Jägarfritt!

I och med att det blir ny månad imorgon blir det äntligen fritt från jägare på våra marker. Så skönt att slippa bekymra sig för dom när man är ute och rider.

Äntligen hemma

Nu är det äntligen fredag och jag har kommit hem från en vecka i skolan. Nu ska jag se till att vila upp mig inför nästa vecka för man blev något trött efter veckans ladugårdsturer. Fast så mycket vila blir det kanske inte för jag har två hästar att motionera per dag och så jobb på det. Men en efterlängtad sovmorgon imorgon tänker jag i alla fall ta mig tid för. Nu ska jag kila ut till mina pållar, ha det bäst!

trött och tjurig

Det borde vara förbjudet att ha skola mellan 8.30-18.30 i en hel vecka. Jag är hur astrött och är lättretlig som bara den. Inget känns kul när man inte får sin fritid, den är världefull! God natt världen, jag taggar till ännu en mjölkning imorgon!

Helgen är över

Ännu en rolig helg har passerat och imorgon är det dax att åka tillbaks till skolan. Den här veckan har jag ladugårdsturer varje dag, dvs obligatorisk skola mellan 8.30 - 18.30, och inget får vi för det. Jag tycker vi borde få någon extra dag ledig i utbyte, men icke. Först har vi vanliga lektioner och sedan ska vi ner till ladugården och vara med på kvällsmjölkningen. Visst det är kul att mjölka, men ändå... Hoppas ni får en grym vecka!

100 dagar!

Idag är det varken mer eller mindre än 100 dagar kvar tills jag blir myyyyyndig! Det kanske låter mycket, men tiden går väldigt fort, 14 veckor är snart bortblåsta. Jag längtar så jag spricker, kanske inte just för att bli myndig men friheten med körkort och få göra vad man vill när man vill!

Jobb!

Idag väntar jobb på Isby, mjölkkogård med robot. Det är verkligen inte ett kul jobb, men alla erfarenheter, alla pengar och alla kontakter är bra. Så det är bara att bita ihop att göra det. Det blir inte så långa arbetsdagar där i alla fall, ca. 3 timmar med ströning, mockning, spannmjölkning och kalvmatning. Jag ska dit idag, imorgon och nästa helg i alla fall, dom brukar ringa in mig om dom behöver någon extra hjälp i ladugården.

Mitt liv, mina val!

Varför ska människor lägga sig i mina val i livet eller komma med onödiga kommentarer angående mina val och hur jag väljer att leva? Jag är en väldigt lättpåverkad person så när någon säger något jag borde göra så gör jag det oftast, jag har börjat inse att det faktiskt är mina val och ingen annans och att jag borde skita i vad alla andra tycker. Det är så onödigt att man ska bli påhoppad för att någon annan tycker att det är fel val. Visst kan dom få säga vad dom tycker och ge tips, men sedan ge sig och låta mig använda min egen hjärna och bestämma själv och acceptera det jag väljer. Tro det eller ej, men jag är kapabel till att ta egna beslut och stå fast vid dom!

Onsdag

Onsdag idag och efter skolan bär det heeeeeem! Jag och Elvira ska som vanligt till ridhuset med Lycke, men idag är det Elvira som ska få rida. Vi tänkte att det kunde vara bra om hon får arbeta honom lite så det sedan blir lättare för henne att hjälpa mig. Sedan är det även bra för Lycke att få prova på att bli riden av en liten mer erfaren ryttare som är 100 ggr tuffare och starkare än mig och det är ju även bra för mig att se hur min häst rör sig osv.

Min kalender = Mitt liv

Utan en kalender skulle jag seriöst inte klara mig. Jag älskar att planera mitt liv i förväg i detalj, vilket ibland kan vara rätt osmart då man blir helt förvirrad om någon plan bryts. Men i dom flesta fallen är det rätt skönt att veta precis vad man ska göra, men sedan är jag också en tidsoptimist så det är inte helt ovanligt att jag planerar in för mycket och behöver stressa som en idiot. Min kalender följer med mig vart jag än går i princip och jag öppnar den typ 100 ggr per dag för att bara kolla eller skriva in något nytt eller tillägga något. Jag trivs med att vara förutseénde och det är inget jag kommer sluta med i första taget!
Detta blev ett väldigt tråkigt inlägg, men tragiskt nog är det en väldigt stor del av mitt liv!

