Nyinköpt:

Blus H&M 249:-, 
 
Hårgrejsimojs H&M 20:-
 
Detta är huvudsakligen köpt för att ha på pappas 50-års firande i April. :)
 

Utvärdering av 2 ridpass

Ridlektionen igår på SORF:
Vi hade dressyr och jag red Taizon. Jag befarade det värsta då han var så "tung" förra veckan och bärde inte upp sig själv särskillt bra och han hade inte direkt någon egen motor och det var absolut helt omöjligt att forma honom. Den här veckan var det en så stor skillnad! Jag lyckades forma honom lite, han var inte alls lika tung och han hade egen motor. Vi jobbade mycket på volterna och han spårade riktigt fint och jag tycker nog faktiskt att han är lite extra duktig i galoppen. Riktigt nöjd är jag i alla fall. :)
 
(Bild från sorfs hemsida)
 
Ridpass på Jero i paddocken:
Imorse red jag Jero i 50 min inne i paddocken. Jag är så sjukt stolt över honom! Vi började med att öva lite dressyr i volter, serpentiner osv. Han gick så sjukt fint, jag har nog aldrig sett honom gå så fint förut. Han gick i form redan från första början och han var lättjobbad och lyssnade väldigt bra på mina hjälper. 
  Sedan körde vi även lite hoppning på låga hinder. Det märks på hela honom hur kul han tycker det är, men han är fortfarande väldigt osäker och tycker det kan bli lite smått läskigt. Men det går bättre och bättre för varje gång och idag vejade han inte en ända gång vilket är en stor förbättring! 
 
 

Dressyr på Taison

Ikväll är det dressyr på Taison som gäller. Mamma följer med för första gången till SORF, hon tycker det ska bli rätt kul att se hur det är där tror jag. Ni får kanske en utverdering efter som vanligt om jag orkar. 
 
 
Nu ska jag snart gå ut och isolera färdigt mototrhuven på vår lilla lastmaskin. Jag gjorde det mesta igår men hann inte riktigt färdigt + att det var massa slangar och skit som jag inte ville riskera att förstöra så pappa kommer också och hjälper till så kan en lyfta upp slangar och sladdar och en sätta dit isoleringen. Allt blir mycket enklare när man är två. ;) Och för er som undrar så isolerar vi så att det ska låta mindre upp i hytten från motorn när man kör. 
 
 

Hemkommen från stallet

Nu har jag precis kommit hem från stallet, sitter fortfarande i ridkläder då det faktiskt är rätt skönt med ridbyxor och jag har inte orken att byta om. ;) Jero mådde bra, fast det börjar bli jäkligt lerigt i hagen igen, jag hatar det! Vi tog en ridtur, det gick bra och han stack inte en enda gång även fast han var väldigt pigg. Jag tror han mest försöker sticka när vi har någon annan häst med för han vill försöka trigga igång den och få den att springa med honom. Det värsta är att det funkar, russet har kommit på att det är superroligt nu och springer efter direkt. Förra gången han var med var det till och med han som försökte få igång Jero genom att dra iväg i galopp förbi Jero flera gånger. Tur att Jero inte hängde på för då skulle ju lilla Theo ha fattat att det funkade och då kommer han fortsätta. Han tycker det är skitkul och har Jero som idol. Jero och Theo kommer bli livsfarliga att rida ut på tillsammans!! 
 
I alla fall, på vägen hem från stallet plockade jag upp våran nyinköpta harv från grannen. (Jag körde alltså traktor). Det var en likadan som den vi precis har sålt fast aningens större och nyare. Jag var rädd att jag inte skulle få i hydralslangarna för det är inte min specialité direkt, men det gick bra! :)
 
Vår gamla, den är ute på blocket om någon behöver en ny harv. ↑
 
 

MITT ALLT! <3

 

Sportlov!

