning, in och utsläpp mm. Men jag tycker det är kul att hjälpa till och få känna sig lite behövd. :)
 
Bland annat denna sötnos ska jag passa. ;)

Stallet

Har precis kommit hem från stallet. Idag blev det ridning av två hästar, Jero och Önska. Först red jag ut en sväng med Jero, vi travade mycket så att jag skulle hinna rida Önska också innan det blev mörkt. Han var jätteduktig! Sedan red jag önska en liten sväng occh då red även Maya på Theo, Riwer på lillen och så gick Anna med Kewin och höll i Lillen. Önska skötte sig utmärkt men hon var lite tittig och hoppade till för minsta lilla, men det brukar hon ju göra så det var inga konstigheter. :)
 
 
 
 

Min jul!

Ännu en jul härmed avklarad. Gårdagen var väldigt lyckad. På förmiddagen åkte jag och mamma till stallet och tog en julpromenad med Jero i regnet, på hemvägen hämtade vi upp min morbror som kom med bussen. Sedan åkte vi hem och fixade jullunchen och åt den, även min farfar kom in och åt. Efter det var det julklappsutdelning, vi är lite speciella i vår släkt och har den mitt på dagen istället för på kvällen som vanliga människor. Jag fick en mobil (LG Nexus 5), kudde, varselbyxor, huvtröja, brottarlinnen, tofflor att värma i micron, hjälm mm.
Sedan fikade vi med lussekatter och pepparkakor innan vi gick upp för att se Kalle anka. Medans mamma och pappa var i ladugården och jobbade så satt jag och min morbror och slökollade på TV:n. Sedan var det dax att ge sig iväg till kusinerna för att käka gröt och umgås. Mycket trevligt. Sedan sov jag som en stock hela natten lång. ;)

Tänd ett ljus för jordens barn!

Idag är det fjärde advent och dagen före dagen före dopparedagen. Jag har gjort klart det sista julfixet, tagit in julgranen och pyntat den, gjort lakriskola och även ischoklad. Så nu kan julen komma, jag är redo!
 
 

Jullov

Nu är det efterlängtade jullovet här och jag har klarat av en sjättedel av min gymnasietid. Såååå skönt! Det här lovet känns väldigt välbehövt för min del.
 
 
 

utvecklingssamtal

Om 40 minuter kommer mamma och pappa och så ska vi ha utvecklingssamtal. Hoppas det går bra, men våran lärare verkade lite tjurig idag. Just typiskt asså! :s
 
Btw, jag hade världens bästa dröm inatt. Gud vad jag önskar att den hade varit sann!
 
 

Utfodring

Nästan alla har nu åkt in till Hedemora för att köra gokart. Jag pallade inte följa med för att det är 1. Lång resväg 2. Dyrt 3. Jag vill inte behöva dö! För tillfället sitter jag här och gör ingenting men senare tror jag att jag skulle få följa med Potatis och Haglund ut och utfodra rådjur. Fett kul ju! 
 
Ha en bra kväll så hörs vi!
 
 

Byte av elevhem

Som sagt så fick jag mitt traktorkort idag! Det kändes verkligen inte som om jag skulle klara det för det kom jättekonstiga frågor. Fan vad nervös jag var när jag tryckte för att se resultatet. Men det blev godkänt, 65/70 rätt! :D 
 
Jag har även fått reda på att jag kanske måste flytta i januari till ett annat elevhem. Dom ska eventuellt flytta alla oss på F till de tomma rummen på M, L och O. Jag är fett putt på dom för det känns lite som om vi har bildat en liten familj här som nu ska splittras. Saaaaaaad! :'(
 
 

TRAKTORKORT!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

 

Tänd ett ljus för allt du tror på!

Idag är det tredje advent vilket betyder att det endast är nio dagar kvar till julafton. Jag är fett taggad! Igår julpyntade jag med alla söta tomtar och idag gjorde jag julgodis. 
 
Imorgon börjar sista veckan av höstterminen. Jag har tre prov inplanerade: Fordonslära - bevattning och sprutning. Djuren i naturbruket - kor och grisar. Skrivning för traktorkort tror/hoppas jag om läraren har tid att vakta mig. Håll tummarna för att jag klarar det! ;) 
 
 

Årets pepparkakshus:




lucia

Min dag började med att fritidsledarna kom in på internatet utklädda till lucia, tärna, tomte och tomte kvart över 6. Dom spelade julmusik och knackade på allas dörrar och bjöd på lussekatter, pepparkakor och festisar. Jäkligt kul måste jag säga men dom kunde kanske ha väntat några minuter med att väcka oss. -.-

Sedan var det dax för oss elever att lussa. Vi höll till på en vagn i maskinsalen. Hur mysigt som helst, det blev rätt lyckat! :)

När jag kom hem låg mina kläder som jag har beställt från H&M på min säng: två flätade skärp (25:-/st), en julklänning (199:-), två t-shirts lila och svart (99:- tillsammans) och ett par jeans (499:-)



Sist men inte minst så kom hovslagaren till stallet och gav Jero nya skor. Så nu är han fin om fossingarna. :)

Hoppas alla ni har haft en lika bra lucia som jag! :)

Visa respekt för ryttare!!

