1:a advent

Första advent är kommen och julmusiken ljuder i högtalarna. Dagen har bjudit på två långturer med sötisarna i det underbara vädret, sol och frost, vackert! Jag red 1,1 mil gånger två och Lycke fick till och med galoppera. Jag är lika nervös varje gång för jag vet precis hur jäkla snabbt det kommer gå och hur lite kontroll jag faktiskt kommer ha. Men hur ska han kunna lära sig det om jag inte tränar? Men idag gick det bättre än någonsin, jag fick till en riktigt bra fattning och jag fick stopp på honom nästan när jag ville i alla fall. Det känns ju toppen!

Julmarknad

Näst sista dagen av november är snart slut och årets julmarknad är avklarad. Jag var verkligen inte imponerad av marknaden i år. Den var jätteliten, bara en enda skolklass och lite annat skräp. Inte ens lite julmusik i högtalarna hade dom att erbjuda. Så synd, det brukar ju vara så himla mysigt att strosa runt på julmarknader. Men inte i år inte...

Reklam på Valla

Nu kommer halva Vallaskolan börja på Ösby när jag har vart där och gjort reklam för oss. Det var jag, Jamie (djur) och en lärare som åkte dit idag på förmiddagen för att träffa niorna. Vi började med att visa ösbyfilmen som ni kan se här: http://youtu.be/eeW4JsQxZik Sedan berättade läraren lite allmänt om skolan och vad man kan bli efter innan hon lämnade över ordet till mig och Jamie som berättade lite mer ingående om våra linjer. Nu är det bara att hålla tummarna för att några 99:or vill söka till den bästa skolan som finns!

Ladugårdstur

Idag var jag och oscar med på eftermiddagsmjölkningen här på skolan. Jag tycker det händer allt för sällan, man borde ha ladugårdstur kanske en gång i veckan så man faktiskt lär sig något och repeterar det. Idag mjölkades det 119 kor på ca 2.5h och vi fick ungefär 1600 liter i tanken. Det var kul då det bara var en personal med så det blev mycket jobb åt oss, han gick till och med iväg och gjorde annat stundvis. Jag fick även träffa denna dagsnya tjurkalven, så sjukt söt!!

training inspo

Som vanligt så kommer det lite bilder från we heart it då jag inte har något vettigt att dela mig mig av. Idag kör vi på lite träningsinsperation!

Julklappsshopping

Julen närmar sig med stormsteg så imorgon drar jag och mamsen iväg till Erikslund för lite julklappsshopping innan det blir fullt med julhandlare i köpcenterna. Jag hoppas jag hittar lite vettiga saker, men jag har inte allt för höga förhoppningar.
Om ni är intresserade har jag även fått androids nya uppdatering på telefonen idag. Allt är annorlunda så det känns som att jag har fått en ny mobil, till och med ljudet för låsskärmen har ändrats. Men kul med lite förändring!

Equiterapi

Equiterapi utförs av en så kallad equiterapeut eller även kallad hästterapeut. Terapeuten kollar igenom hästen och känner på dess muskelatur och leder för att hitta spänningar och ömheter som försämrar hästens rörelseförmåga. Sedan utför dom en behandling som är anpassad efter just den hästen, det kan vara t.ex akupunktur, massage, laser, osv.  Varför jag nu skriver om det här är för att jag har precis vart på en intressant clinic på Sorf om just detta. En equiterapeft var där och pratade om det och visade på två av ridskolans hästar hur han brukar gå igenom och känna. Han pratade även om hur man kan sko på olika sätt för att förbättra hästens muskelatur då problemet i de flesta fallen sitter just i skoningen. Även underlag är en viktig faktor. Det var en inttressant föreläsning och jag funderar på om man kanske borde ta ut en terapeut för att ta en titt på mina hästar med, men det är ju inte gratis...

klassen

Här har ni världens snyggaste täckning på min underbara klass. Konstnären är duktiga Camilla!
 
