sådd

Idag har jag sått för första gången i mitt sjuttonåriga liv! Jag körde en Valtra med en tre meters Rapid efter. Jag hade Oscar som instruktör och det funkade mycket bra måste jag nog säga för att vara min första gång. Kul var det i alla fall! Sedan får vi se om ett par veckor när det kommer upp hur bra det egentligen blev... ;)
 
Nu måste jag sova för att gå upp till ladugården kl 5 imorgonbitti. Egentligen skulle jag inte dit förens åtta, men jag hade behov av att sluta tidigare så jag ska hinna hem till hästarna en sväng innan jag ska på grillkväll hos Oscar. Så då gäller det att vakna tidigt istället, men det är det nog värt i slutändan. ;) Natti natti!
 
 

vårbruk

Nu har äntligen var bruket dragit igång här på skolan! Jag har suttit i en traktor mellan 9.00-21.30 med endast en timmes paus. Rätt nice asså! 
Mellan 9 och 18 satt jag och Camilla i John Deeren och harvade, efter middagen åkte jag med när Oscar sådde. Imorgon då jävlar är det min tur att så!
 
 

Känner mig duktig

Nu känner jag mig faktiskt lite duktig. Jag har tagit mig i kragen och vart ute och joggat både idag och igår, trots att det är så jäkla tråkigt. Igår 3.2km på 18 min, idag 4.Men idag var det nästan roligt för det gick så lätt och det var så fint väder, det känns som om min kondition har blivit aningens bättre faktiskt! (y)
 
 
 

pizza á la Sofie

 

Lång och händelserik dag

Dagen började med skola som vanligt, marklära och växtodling där vi åkte ut med minibuss och kollade på skolans åkrar. Roligare än vanliga lektioner i alla fall. Vid lunch åkte jag hem, svidade om och åkte iväg direkt till stallet. Sedan började jag ridturen mot ett nytt liv både för Jero och mig. Det tog en timme och en kvart att rida hem, Jero var jätteduktig, han var ju på spänn hela tiden såklart men han försökte inte med några dumheter. När vi var hemma gick jag ett varv med honom i hagen så att han skulle se vart staketet gick och vilka ytor han har att röra sig på. När jag släppte honom dök han rakt ner i gräset och proppade i sig. 
  Klockan fyra kom Pia och Lasse med Plexus, jag förväntade mig lite drama men det gick hur bra som helst! Jero och Plexus hälsade genom att nosa på varandra och sedan dök båda ner i gräset igen sida vid sida. Dom är så jäkla fina tillsammans så ni anar inte!
  Men dagen slutade inte utan problem. Nu på kvällskvisten började Plexus springa fram och tillbaks vid staketet i ren panik. Jag fick tag i honom och så fick jag och pappa leda in hästarna i ligghallen, det var inte det lättaste att leda en panikslagen häst men till sist gick det. Jero höll sig i alla fall kolugn vilket var väldigt skönt! Vi hivade in lite ensilage och så satt jag där inne ett tag tills Plexus hade lugnat ner sig skapligt. Han var nerdränkt av svett stackarn, det såg ut som om han hade badat. Jag tror att all den här stressen berodde på att det blev för mycket för honom, nytt ställe, nya människor, kossor och traktorer. Det är väl rätt förstårligt att det blir läskigt! 
 Nu ska jag snart gå ut och kolla till dom så att dom fortfarande är lugna innan jag går och lägger mig, det ska bli riktigt skönt att sova!
 
 

kvällsnöje :D

 

imorgon gäller det!

Imorgon gäller det! Imorgon är dagen då min häst kommer hem till mig! Imorgon är dagen Plexus kommer hem till mig! Imorgon är dagen då mitt liv fullbordas! :D
 

Ombytt galopp

Jag hade Xagovia som förväntat på ridlektionen. Hon gick väldigt fint idag och jag lyckades få ner henne i form riktigt bra. Sedan skulle vi rida i förvänd galopp runt spåret, hon var väldigt lätt att få in i rätt (fel) galopp när hon väl kunde hålla sig i nackskinnet och rusa iväg. Xagovia är som sagt en häst med väldigt mycket energi, ibland lite väl mycket energi och hon kan vara svår att få ner i varv. Men när man väl lyckas med det är hon jättefin! :) Jag är nöjd med dagens lektion, jag tyckte hon skötte sig ypperligt med tanke på hur hon är. :)
 
Nästa vecka är det valborg så då är lektionen flyttad till den 18 maj, då inga brukar ha möjlighet att komma på valborg. Onsdagen efter det är det hästbyte och hoppning.
 