Äntligen har det blivit dax för ett välbehövligt sportlov. Jag har inte speciellt mycket planer men dom jag har är:
Onsdag: Ridlektion på sorf. Mamma tycker det ska bli jättekul att få följa med och se hur det ser ut där.
Torsdag: Hälsa på mormors barndomsvänner (?), mamma har hållt kontakten med dom sedan mormor gick bort så nu blir det till att hälsa på dom i deras lycksvilla.
Lördag: AVINCII med Kristina, Evelina och Ester. Yeeeey! :D
 
Imorgon ska jag få en efterlängtad sovmorgon, så jäkla skönt! Sedan på eftermiddagen ska jag till stallet som vanligt. :)
 
 

we heart it

 
 
Lite olika storlekar på bilderna, men det är fint xD
 
 
 
 

Biologiprov

Nu har jag precis gjort mitt biologiprov, jag har pluggat i tio minuter innan så troligtvis gick det inte så bra. Men jag skrev i alla fall nåt på nästan alla frågor, frågan är bara om det är rätt. Men jag borde nog bli godkänd i alla fall. :)
 
 

temadag

Idag har det varit temadag i skolan. Det var jag och killar i min grupp, lantare, skogare och byggare. Camilla var sjuk, så då blev jag ensam tjej, men jag hade det trevligt med killarna. :)
Första lektionen hade vi sexualkunskap, det var ju lite speciellt... ;) Efter det hade vi hjärt och lungräddning då vi fick prova mun mot mun metoden på dockor. Fatta hur många andra som har gjort det på dom innan oss, aningens äckligt faktiskt... Och sedan fick vi prova släcka bränder med brandsläckare. Efter lunchen hade vi någon föreläsning om yrkeslivet typ. Hur man ska uppträda för att få arbetsgivarna att gilla en och vilka jobb som var lätta/svåra att få. Föreläsaren var grymt bra, så det var kul att lyssna på! :)

Älska vädret!

Har tagit en lång och skön barbackatur i det fina vädret med Jero. Jag tror han tyckte det var lika mysigt som jag för öronen pekade framåt hela tiden och han traskade muntert på. Han är så söt min häst! <3
 
 

Moget...

Det här som alla har börjat med på facebook, att nominera folk till att svepa 50cl öl inom 24 timmar. Jag tycker det är så jäkla löjligt! Att folk faktiskt gör sånt "bara för att" liksom... Jag fattar det inte! Det tar upp hela min facebook och det stör mig nåt grymt, så jag tänkte bara dela med mig av min åsikt! Jag ser inte det roliga med det... men det är väl deras liv och får väl göra vad dom vill med det.
 
 

Helgen är slut!

Helgen är snart över och måndagen är på väg med tidig morgon, praktik och trötthet. Men, men, det är bara att acceptera läget och köra på! Det är ju ändå rätt kul med praktik när man väl kommer dit, men jag gillar inte att behöva gå upp kl 6...
 

Mjölkningsdax

Nu ska jag strax ut i ladugården och mjölka, bara för att jag kan. Och så att pappa kan få en ledig eftermiddag, inte för att han kommer vara ledig för han kommer hitta på nåt annat jobb som behövs göras. Men då slipper han i alla fall mjölkningen, plus att jag tycker det är kul! (y)
 
Men först ska jag trampa en halvtimme på crosstrainern och äta middag. :)
 
 
 

Premiär

Jag har precis haft min "premiäravramling" på Jero. Jag har en känsla av att jag kommer ha rätt ont i kroppen imorgon. 
Jag hoppade i paddocken, Jero var jätteduktig och gick superfint! Tills Lillen sprängde staketet och kom in till oss. Lillen är en hingst, han vill ha sina tjejer ifred så han och Jero kan inte gå i samma hage. Så, ja, Lillen sprängde staketet och kastade sig över Jero när jag satt på. Jero är livrädd för Lillen och började springa och kasta sig runt som en galning. Självklart kunde jag inte sitta kvar. Till sist fick vi in Jero i sin box utan att Lillen följde med, han klarade sig med bara några småsår och genomdränkt av svett. 
 