Hela förmiddagen var vi och hade luciaträning och pyntade våran vagn med granris som ska användas som scen. Jag tror faktiskt det här luciatåget kommer bli riktigt lyckat. :)
 
Efter lunch framförde jag min muntliga argumentation om att föräldrar är dåliga förebilder åt sina barn. Det gick rätt okej ändå tror jag. Hanna pratade om något som jag tyckte var riktigt bra att ta upp: Bilförare som inte visar respekt för hästar. När man är ute och rider längs en väg så slickar bilarna ens sida i full fart! Jag blir så jäkla irriterad. Dom tycker väl att vi ryttare ska hålla oss borta från vägarna, vilket knappast är möjligt! Dom som kör borde vara väldigt medvetna om att om det händer en olycka där en häst och ett fordon är inblandat så är det ALLTID förarens fel, inte ryttarens. Det är föraren som ska hålla avståndet till ryttaren och inte tvärt om. Så länge något händer när mototorn är igång så är det föraren som blir straffskyldig! Det gäller även om fordonet står still med motorn igång.
 
 

Tråkar

Just för tillfället sitter jag på mitt elevhem och slöar med Lysanne och Rebecka medans killarna är på jägarexamen. Jag kan inte påstå att det är det roligaste jag har gjort men det är rätt lungt och skönt jämfört med vad det brukar vara här. ;)
 
 

Vårbruk på ösby

En vårbruksdag på ösby: Dagen börjar 07:30 vi sammlas i maskinhallen, Mats går igenom vad som skall köras idag. Vi får en traktor och ett uppdrag, vi börjar med att göra daglig service på traktorn, tankar upp den sedan åker vi ut till fältet och börjar vårt uppdrag. skall vi köra såmaskinen så fyller vi den och gör vridprov innan vi åker ut till fält, vi blir hämtade ute på fältet till lunch.
Efter lunch så kan man få ett annat uppdrag om man blev klar med uppdraget man hade, sedan fortsätter vi köra tills 15:30 då dem som skall med bussen hem får sluta men dem som kan och vill får vara kvar och köra till 18:00 
 
Undertecknat: Potatis

långpromenad

Nu har jag varit ute på en långpromenad med min pålle. Vi var säkert ute i två timmar och gick, det brukar ta en dryg timme att rida samma runda. Det var hur skönt som helst att bara gå och tänka och umgås med sin häst. Inte frös jag heller, som jag definetivt skulle ha gjort om jag red. Det kommer nog bli en del promenader den här vintern istället för ridturer för jag är alldeles för känslig för kyla! :(
 
 

Tänd ett ljus och låt aldrig hoppet försvinna!

Andra advent idag, 12 minusgrader och snö på marken. Julen närmar sig med stormsteg! 
 
 
För tillfället sitter jag och försöker pyssla ihop lite julkort med julmusik på i bakgrunden. Hur mysigt som helst. Senare ska jag åka iväg till stallet och frysa ihjäl, vad är poängen med kyla?! :(
 

Pepparkaksbak

Imorse bakade mamma och jag julens pepparkakor medans det snöade ute och vi satte på julmusik på sterion. Det blev världens julstämning! När man har bakat pepparkakorna är det inte långt kvar till jul. :)
 
Efter lunch åkte jag ut till stallet. Jag mockade, fyllde på vatten och red en sväng i kylan. Jag höll på att avlida, så kallt var det! Jero har även gått och fått mugg, stackarn. Jag misstänker att det beror på att det var så mycket lera i hagen innan det frös. :( Så nu är det bara att göra rent och smörja och hoppas på att det snart blir bra igen.
 
 

Snööööööö

Idag ska jag hem för imorgon ska det tydligen bli oväder så då vill inte mamma hämta mig. Det har sina fördelar att det inte går några bussar från skolan hem till mig. ;)
 
 

Dagen

Dagen började med att jag och några till kollade på julkalendern ute i allrummet. Den är faktiskt rätt så bra i år, hoppas bara det fortsätter så också. Sedan halv nio började vår första lektion, fordonslära - praktiskt. Det är veckans roligaste lektion, tyvärr har vi bara den varannan vecka. Idag fick vi tvätta av och smörja betesputsaren och jag fick prova att köra en New Holland för första gången. Fett awesome! Den lektionen hade vi i alla fall ända fram till lunch, sedan hade vi fordonslära igen fast teoretiskt där vi pratade om bevattning av åkrar. Sist så hade vi marklära där vi fick namnsätta olika jordar, det var väl mindre kul... 
  
Snart så är det middag och sedan ska dom flesta åka iväg till Erikslund men jag tror jag stannar här. Det blir så lungt och skönt när alla åker iväg. ;)
 
 
 
 

Tänd ett ljus och låt det brinna!

Idag är det första advent vilket betyder att det bara är lite drygt tre veckor kvar till julafton och en månad kvar till 2014. Det är helt sjukt! 
 
Igår var jag ju som sagt på Stockholm Horse Show med Kristina. Det var hur kul som helst! Showen var helt fantastisk, Jean-Francois Pignon var där med sina hästar. Jag tycker det är helt magiskt vad han kan göra med sina hästar. I ett annat nummer hade dom dresserat ankor, det var ju lite beundransvärt!
  Sedan gick vi ju även på mässan förstås, det var massor med folk och massor med saker! Här är vad jag köpte:
HV-polo väska, 250:-
 
Lamicell hjälm, 649:-. Fast den ska jag få i julklapp av mamma xD
 
Fluguva från Nisch, 40:-
 
 
 
 
 

RSS 2.0