 

Tagga ridlektion!

Just nu sitter jag inne på mitt rum med Lizzy och Oscar och pratar och skriver till min svenska nationella som jag ska framföra imorgon. Suck. Det kommer inte gå bra alls! 
 
Om en timme ska jag och Lydia dra iväg till Sorf för ett dressyrpass, förmodligen på Xagovia. Jag kan försöka skriva en utverdering efteråt som vanligt. Det kommer bli grymt kul i alla fall! :D
 
 

inflyttad

Nu har jag gått fram och tillbaks och burit saker mellan elevhemmen hela eftermiddagen. Vi fick nycklarna till våra nya rum på fikarasten, vi gick och tittade direkt och jag fick det snyggaste. Yeeey! Vitt rum med gråmönstrad fondtapet på en vägg och gråa garderobsdörrar. Väldigt stilrent och snyggt enligt mig, och en utsikt ut över kohagen som pricken över i:et. Jag tror faktiskt att jag kommer trivas väldigt bra här på L. Nu är jag redo för att sova min första natt här och det känns som om jag kommer sova väldigt skönt! God natt!
 

Älska vädret!!

Sista dagen av lovet är avklarat och imorgon bär det iväg till skolan. Det ända problemet är att ingen vet när vi börjar... Halv 9, halv 10 eller 10 över 10? Ingen koll alls! Men det kanske är lika bra attt vara där halv 9 då... 
Imorgon ska jag i alla fall flytta från elevhem F till L. Det blir nog bra för där har man i alla fall egen toa på rummet! (y) 
 
Idag har jag och min familj varit i uppsala för att fira tvillingarna, mamma och morbror, som fyllde år idag. Grattis! Vi fikade morotskaka och kaffe, sprang upp och ner som galningar i backar (mamma ville titta på backsippor) och sedan åt vi på en dålig pizzeria. Jag åt världens smaklösaste sallad, usch! Men trevligt hade vi det i alla fall! 
 Sedan har jag även hunnit med stallet och en ridtur i det underbara vädret. Sista ridturen där för ett bra tag för direkt efter skolan på fredag åker jag och rider hem honom!! :D Halv 5 kommer även Plexus farande!! :D
 
Ha det bra så hörs vi! 
'
 

Glad påsk!

Detta innehöll mitt påskägg plus trisslotter, deo, morotsfrön och strumpor. Tack mamma och pappa! :)
 
Hoppas eran påskafton har varit lika bra som min! :)

Motorsåg

Idag har jag kört motorsåg (batteridriven) och ränsat buskar och träd i diken och vid stängslet. Det var fett kul, jag borde kanske ha valt skogslinjen istället. ;) Vi har även hunnit med att spänna spänna upp lite eltråd, kopplat vatten och installerat vattenho. Inte långt kvar nu! :D
 
 
Bild tagen från google

Nationella

Snart drar alla nationella prov igång och först ut är det muntliga i svenska. Vi ska prata i ca 4 minuter om "en värld" och ha bilder till i t.ex en powerpoint. Jag har valt att prata om "en hästmänniskas värld" eftersom det är ett ämne jag kan. Jag sitter och försöker skriva ihop något just nu, men det är verkligen skitsvårt jag har ingen aning om vad jag ska skriva! :(
 
we♥it

utvärdering av ridpass

Har precis kommit hem från min ridlektion på Xagovia. Som uppvärning gjorde vi samma övning som förra veckan. Halva volten skritt och halva galopp, och precis som förra veckan var hon lite för pigg och var svår att bryta av. Efter det jobbade vi med omvänd galopp, vi kom i galopp och så gjorde vi halvt snett igenom och bytte varv men skulle hålla kvar samma galopp. Hon var jätteduktig på att hålla kvar samma galopp men även i den här övningen hade hon lite väl mycket energi. Hon sprang lite väl snabbt och lite väl långt innan hon bröt av till trav. En gång sa ridläraren "sakta ner innan ni kommer ända till Västerås. Jag tänker inte hämta er". Fan vad kul det var, jag dog lite inombords. xD

världens snyggaste avramling!