 

Presentera mig själv

Jag föddes på våren 1997 och blev ett litet majbarn som döptes till Sofie. Pappa ville att jag skulle heta Lisa men mamma vann som tur var. Under min uppväxt spenderade jag och min två år äldre brorsa mycket tid med våra morföräldrar som kom och passade oss på eftermiddagarna medans mamma och pappa var i ladugården. Men tyvärr finns dom inte i våra liv längre. Brorsan har lärt mig mycket genom åren, när jag var liten ville jag vara lika duktig och kunna samma saker som honom och vi har aldrig vart sånna där syskon som bråkar. Visst småtjafsar vi ibland, men vilka syskon gör inte det.
 
Jag var väldigt blyg när jag var liten, jag vågade inte ens säga hej till folk, det var verkligen extremt. Jag har aldrig gått på dagis, både pga min blyghet och för att mamma och pappa ändå alltid var hemma. Första halvåret (?) på lekis fick pappa lov att följa med mig varje dag för jag vågade inte gå själv (Förlåt för det). Jag kan säga med stor lättnad att min blyghet släpper märkbart mer och mer för varje år som går.
 
När jag gick i femman fastnade jag för hästarna. Jag fick åka med och rida på Esters häst Prinsen och sedan dess har jag vart fast! Nu har jag ägt Jero i snart ett och ett halvt år och Lycke i tre månader, dom är mitt liv, mitt allt!
 
I framtiden ser jag mig själv med ett jobb på en gård av något slag, och kanske att jag även tar över våran mjölkgård så småning om. Jag har älskat att vara med i ladugården sedan barnsben och har alltid vetat vad jag vill jobba med som vuxen och jag har alltid vetat att jag ville gå gymnasiet här på ösby!
 
 
 
 

Filmkväll med de bästa <3

 

Nyklippt pålle!

 

God natt!

Trött tjej här som kommer lägga sig och däcka i sängen direkt efter att det här inlägget har blivit publicerat. 
 
Skoldagen bestod av djurens biologi hela förmiddagen där vi studerar beteenden och idag mest djurens välmående. På eftermiddagen hade vi maskinlära där vi gick igenom förra veckans oförberädda prov som alla skrev mer eller mindre värdelöst på. Sammanfattningsvis var det en rätt rolig dag ändå förutom att jag gick runt som en zombie hela dagen.
 
Imorgon ska jag hem och halvklippa lilla Lyckpesfaks för han svettas så enormt så fort man bara kör ett lätt träningspass. Dock så känns det inte helt bra då han går på lösdrift, men jag tror ändå det är rätt val...
 
God natt alla mina kära läsare, hoppas ni kommer sova lika gott som mig!
 
 
 
 

Utvecklingssamtal

Terminens utvecklingssamtal var nog det första genom tiderna som faktiskt var värt. Vi pratade mycket om att föröka ladugårdsturerna och diskuterade mina seriösa matteproblem. Det kändes som det här utvecklingssamtalet faktiskt kan ha gjort nytta. Om inte annat fick vi kaffe och världens godaste morotskaka.
 
 

bra eftermiddag

Idag går jag och lägger mig trött och glad trots en världelös skoldag. Efter skolan gick jag och Maya nämligen ner till Ösbys stall för att rida på Cassandras hästar då hon själv inte hade tid. Elesha red jag, en liten, supergullig, f.d. varmblodstravare. Hon testade mig en hel del eftersom jag var ny för henne genom att hoppa omkring och protestera på alla möjliga sätt. Men hon var så fin när hon gjorde som jag ville, och hon var superrolig att rida. Så det hoppas jag att jag får göra om någon gång. 
 
Direkt efter det gick jag och Lydia ner till gymmet för ett kort pass. Det vart att trampa på crosstrainer och träna mage. Man får en sådan skön känsla efter att ha tränat, även fast det inte är så speciellt kul medans man gör det.
 