Körlektion nr.3

Efter dagens förbannade engelskalektioner tog jag bussen in till Sala för att ha min tredje körlektion. Vi siktade in oss på parkeringar av alla dess slag och vändning i korsning. Det gick super och nästa vecka ska vi gå över till stadskörning, tagga!

Kesobiffar

Ett hett tips är dessa vegetariska kesobiffar jag provade mig på att göra idag. Riktigt goda och lätta att göra! Ingredienser: 1 burk keso 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 1/2 lök 1 dl rostad lök svartpeppar aromat Blanda ihop allt till en smet och forma till biffar. Stek biffarna i en smörad stekpanna tills dom är gyllenbruna. Mums!

Inspiration på Segersta gård

Inspirationen är på topp efter dagens clinic på Segersta gård, en väldigt fin dressyranläggning utanför Bålsta. Dressyrryttaren Mads Hendeliowitz och Hoppryttaren Emma Emanuelsson var några av deltagarna som föreläste/red. Vi fick även lyssna på en veterinär och en som räknade på foderstater vilket är en väldigt viktig del för att få en stark och välmående häst som kan prestera bra. Först fick vi se på tre unghästar och hur dom la upp deras träning osv. Efter det tog dom in en högklassig hopphäst och visade några väldigt bra övningar för att bygga upp hästens styrka. Hästen ska inte behöva ha hög fart för att komma över ett högt hinder, dom hoppade kanske 1.40 i superkort galopp. Sist men inte minst tog dom in två fins dressyrhästar som tävlar i väldigt höga klasser, en av dom skulle ev. till Frankrike och tävla i mars.Dom visade lite passage, galoppombyten och piruetter, så coolt! Allt detta såg så lätt ut på välutbildade hästar och väldigt duktiga ryttare, man blir ju nästan lite frustrerad att man själv aldrig kommer klara något sånt med sin häst. Jag blir glad om jag får till en sansad galopp en dag, galoppombyten kan man nog nästan glömma helt och hållet. xD

Riktigt skitväder!

Fy vilket väder! Det blåser så man nästan flyger iväg, vägarna är rena isgator då det är sånt töväder och allt är blött! Jag gillar det inte, antingen ska det vara minusgrader med snö eller plusgrader utan snö, absolut inte plusgrader och blötsnö! Nu är jag trött på det här, nu tycker jag det är dax att välkomna våren och värmande sol.

LRF ungdom

Igår var jag och några till från skolan på lantmännen i köping där medlemmar i LRF ungdom (lantbrukarnas riksförbund) hade samlats för att äta och lyssna på lite föredrag om lantmännen. Det var inte det roligaste jag har gjort precis. Vi började med att äta pyttipanna och bli hälsade välkomna. Därefter satt vi i ca två timmar på en hård plaststol och lyssnade när några pratade om lantmännen, spannmålsmängder, ekonomi, medlemmar osv. När vi kom tillbaks till sala (22.00) skulle Oscar oplanerat köra snö i två timmar så jag fick sitta i hans traktor halvt vid medvetande med huvudverk. Snacka om att jag sov gott när vi väl kom hem till Oscar!

Sur tjej!

Nu är jag sur! Jag gick upp tidigt för att hinna rida hästarna en snabbis innan skolan. När jag kommer till skolan får jag först reda på att vi inte har någon mentorstid för vår mentor var sjuk, inte hela världen. Men när vi ska ha vår andra lektion får vi reda på att vår engelskalärare också är sjuk, läraren som vi skulle ha haft. Alltså har jag inga lektioner på hela dagen men är ändå fast här! Tänk om dom bara hade kunnat informera om det här innan så hade jag kunnat fått sovmorgon och kunnat rida hästarna i lugn och ro. Sånt här gör mig förbannad, det är så dåligt!