Jag gjorde precis världens snyggaste avramling, jag skojar inte! Vi skulle gå över ett dike och Jero påtog ett större hopp en vad jag hade förväntat mig. Jag tappar balansen och flyger/hoppar av. Jag hamnade jämfota bredvid honom och jag håller fortfarande i båda tyglarna. Sedan gick jag bara runt till andra sidan och hpppade upp, jag tror inte ens Jero hann fatta vad som hände och tur var väl kanske det för då skulle han väl ha galopperat hem. ;)
 

förtidig födelsedagspresent

För att ha i stallet :)

Dagen

Riktigt nöjd med denna dag! Jag har dragit mälor, rullat taggtråd, satt upp störar och skruvat isolatorer till förbannelse. Vi har kommit mycket längre än vad jag trodde så det är bra, vi kanske kan bli klara imorgon om vi har tur. Det var superväder hela tiden medans vi var ute i hagen och donade men när jag kom till stallet och skulle rida började det såklart ösregna. Men, men, lite regn har väl ingen dött av. ;)
 
Imorgon ska jag få övningsköra in till Enköping och så ska vi påskhandla och köpa present åt mamma då hon fyller år på måndag. Hoppas jag hittar det jag söker! :)
 

Söndag

Det har varit en rätt hektisk dag och en hel del har hunnits med. Dagen började med att jag fick gå upp rätt tidigt för att åka till stallet, hästarna hade ingen mat kvar så jag fick köra dit frukost åt dom. Jag red även en snabbis och vi provade galoppen igen, första gången på ett rätt bra tag då han har dragit iväg så mycket. Men det gick super, eller först travade han bara jäkligt snabbt men jag saktade av och provade igen och då gick det. Han var superduktig och drog inte ens i galoppen.
 
Halv 11 hämtade hela familjen plus morbror mig för att åka vidare till hårsbäcksdalen - ett naturreservat fullt med blåsippor och vitsippor. Vi brukar ta en promenad där varje vår för det är så jäkla fint!
 
Efter lunch åkte jag iväg till Ransta för att påskpyssla med Camilla. Egentligen skulle väl vi vara där för att koma med kreativa ideer och hjälpa barnen men då det knappt kom några barn slutade det med att vi bara satt och pysslade själva. Det var riktigt trevligt i alla fall. :)
 
När jag kom hem gick jag ut i hagen för att dra ur mälor ur störar, jag ska byta ut taggtråden mot eltråd nu när det ska bli en hästhage på det är förbjudet med taggtråd till hästar. Jag har gjort roligare saker i mitt liv och jag fick jäklans ont i händerna men det är bara att käpa på för det måste göras!
 
Och nu sitter jag här framför dumburken och har tittat ut allt som jag måste köpa från Bole innan hästarna kommer hit, bl.a spångrep, hinkar och täckeshängare. Nu ska jag trampa på crosstrainern en halvtimme innan jag går och lägger mig. God natt gott folk!
 
 
 

påsklov!!

Äntligen har det blivit påsklov och jag är jäkligt trött då jag bara sov två timmar i natt... Men det var det värt! Jag, Lizzy och 6 killar var ute på äventyr i epor, så jäkla kul! 
 
Lovets planer:
- 50års kalas för pappa
- Köra in Theo
- Rida 
- Köpa presenter
- Köpa grejer till stall
- Fixa stall och foderrum/sadelkammare
- Stängsla hästhage 
- Fira mamma 
- Vara hund och hästvakt i stallet
- Ridlektion
 
Har kanske glömt något men detta var nog det viktigaste i alla fall. Jag har att göra om man säger så... ;)
 
Bild från sötåsen, det hör inte alls till inlägget men jag hittade den idag och ville dela med mig av denna. ;)

Utverdering av ridlektion

Gårdagens lektion gick rätt bra. Jag red på Xagovia för första gången, ett fuxsto. Hon var väääldigt pigg och rätt stark, vilket inte var en höjdare när vi skulle jobba på gångartsbyten osv. Fattningarna gick jäkligt bra och hon var superlätt att få in i galopp, avbromsningarna gick ju inte lika bra då hon inte ville stanna i första taget. Vi jobbade mycket på volterna. Först skulle vi ha halva volten i skritt och andra halvan i galopp, och sedan gjorde vi samma sak fast i trav och galopp. Det var väl en bra övning och jag kände att Xagovia lyssnade mycket bättre i slutet och var mer lätthanterlig. 
 
