Ett superbra ridpass!

Idag körde jag ett blandat hopp och dressyr pass med Jero. Som uppvärmning byggde Riwer (Annas 3-åriga son) upp en "bana" med konor och så sa han åt mig precis var jag skulle rida. Han tyckte det var skitkul och det var nyttigt för Jero för det var snäva svängar och mycket tänkande.
  Sedan kom Anna för att hjälpa mig med hoppningen, ge bra tips och bygga hinder. Han hoppade 50 och 60cm utan problem. Sedan började han självmant kröka på nacken så då körde vi lite dressyr också. Han gick jättefint (för att vara han), varken Anna eller jag har sett honom kröka på nacken så förut, man kanske kan lära honom gå i form trots allt. 
  Sedan fortsatte vi med hoppnignen, vi skuttade över 60cm några gånger till och sedan på sista hoppet provade vi att höja till 70 och han klarade det galant! Det är så sjukt kul att se hur han blir säkrare i hoppningen för varje pass, mindre och mindre osäker på när han ska trampa av osv! Det är även ett stort + att han verkar tycka det är väldigt kul, det tycker jag med för den delen. :D
  Jag måste bara säga att jag är sjukt stolt över honom!!
 
Uppvärmningen ;)
 

we heart it

 

10 timmar buss

Idag har jag suttit i en buss i 10 timmar och gått runt på Elmia i 5. Vi åkte kl 6 imorse och kom hem 22 så jag är helt slut nu. Tur att man har en skön säng som står och väntar. Jag måste ändå säga att det blev en väldigt lyckad dag med väldigt trevliga människor! :)

God natt allesammans!

Engelska

Sitter på min engelska lektion just nu och gör ingening. Egentligen ska jag nog jobba i min engelskabok, men våran lärare bryr sig inte om man inte gör det. Man kan sitta och titta på facebook hela lektionen utan att hon säger nått, vilket alla alltid gör. Efter den här lektionen slutar jag för jag har redan gjort klart allt som skulle göra på svenskan. Fett chill! :D 
Bye, bye!
 

mörker och kyla

Idag åkte jag hem som vanligt på onsdagar för att ta hand om min lilla söta pålle. Det suger verkligen att det börjar bli så mörkt så tidigt. Det finns liksom ingen chans att man hinner rida när det fortfarande är ljust om man har varit i skolan innan. Och snart vrider man tillbaks klockan och då blir det ännu värre. Jag hatar mörker och kyla! :(

Imorgon tror jag det ska vara halloweenfest på internatet, men jag vet inte om jag tänker gå. Det beror på hur alla andra gör. Det är lite pinsamt att klä ut sig framför alla där, det känns inte som om jag känner dom tillräckligt bra för det än. :s

(här ska det vara en fin bild, men den ville inte ladda upp sig)

Naturbruk

Hej, hej! Just nu sitter jag på en Naturbruks-lektion. Det är meningen att jag ska skriva om ett yrke inom naturbruket, men som ni kanske märker har jag valt att skriva här istället. Mycket roligare! Det är i alla fall bara 55 min kvar av lektionen så det är väl bara att hålla ut. Sedan ska jag ut till stallet här på Ösby och rida en sväng, dock är det så jävla kallt så jag vet inte om jag kommer överleva. Vi får hoppas på det bästa. ;)
 
Imorgon ska jag som sagt gå upp halv fem för att gå upp till ladugården på stalltur tillsammans med Johan. Det kommer vara kalt, mörkt och allmänt äckligt! Dock så är det ju kul att få vara där istället för att ha lektioner. 
 
Det var allt jag hade att säga för tillfället. Ha det bäst så hörs vi!