God natt folket! <3
 
Fotogenisk var hon då i alla fall inte :p

Förbannade jägare!

Jag hade precis sadlat Jero när jag hör en bil. Och sedan kommer det en hel karavan med bilar - jägare på väg upp till vår skog där jag skulle rida. Så då var det bara att sadla av igen och slänga på ett täcke och vänta några timmar tills jägarna hade åkt. Men nu har jag vart ute och det gick super!
 

Äventyr

Nu har vi (Lycke, Elvira och jag) kommit hem från dagens äventyr. Som sagt tidigare så var vi och red i ett ridhus för första gången. Transporten gick super, väl där var han allt annat en avslappnad men ändå duktig. Gan var vääääääldigt skeptisk till speglarna och kunde inte slita ögonen från dom. Men han blev mycket mer avslappnad i slutet av passet. Så det är bara att träna så vänjer han sig nog på nolltid.
 
 

Fredag

Fredag idag igen och det känns som att veckan bara har rusat förbi. Trots att det inte har vart den bästa veckan för mig så har den gått riktigt fort. Imorgon ska jag, Elvira och Lycke hälsa på i Elviras stall och rida i hennes ridhus. Det ska bli riktigt spännande, jag skulle tro att Lycke aldrig har vart i ett ridhus förr så vi får väl se hur han reagerar på det. Jag hoppas även att det går bra att lasta honom, men jag tror inte det ska vara några problem. En sak som är säker är att jag kommer komma hem med en trött liten pålle. 
 
 

Gymnasiemässa

Idag har jag stått på gymnasiemässan i Västerås från halv 9 till 15. Det är en mässa där alla Västmanlands gymnasium "visar sig" för alla niondeklassare och man berättar vad man har att erbjuda. Vi hade med oss fyra elever från olika linjer, två "lärare", en traktor och en skogsmaskin för provkörning. Jag stod för traktorkörningen, tog med dom ut och instruerade hur man körde och så fick dom köra några varv på parkeringen. Det var väldigt olika hur dom betedde sig, vissa körde som sniglar och vissa satte gasen i botten typ. Man blev lite nervös när dom som aldrig hade kört förut ville visa sig tuffa. Men jag överlevde!!
 
 

Dagens sanning!

 

Exakt ett halvår!!

Om exakt ett halvår, endast sex månader är det en väldigt speciell dag. Det är nämligen dagen då jag blir myndig! Som jag längtar! Jag kan inte vänta tills jag tar körkort, fatta friheten att kunna åka vart man vill när man vill. Det är huvudsakligen för körkortet jag vill fylla 18 men även av alla andra anledningar, allt man kommer få göra som man inte kan nu. Bara ett halvår kvar, tiden kommer rusa förbi och snart är vi där!
 
 
 

Kväller

Ännu en måndag avklarad och jag och min hosta ska ta kväller och hoppas på att min nya hostmedicin hjälper någorlunda i alla fall så jag kan få sova en hel natt för första gången på två veckor. 
 
Dagen har vart helt vörldelös! Först samlades alla tvåor inne i aulan för att lyssna på rektorn som snackade om mobbning osv. Efter det fram till lunch träffades alla lantelever för att göra övningar om mobbning och likabehandling. Efter lunch hade vi engelska där vi inte gjorde ett skit och slutade vid halv 2. Efter det har jag inte gjort ett piss. Sett på någon film och ätit typ. Så jävla meningslös dag!!
 
 

Instagrambilder

Här får ni de tre senaste uppladdningarna på mitt instagramkonto (@Oskela) på mina älsketofsar:
 
 
 
 

bloggtorka

Ledsen att det inte har blivit några nya inlägg på siståne, jag har liksom inte haft lust. Plus att jag hara haft rätt mycket för mig. Men ge inte upp, jag ska försöka bättra mig. Nu när allt återgår som vanligt efter lovet blir det nog bättre igen.
 

RSS 2.0