Sammanfattning: Jag tycker att det gick bra och Xagovia var en kul häst att rida som jag gärna har fler gånger!
 
Bild tagen från Sorf's hemsida
 

snö i April, really?!

Vad fan säger jag bara. Man blir ju inte jättemunter när man vaknar och tittar ut genom fönstret och det snöar! Det kunde jag verkligen ha klarat mig utan! :(
 
 
Tur att jag har alla fina människor runt omkring mig som muntrar upp vardagen i det här tråkiga vädret! Ni är bäst!
 

Pluggish

Sitter nere i bibblan med Lizzy och försöker plugga engelska och svenska. Det går väl sisådär med den saken men det är tanken som räknas. ;) 
 
 
Ikväll väntar ett träningspass på gymmet, är inte ett dugg taggad men det måste göras så man får känna sig duktig efteråt! Sedan lär det väl bli en dusch och telefon-snack. <3 
 
Idag satte vi även på dubbelmontagen på skolans John Deere (6170R) och var ute och tränade med våran tjur som vi ska rida in. Asrolig dag! :D
 
 
 
 
 

Måndag

Helgen har rusat förbi som vanligt och om en timme blir jag upphämtad för att åka tillbaks till skolan. Jag har i alla fall hunnit med en ridtur nu på morgonen i regnet, jag blev något blöt. I skolan har jag Naturbruk och sedan ska jag väl gymma ikväll, sedan händer det nog inget mer.
 
Detta blev ett väldigt ovärt inlägg känner jag, men men....
 
 

Sötåsen

Vi hade det så kul på !showmanshipet" på sötåsens naturbruksgymnasium. Det kunde inte ha blivit bättre, även fast vi fick rätt dåliga resultat. Vi kom 6:a av åtta lag, men det är jag riktigt nöjd över. Det är ett snäpp bättre än dom som åkte iväg förra året, och med tanke på hur lite vi har tränat så var det riktigt bra! 
I själva uppvisningen när man går runt med kvigan i en inhägnad kom jag trea av åtta lag, det är jag så sjukt glad över! :D
 
Camilla
 
Marco och Oscar
 

skol-SM i showmanship

Snart bär det iväg till Töreboda, Sötåsens naturbruksgymnasium med minibuss. Ikväll är det grillning som gäller och imorgon ska vi tävla. Jag är så jäkla taggad! Vi kommer troligtvis förlora stort då vi bara har övat typ 3 ggr och kan ingenting medans de andra lagen har showmanship som ett ämne i skolan. Men det kommer ändå bli kul, lärorikt och framför allt en upplevelse som man sent kommer glömma!
 
 
För er som inte vet vad showmanship är så ingår det:
Uppvisning - Gå runt med kvigorna i en paddock och visa upp dom. (kortfattat)
Koklippnng - Klippa kvigorna på rätt sätt och styla dom med hårspray och glitter.
Exteriörbedömning - Titta på kor och bedömma hur dom är uppbyggda typ...
Kunskapsprov - Massa frågor om allt mellan himmel och jord som handlar om kor.
 
 

Dollar store

Liter mått + 0.5 liter mått. (Att mäta upp havre med) 30:-
Decilitermått mm. 5:-
Ridstrumpor 20:-
Hårinpackning 20:-
 
Dollar Store är nog min nya favvoaffär, allt var såååååå billigt och det fanns allt mellan himmel och jord!
 
Idag slutade jag redan halv 12 så jag valde att åka hem. Det kändes mer värt att åka till Jero än att sitta på internatet hela dagen och göra ingenting. 
Jag har hunnit med att gå runt i sala och titta i affärer, åkt till stallet och ridit och även börjat fixa till ett foderrum/sadelkammare här hemma. 

RSS 2.0