Söndag

Helgen är slut och det är dax att gå och lägga sig för att orka upp till skolan imorgon. Det känns som om det kommer bli en bra vecka. På tisdag har jag ladugårdstur, vilket betyder att jag ska måste gå upp halv 5 för att vara med på mjölkningen och sedan ska vi vara nere i ladugården fram till lunch. Betydligt bättre än vanliga lektioner! Och på fredag ska alla lantbrukare åka till Elmia i Jönköping, för er som inte vet det så är det en superduperstor lantbruksmässa. Vartannat år är det utomgårds och varannat innomgårds, i år är det innomgårds vilket betyder att det är mer djur och sånt som har med det att göra istället för typ stora maskiner och redskap. Det ska bli skitkul i alla fall. :)
 
Idag har jag beställt lite grejer från Horsemeup för Jero råkade dra sönder sina tyglar när vi sprang runt och fånade oss i paddocken. ;) Dom åkte ner för halsen och han ställde sig på dom och drog upp huvudet. Så nu har jag beställt nya (skitdyra) så jag måste verkligen vara skiträdd om dom! 
Vantar (5 fingrar) 279:-
 
Vantar (3 fingrar) 299:-
Tyglar 995:-
Benreflexer 44:-
 
Ullsulor: 85:-

Freeedag

Idag är det fredag, vilket betyder att jag får åka hem till min pålle! :D Det är det allra värsta med att bo här att man inte får träffa honom varje dag. Men det är väl bara att kämpa på, det är ju ändå bara två år kvar för i trean när jag har skaffat körkort lär jag börja pendla. Och sedan är det ju massa lov och praktik då jag kommer bo hemma!
 
Ha en bra fredag alla! :D
 
 

My love, my heart, my all! <3

 
 
 

enformigt

Jag har kommit på att jag ALLTID börjar mina inlägg på exakt samma sätt, antingen "nu...", "Idag har jag...", "Igår gjorde jag...", eller "imorgon ska jag...". Kan det bli mer enformigt?!?! 
Det är även det ända jag kommer på att skriva om, jag tror verkligen jag behöver lite blogg insperation!
 
 

"En påhittig rubrik"

Skolan har slutat och jag sitter på elevhemmet med  Erik, Eric och Pontus och "pluggar". Jag hade i alla fall tänkt plugga men jag hittar inte mitt papper så jag gav upp, även fast jag har 100 saker till att plugga på. 3 prov den här veckan, matte, biologi och fordonslära. Suck. 
 

Ny design

Ester har fixat ny header och nytt tema till mig som ni kanske har sett. Hon tog bilder från igår och gjorde en skitsnygg header, enligt mig i alla fall. Jag är verkligen skitnöjd! Tusen tack för den Ester! :D
Gå in och läs hennes blogg också som handlar om hennes vardag, hennes häst osv. http://titim.blogg.se/ Den är verkligen läsvärd!
 
 
 
I förmiddags fick jag övningsköra inne i samhället för första gången, jag trodde seriöst att jag skulle dö! Eller att någon annan skulle dö rättare sagt... Men allt gick bra och ingen dog! :D Så jag kunde fortsätta min dag till stallet och hoppa lite på Jero. När han väl bestämmer sig för att hoppa tycker han det är skitkul och han bara flyyyyyger över hindrerna. Han kan skulle nog kunna bli en sjukt bra hopphäst om man lägger ner lite tid på det, och eftersom jag också tycker det är så kul så kanske jag ska göra det lite mer med honom. Plus att det är jättebra träning eftersom han inte är alls van att lyfta på benen på det sättet, efteråt brukar han gå och hänga med huvudet ända ner till marken. ;)
 
 

Pictures

 
 
 
 
 
 

Idag var en bra dag

Idag kom Ester till stallet för att huvudsakligen fota hästarna men hon fick även prova att rida Jero en liten sväng. Det var väldigt trevligt och kul! :D
Jag lägger ut några av bilderna här som Ester tog så fort jag får dom.

Sedan red jag även ut en sväng med Anna och Maya när Ester hade åkt hem. Det var lika trevligt som vanligt. Anna har köpt en västernsadel till Önska som hon provade för första gången idag, hon verkade väldigt nöjd faktiskt. :)

Nu har jag precis kommit in efter att suttit i traktorn och harvat i två timmar. Så ja, det var min dag det, ha det bäst! :D

Oct. 09, 2013

Nu har jag precis kommit hem från stallet och sitter hemma i soffan och glor på tv. Jag åkte alltså hem efter skolan idag, jag har så dåligt samvete över att jag inte kan motionera jero oftare än vad jag gör. Dom andra skulle ändå åka iväg på go cart idag och sedan skulle dom på någon fest så jag tyckte att jag lika gärna kunde åka hem.