Lillskiten ↑ Det är rätt svårt att tro att han kan vara ond ibland sötnosen!
 

Gårdagens träningspass

Igår gick jag ner efter kvällsfikat för att inviga skolans nyrenoverade gym. Alla maskiner var inte ihopsatta än så det fanns inte så mycket att göra. Men först joggade jag i 20 min på löpband och gick 5 för att andas ut lite, totalt 3.75km. Sedan tränade jag lite mage och körde ett pass i roddmaskinen innan jag stretchade. Sedan avslutade vi det hela med att gå en runda på 7 km. :)
Det känns skönt att vara igång igen, ska försöka gå dit en gång i veckan nu när vi har praktik och sedan minst två gånger per vecka sedan när den är slut.

Avramling

Känner mig väldigt lyckad, ramlar av på min andra ridlektion... :p
Vi hoppade, först en studs med kryss, sedan en bom och sist två räcken med ett galoppsprång mellan. Min häst tyckte det såg för högt ut och vejade i sista sekunden. Jag hann inte riktigt med i svängarna och ramlade av. Men ingen skada skedd, jag hoppade upp och försökte igen, och igen. Hon gjorde det till en grej och vejade hela tiden, men till sist fick jag över henne! Det var i alla fall en skitkul lektion som vanligt, men jag måste säga att jag hade mer flyt förra gången. :p Nästa vecka är det hästbyte och dressyr. :)
 
 
 

Kärnämnesdag. Suck.

Idag har vi kärnämnen (ma, sv, eng, bi) hela dagen. Fick tillbaks mitt matteprov, 20/20, yeeey! Det gjorde min dag lite ljusare. ;) 
 
Ikväll är det ridning. Jag ska rida Mirte idag igen tror jag och det är hoppning även idag. Sjukt taggad är jag, hon var så himla rolig att hoppa! :D Kan försöka göra en utvärdering efteråt om jag kommer ihåg. :)
 
 

Veckans praktik avklarad

Så, nu är då veckans praktik avklarad. Det var betydligt roligare att få jobba med kossor, bättre handledare och skönare arbetstider men framför allt ingen hosta! Jag jobbade 7-9.30 och sedan fick jag rast till 13/14 då jag åkte till stallet. Och sedan slutade jag runt kl 17. Jag har fått mata kalvar, ströa, mocka, motat kor mm. :)
 
Nu är det snart dax att åka tillbaks till Ösby, Pontus skulle komma och hämta mig runt kl 21 någon gång. Jag lär väl gå och däcka i sängen på en gång. Alla tycker jag är så tråkig när jag går och lägger mig så tidigt, men då får dom väl tycka det för det är så jävla skönt att sova!
 
 
 
 

Equesterian

 

Inget att skriva om

Jag har verkligen inget att sk
 
riva om idag, så jag tänker inte ens försöka hitta på något kreativt! ;)

Skattmansö

Har haft en väldigt härlig dag i skattmansö (skidbacke) med trevliga människor, Pontus, Oscar, Camilla och en till Pontus. Trots vädret (regn) var det väldigt kul, fast backen var urdålig. Men vi var i princip helt själva där vilket var skönt. ;)
 
Imorgon börjar jag på min nya praktikplats på en mjölkgård med robot då jag inte tålde grisarna. Jag är faktiskt lite nervös men det ska nog gå bra, kor vet jag ju i alla fall att jag tål. ;)
 
God natt, sov gott! <3
 
 

svar på frågestunden:

Om du fick vara vilken person som helst för en dag, vem skulle du då vara?
Jag har faktiskt ingen aning! Någon som inte är blyg och som har lätt för att skaffa vänner.
 
Vad är sexigast hos killar? Ex. ögon, hår, händer, munnen, mage osv.
Det måste nog vara ögonen!
 
Favoritmat?
Jag gillar nästan all mat men om jag måste välja är det nog tacos.
 