Santa Cruz

Idag har Lycke, Elvira och jag vart ute på vilda äventyr. Vid kl 10 imorse åkte vi iväg i snöstormen mot Västerås och glada hästen i Spiltan för att prova ut en hoppsadel åt lilla Lycke. Ditvägen gick bra, vi fick sladd en gång när vinden fick tag i transporten men Lycke höll sig lugn och var inte ens svettig när vi kom fram (han svettas i princip alltid). Väl där provade vi två sadlar och valet var lätt då den ena kändes mycket bättre än den andra, den var en tusen lapp dyrare, men jag tror verkligen det är värt det i slutändan. Det blev en Santa Cruz som satt som en smäck på Lycke och var superskön att rida i. Jag fick även med mig Thidemanntyglar. Vägen hem gick inte ens i närheten av lika bra som vägen dit. Lycke stod och stampade redan vid start och efter ett tag valde vi att stanna för att se så inget var fel, men allt var som det skulle förutom att han dröp av svett. Vi åkte vidare och efter ett tag kom världens duns och hela ekipaget gungade till. När vi kom ut på landsvägen stannade vi igen för att kolla så att allt var som det skulle och då var grimslaftet av och fästet till bommen hade gått sönder, alltså stod han helt löst. Detta ledde till att vi fick lasta om honom till andra sidan i transporten som var hel mitt ute på landsvägen. Tur att Lycke är så lätt att lasta men det är inget att rekommendera. Men vad hade vi för val?! Vi kom i alla fall hem helskinnade alla tre till slut!

bilyrsel

Nu är jag alldeles yr av siffror hit och dit! Jag har suttit och kollat på bilar hela kvällen för jag har kommit på att om fyra månader skulle det vara helt suveränt om jag hade hittat en bil eftersom att jag behöver den dagligen när jag ska pendla till skolan. Mina krav är att den ska kunna dra hästtransporten, vara bränslesnål och skapligt billig att köpa. Jag vill även att den ska vara en kombi/halvkombi och manuell. Jag har hittat två bilar som passar in rätt bra på mina krav, Kia Ceed och Skoda Octavia. Vi får väl se om det blir någon av dom så småning om, men just nu kollar jag bara runt. Det är ju ingen bråtska än.

Skolstart

Nu är skolan igång igen efter jullovet, rätt skönt att återgå till vardagen igen ändå. Vi började torsdagen med djurens biologi och nu har vi fordonslära. Vi slutar halv 4 som vanligt och sedan ska jag gymma bort all julmat och andra sötsaker!

Det smittar

Jag är så stolt över dessa tre, mitt hästintresse smittar av sig. Här om dagen borstade Henrik Jero och ledde ut honom till gårdsplanen där mamma stod och väntade för att hoppa upp, barbacka! Vi gick en sväng, jag ledde, Henrik fotade och mamma red, det gick super. Inga missöden. Alla tre var så himla duktiga! <3

Körlektion

Min andra körlektion på Linas Trafikskola är avklarad och fem till är bokade och även riskettan, teoriprov och uppskrivning. Inte långt kvar nu alltså! Har även skickat iväg ett mail till halkkörningsbanan och hoppas på att jag får en tid för det på påsklovet.

Pass på älskade Lycke! <3


stekpannebröd aka glödhoppor

Lätt att göra och svingott, ett hett tips! Ingredienser: 7 1/2 dl rågsikt 3 dl filmjölk 1/2 dl sirap 1/2 tsk salt 1 tsk bikarbonat ev. Brödkryddor av önskad mängd Blanda ihop allt till en deg och dela in i 10 delar. Kavla ut varje del och kavla över en gång med kruskavel. Stek brödet i en varm, torr stekpanna tills det fått en fin färg (detta går väldigt fort). Klart!

nu ska det pluggas!

Exakt fyra månader kvar idag tills jag blir 18 och tills jag gör min uppskrivning. Så nu ska det pluggas, för om jag failar jag så kommer jag sätta mig i ett hörn och gråta.

Tjejkväll

Gårdagskvällen/natten spenderades hos Camilla med bästa Kristina, Ester och Camilla. Vi grillade korv över den öppna spisen, körde runt på gårdsplanen i en bil, pratade, körde en tävling och pratade lite till. Det vart en seeeen kväll men åh så kul!

Gott nytt år!

Nu är det nya året invigt och det gjordes med killen och tre fina vänner, inget märkfärdigt men samtidigt väldigt mysigt. Hoppas det blir ett bra år med mycket nya erfarenheter! :)

RSS 2.0