Nyårsfrågor

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, väldigt mycket, men inget specifikt jag kan peka ut. Har du några nyårslöften? Nope, jag lyckas aldrig hålla dom i alla fall. Vilka länder besökte du? Sverige och endast Sverige. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 20 (Köpte Lycke) och 26 augusti (Blev officiellt ihop med Oscar) <3 Största misstaget? Jag kommer faktiskt inte på något, men små misstag gör man väl nästan dagligen. Bästa köpet? Helt klart Lycke!! <3 Vad spenderade du mest pengar på? Hästarna, fy vad dyra dom har vart i år! Gjorde någonting dig riktigt glad? Hästarna, vännerna, killen osv. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare tror jag när man tänker på det, det har vart ett väldigt bra år! Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, men jag tycker jag har vart skapligt duktig med det ändå. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Inte mycket, åkte till stan med mamma. Firade mig gjorde vi tre dagar innan med släkten. Blev du kär 2014? Ja <3 Bästa filmen, samt bästa boken du läst iår? Bästa filmen var nog "If I stay" och jag kommer inte ihåg någon bra bok jag har läst.

komotning

Kvällen spenderades i ladugården med alla små söta kor. Jag motade kor till mjölkning istället för mamma så hon fick en ledig eftermiddag. Riktigt mysigt var det!

Helt galet

Ett helt galet och livsfarligt träningspass med Lycke är avklarat i ridhuset med massa galopp. Fy satan vad läskigt det var, men väldigt nyttigt för både mig och häst. Han är inte så säker att galoppera på om man säger så och hans broms funkar inte till 100%, men det måste övas om han ska lära sig det.
Igår var jag i Uppsala och firade Katja som fyllde hela 18 år. Grattis till henne! Vi åt god mat på en kinaresturang och efter det gick vi hem till hennes lägenhet och umgicks. Inte så märkfärdigt, men väldigt trevligt. :)

en till julafton avklarad

Min julafton var trevlig och alla var glada och nöjda. Den började med en lång frukost med päronen och Elvira innan hela familjen inklusive hästarna gick ut på vår årliga julpromenad i kylan. Till lunchen kom min morbror och farfar och vi åt julbord och hade det trevligt, och sedan fika på det och julklappsutdelning innan Kalle anka. Jag brukar alltid få kolla på det själv, men i år var både brorsan och mamma med. På kvällen åkte jag, pappa och brorsan till våra kusiner för att äta smaklös risgrynsgröt och vörtbröd. Det var väl ingen höjdare direkt, men det är ju tradition. Jag fick mycket fina julklappar, här får ni en lista på några: - Brännvin i kikarn, fars i februari. - En helg i stockholm med älskling <3 - tröjor - ridbyxor - träningstights - örhängen - körkortsspel Tack så himla mycket alla!! <3

God jul!


Dan före dopparedan

Det är vitt utanför fönstret och solen skiner, inne luktar det gott efter mammas julbak och på radion spelas det jullåtar. Snart är det jul!
Imorse var jag och Elvira iväg till ridhuset igen med lilla Lycke. Vi övade på hoppningen och galoppen i ett. Vi ställde upp ett hinder i början av långsidan och sedan lät vi honom galoppera tills han bröt av sig självt, vilket inte var efter så många galoppsprång. Men ändå, det tar sig!

4:e advent!


Älskar dessa av hela mitt hjärta! <3


Jullov!!

Halva gymnasietiden avklarad, om inte mer än ett och ett halvt år ska jag ut i det riktiga arbetslivet. Inga fler lov, bara jobb! Men kul ändå att skaffa sig ett "eget liv" och kunna försörja sig själv. Så nu tar jag mitt näst sista jullov, ha det bäst!

Gissa vad?!

På väg hem från skolan åkte vi till granngården för att köpa en gängtapp så jag kan få i Jeros broddar. Men när jag är på väg att lyfta upp hoven för att sätta i broddarna upptäcker jag att det inte finns något att sätta broddarna i. Jero har alltså tappat en sko, man kan ju bli sur för mindre. Hoppas hovslagaren kan komma snarast för jag vill ju kunna utnyttja att jag har jullov och rida mycket.

Vi vann!!

Igår bakade jag och Lydia ett pepparkakshus från grunden för att delta i en tävling som avgjordes med röstning idag. Inte för att skryta men jag måste säga att jag tycker vårat hur blev klart snyggast, men ni kan ju själva få avgöra vad ni tycker:

Min helg

Lördag - På förmiddagen var jag och mina päron inne i stan och handlade de sista julklapparna, mat och åt lunch på Chop Chop. När vi kom hem red jag ut på Lycke och hade Jero som handhäst, något som jag aldrig har gjort förut, men det gick super. Man kan ju spara in väldigt mycket tid på att göra så som man har bråttom. På kvällen kom bästa tjejerna för julmys. Risgrynsgröt, pepparkaksbak, lussekatter och glögg. Kan det bli så mycket bättre än så!?
Söndag och tredje advent - Tjejerna åkte hem kl 11 och sedan red jag ut båda hästarna, Jero barbacka och Lycke med sadel för annars får man så jäkla ont i rumpan. Jag gillar inte hans vassa ryggrad alltså! Sedan stressade jag iväg till Oscar för att hjälpa honom klä julgranen och pynta med så söta tomtar. Det blev så fint så!