Hur lång är du?
166cm
 
Vem/vilka är dina bästa vänner?
Jag skulle nog säga att det är Kristina, Evelina och Ester. Jag har känt dom i hela mitt liv och litar på dom till 110%! Men jag har även skaffat några väldigt bra vänner på Ösby. :)
 
Om du fick välja mellan att ha kvar katterna eller hästen?
Jag kan inte välja det, jag älskar alla tre!
 
Favoritlåt?
High hopes - Kodaline
 
Det dummaste du gjort som du idag ångrar?
Jag har gjort en hel del saker som jag ångrar... Men det jag ångarar mest av allt är nog att jag inte hämtade ett koppel åt våran hund när han stod och skällde och morrade på ett par gångare. Istället försökte jag hålla i honom med händerna och misslyckades. Detta ledde till att gångarna fick bitmärken och jag fick en hund mindre då det bestämdes att han skulle somna in för gott.
 
Vad skulle du vilja ändra på med ditt liv?
-  Hmm... Det var en klurig fråga. Men jag skulle nog vilja kunna ta för mig mer och sluta vara så blyg.
 
Hur långt har du gått som längst med killar?
Inte långt! Endast lite strul och mys typ... ;)
 
Om det hängde på att mänskligheten dog ut om du inte skaffade barn med den sista personen på jorden, som är den person du ogillar mest. Skulle du då göra det för att rädda mänskligheten?
Ja, det tror jag faktiskt att jag hade gjort. Man måste väl ställa upp lite för mänskligeten. ;)
 
Vad anser du om reklamer? Hur påverkas du?
Jag tycker det är dåligt! Jag påverkas nog mer än vad jag vill och vad jag är medveten om, det är svårt att blunda för det...
 
Vad tycker du om apsvansar?
Jag tycker dom är väldigt fina!
 
Skulle du hellre bli en sengångare eller vandrande pinne?
Definetivt en sengångare för pinnarna är så små och äckliga, medans sengångare är rätt söta. Plus att dom lever längre.
 
Vad lyssnar du på för musik?
Lite av varje, det jag tycker är bra. Just nu är det väl en del låtar av Passenger, Kodaline, Ed Sheeran, Ron Pope osv
 
Hur många har du varit kär i?
Äter du mycket godis och tänker på hur du ser ut eller lever du mer "yolo"
Vem är din idol?
Asså jag har mer haft små crusher, och det är så många så man knappt kan räkna dom. Men kär har jag väl varit i två eller nåt...
- Jag kan inte påstå att jag äter jättemycket godis, men jag skulle vilja skära ner på det. Det är framför allt hälsosammare, men även för utseéndets skull.
- Jag har ingen direkt idol tror jag..
 
Kan du svara på frågorna snart? ;)
- Jadå, nu kommer dom ;)
 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 
 

 

 
 

Frågestund

Nu när mitt antal unika besökare har ökat lite tänkte jag att jag kanske kan köra min första frågestund genom tiderna. Jag har lite bloggtorka för tillfället så då är väl det här ett bra sätt att ha något att skriva om. 
 
Fråga lite frågor nu är ni snälla, annars kan det ju bli lite pinsamt detta! ;) Alla frågor är välkomna, bra som dåliga! 
 
Här är en bild på Mirte som jag red i Onsdags ↑
 

Utvärdering av ridlektion

Jag fick rida en rätt liten D-ponny som heter Mirte. Hon var lite tjurig, gillade inte riktigt att borstas och sadlas. Men jag har varit med om betydligt tjurigare hästar. Ridskolan var rätt liten och trivsam, alla verkar känna alla och mycket mysigare än den i Enköping. Dom har ett stort ridhus som man kan dela upp i två. 
Lektionen: Först fick vi göra en egen uppvärmning med alla gångarter. Jag bara njöt av galoppen! Mirte var verkligen en ponny i beteendet och gångarterna. Hon tog korta ponnysteg och stannade då och då och vägrade gå (äkta ponnybeteende). Sedan skulle vi hoppa, svit vad kul det var! Det var tre kryss efter varandra, fast inte så nära varandra så det blev studs. Mirte tyckte det var jättekul, hon fick världens fart och bara flög över hindrena. Så härligt! Sedan fick vi göra en egen avslutning med alla gångarter där med innan vi gick in i stallet med hästarna. 
Jag har verkligen saknat ridskolan! Det är en helt annan grej mot att ha egen häst, även om jag verkligen älskar det med!