Jag har väl inte så mycket mer att säga för tillfället så ni får väl ha det så bra så hörs vi. :)




Lungt och skönt

Nu har det blivit väldigt lungt här på elevhemmet för de allra flesta har åkt in till sala för shopping, inte för att jag tror att någon kommer shoppa speciellt mycket. Så vitt jag vet är det bara jag och Mathias kvar här från vårat hus och han sitter bara inne på sitt rum och spelar x-box eller nått men jag tycker det kan vara rätt skönt med lite lugn och ro här ibland. Igentligen borde jag ta tiden till att plugga, men jag pallar inte. -.-
 
Igår bodde även Camilla här för hon skulle upp till ladugården kl 5 imorse och så tidigt går det ju inga busser ut hit. Det var i alla fall väldigt kul att hon var här. Jag, Marco, Eric och hon var ute på en lååång skogspromenad i mörkret, det var fett kul! Vi var ute i typ 2 timmar tror jag. ;D
 
Ha det bäst så hörs vi! :D
 
 
 

sunny sunday

Idag har jag hunnit med rätt mycket. På förmiddagen kollade jag på det nya vampire diaries avsnittet och två gossip girl avsnitt.

På eftermiddagen åkte jag till stallet och red två hästar. Först hjälpte Anna (stallägaren) mig med att hoppa med Jero eftersom han totalvägrade förra gången. Idag gick det super, man måste bara hitta ett sätt att överlista honom så att han inte hinner tänka. Hans problem är att han vill visa att det är han som bestämer och han är ju så inne bängen stark. Om det inte var för det så skulle han kog kunna bli en riktigt bra hopphäst, han har absolut inget problem med höjden. Så det är väl bara att jobba med det. :)
Sedan red jag även Harpan, Anna höll en liten lektion med mig, först lite dressyr och sedan lite hoppning. Hon var jätte duktig men jag var helt slutkörd efter för hon är så himla seg så man måste skänkla hela tiden, och ändå går det i slowmotion.

Efter middagen satte jag mig och harvade (för första gången i mitt liv) i en och en halv timme. Det gick bra och jag tycker att det kan vara rätt mysigt att sitta och köra traktor när det är mörkt ute och man behöver ha arbetsbelysningen på. ;)





we♥it










Oct. 04, 2013

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Slutade tio över elva, fett chill! Efter skolan åkte jag direkt till stallet och muckade och red ut en sväng på Jero. Hästarna har ju börjat sova inne nu vilket betyder mer jobb, men det är nog rätt skönt för dom.

Sedan gick jag ut i ladugården och hjälpte till med mjölkningen och tjänade lite pengar. Det är alltid bra att ha! :D

Nu har jag precis druckit kaffe och ätit kanelbulle till Idol. Det va nice! ;)




Vila i frid Sötnos! <3

Idag fick mitt lilla marsvin Sötnos somna in efter några dagars sjukdom. Hon var även väldigt gammal så det var kanske orsaken till varför hon blev dålig.
 
Jag kommer aldrig glömma dig tjejen, sov så gott! <3
 
 

1:a Oktober

Idag är det den första oktober för er som inte redan visste det. Det är hemskt hur fort tiden går, nu är det inte långt kvar till jul och nyår, sedan fyller jag 17 och sedan börjar jag tvåan och sedan är det jul igen osv. När man tänker så är det inte långt kvar tills jag tar studenten. Fan vad jag längtar! 
 
Dagen har varit lika chill som vanligt. Våran första lektion skulle egentligen hålla på mellan halv 9 och 2 men vi gjorde fördigt uppgiften så vi fick sluta halv 11. Sedan skulle våran nästa lektion egentligen börja lite efter 2 men vi fick börja redan 10 i ett och slta tjugo i två så att dom som skulle åka buss kunde ta en tidigare buss. Det är sjukt vilken chill skola jag har hamnat på!
 
 

RSS 2.0