Julmys <3


Luciafirande x2


Lyckat med Lycke

Efter skolan idag åkte jag och Elvira iväg med Lycke för ett markarbete/hopp -pass i ridhus. Jag är så himla stolt över min filur! Till en början gick han hur fint som helst både in och ut i transporten. Inne i ridhuset var han väldigt lugn jämfört med vad han har vart de två andra gångerna. Vi började med att gå på en fyrkant med en kon i varje hörn för att få honom att lyssna, en riktigt bra övning att göra i början, det är ett starkt tips om man har en häst som bara vill springa iväg och inte lyssna. Efter det gick vi över tre travbommar vilket gick som en dans, han nuddade inte en enda bom! Nästa övning var att ta sig över ett minihinder, och när det gick bra la vi till ett till på andra långsidan. Som avslutning höjde vi även hinderna en aning. Han var så jäkla duktig, min stjärna!

Anna

Nionde December idag och vi "firar" min, mammas och många andras namnsdag. GRATTIS ALLA ANNOR!

Bästa känslan

Nyduschad och nöjd över dagens gympass går jag och lägger mig i min underbara säng här på Ösby. På gymmet ockuperade jag löpbandet i en halvtimme som uppvärmning. Sedan tränade jag mage och även lite rygg. Jag gillar inte att gymma för fem öre, men jag älskar känslan man får efteråt. Det är det bästa som finns att få känna sig vältränad och nyttig. God natt folket, Imorgon väntar en ny rolig dag med nya händelser!

2:a advent


Saffranskladdkaka

För att välkomna brorsans hemkomst över helgen har jag bakat en kladdkaka med saffran och vit choklad till fredagsmyset. Den vart så himla god, detta är något jag rekommenderar starkt! Ingredienser: 100g smör 100g vit choklad 2,5 dl vetemjöl 2 dl socker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 paket saffran Gör så här: 1. Stöt saffranet tillsammans med lite av sockret i en mortel. 2. Smält smöret och den vita chokladen. 3. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. 4. Häll smeten i en smord och bröad form. 5. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Tips: Gillar du kokos, strö formen med det istället för ströbröd. Toppen över i:et! Lycka till, det blir svingott kan jag lova!

Tagga en helgrym helg!

Det kommer seriöst bli den grymmaste helgen någonsin den här veckan! I morgon har jag bokat tid i ett ridhus vid kl 2 så då ska jag dit och träna med Lycke och Elvira. Sedan på kvällen kommer brorsan hem och hälsar på under helgen så jag ska försöka hinna baka en saffranskladdkaka att bjuda honom på när han kommer. På lördag ska jag, Camilla och Oscar till köping och hälsa på Carnestam i hans herrgård då han ska vara ensam hemma hela helgen. Vi åker dit mitt på dagen någon gång och stannar tills på söndag för att mecka med hans bil, äta Donken och bara umgås. Det kommer bli fett mysigt! Sedan på söndag ska familjen äta på pizzeria i Sala innan vi lämnar Henrik på stationen för att åka hem till Linköping och dumpar av mig hos Oscar för jag har ingen skjuts till skolan på måndag. Med andra ord kommer jag ha väldigt fullt upp, men det kommer bli grymt!

Hurtig

Sitter i sängen efter att ha vart nere i gymmet med Lydia, är man riktigt klok om man gymmar kl 10 på kvällen? Svar nej, men vi hann inte tidigare för vi band julkransar att hänga på dörren. Det var i alla fall ett väldigt bra pass idag, jag orkade mer på löpbandet än vad jag hade räknat med och Lydia hade hittat någon serie på benövningar som var riktigt kul. Så här blev min krans och mistel:

1:a December

Redan första December och humöret är på topp! Vet inte riktigt varför men just nu är jag på strålande humör. Dagen har vart bra, satt upp adventsljusstaken, broderat julkort och lyssnat på julmusik. Nu är det december och då är det okej att skaffa sig julkänsla. Jag och Lyzanne var även nere en sväng till gymmet, det blev inget jättehårt pass men all träning är bättre än ingen träning. Imorgon ska jag hem efter att ha lyssnat på en människa som överlevde förintelsen. Det är det ända vi ska göra på hela dagen så vi slutar vid 11 så då tyckte jag det var perfekt tillfälle att passa på att åka hem. Oscar och hans syrra hänger med för hon ville rida en sväng med mig. Senare på kvällen ska jag och Oscar hjälpa mamma vid mjölkningen då både pappa och Elvira är borta. Det blir naaaajs!

RSS 2.0