True

 

SORF

Ikväll ska jag och Lydia börja på SORF, ridskolan i sala. Fy vad jag längtar, det kommer bli så kul! Ska försöka uppdatera er sedan om hur det gick, men lovar inget. Om jag ramlar av och dör kan det bli lite svårt. ;)
 
 

Fullt upp!

Nu har jag äntligen en sekund över att blogga på, har inte haft det sedan i Lördags om ni inte har märkt det. Det har varit full rulle här!
 
Söndag
Halv tio kom Camilla hem till mig för att sedan direkt dra och åka skidor i Skattmansö. Det var första åket för året för oss båda, men det gick helt suveränt. Ingen av oss ramlade i varken liften eller backen och vi vågade oss till och med på några små hopp. Så nu är vi uppvärmda och klara tills klassen ska till Romme.
När skattmansö stängde åkte jag, Camilla och några andra kompisar och åt piiiiiiiiizza. Gott och trevligt var det! Vi satt där och pratade väldigt länge om allt mellan himmel och jord. :)
Sist men inte minst åkte jag till stallet och tog in och utfodrade hästarna. Jag hade tänkt att motionera Jero på något sätt men tiden räckte inte riktigt till och jag var dödstrött. Men han fick en liten morot som kompletering för det. <3
 
Måndag
Praktik från 7 till halv 5. -.- Jag verkar vara allergisk mot grisar så jag måste kanske hitta ett nytt ställe att praktisera på, men vi får se hur det blir med det... 
Sedan åkte jag iväg och tog en barbackatur på min älskade häst! <3
 
Idag (tisdag)
Praktik (7-16.30). Jag har varit dödstrött hela dagen, och hostan knäcker mig!
Om en timme kommer Pontus och hämtar mig för att åka tillbaks till Ösby. Vi hade ingen skjuts imorgonbitti så då får vi åka dit nu istället. Men det har väl ingen större betydelse var man sover någonstans och det är faktiskt skönare sängar där. Jag älskar dom! (Får inte bort kursiveringen, vet inte vad som hände) 
 
Här får ni en bild på min ytterst fina katt! ↑
 
 

Dagens ridpass:

Jag och Anna red ut på Harpan och Jero. Hundarna Amanda och Kira fick följa med och springa av sig lite. Harpan var jätteseg och trött efter att ha bråkat i hagen, hon ville inte bli fångad, så hon kutade fram och tillbaks i hagen som en dåre. Jero var desto piggare... Vi galopperade fyra gånger varav en av dom gångerna var frivilliga från min sida. Han blir som sten i munnen och bara drar iväg, det finns inget jag kan göra åt saken. Det är bara att hålla i sig och hoppas på att han stannar när vägen tar slut eller när det kommer en skarp kurva. Jag tycker inte att det 'är läskigt längre för jag har bilvit så van, men både han och jag kan göra oss illa allvarligt. Det är bara tur att inget har hänt än. I en galopp tappade jag båda stigbyglarna, och i den hastigeten är det rätt jävla läskigt särskillt med tanke på hur skumpig han är, men jag lyckades hålla mig kvar. Det är jag stolt över! 
Som ni hör var det inte en särskillt lyckad ridtur. Jag måste komma på nåt sätt för att få honom att sluta dra iväg så här för någon dag kommer det sluta riktigt illa!
 
 

RSS 2.0